Orgorn Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Wiatam Wszystkich !!! Mam płytę główną MSI KT4V, procka Bartona 2500 (niekręcony) i cooler Arctic Cooling Copper Silent TC Temperatura CPU 67 stopni C w biosie To jest stanowczo za gorąco? Czy ja naprawdę mogę mieć taką temperaturę czy jest ona źle odczytywana? No i jeszcze napięcia: + 5,0V 4,83V +12,0V 12,59V - 12,0V -12,72V - 5,0V -5,62V Czy też nie za duże wahania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 1., zasilacz widze cos nie ten teges radze go wymienic natychmiast! :F a co do coolera to on ma 1000 obrotow rozkreca sie na 2300 chyba jak jest ciepło ogolnie ten cooler to pasuje na jakiegos nie kreconego durona a nie na bartona..... Cooler jest bdb. jesli chodzi o cisze a nie do o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Witam serdecznie... Co do temperatury powiedziałbym, że napewno jest za gorąco. Sprawdź czy właściwie jest założony radiator. Może za dużo pasty termoprzewodzącej... Jeśli chodzi o napięcia to odstępstwa wynoszą +5% i -10% Masz spore różnice, ale nie robiłbym jeszcze z tego afery. -5V wygląda najgorzej, ale jest najmniej ważne... Pozdrawiam serdecznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 napięcia ma tragiczne, afere lepiej teraz zrobic niz pozniej wymieniajac dysk, plyte i procesor... 12,59 to w przyblizeniu 13V na molexa norma to 11,89-12,20 ale nie 12,60! dop tego ten 5V nie ma co komentowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 dotknij radiator czy ciepły, sam go mam i szczerze mi sie nie podoba za bardzo bo niby cichy, ale mało wydajny, puściłem go na max obroty i teraz jest głośny a temepratura spadła o 2* i wynosi 55* w stresie na Athlonie 2000+, co ciekawe radiator jest dość sporo chłodniejszy niż przed modem, możliwe, że mój czujnik pokazuje co chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 14 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2004 a te napiecia to sprawdzales miernikiem? bo te z plyty to sobie mozna o kant [gluteus maximus] rozbic, ja na moim sprzecie mialem 12 na poziomie 12,7 w stresie wiec wymienilem po lekturze forum codegena na chiefa420 i mialem 12,2 czyli niby ladnie. przy vcore 1.85 mialem 12.4 w stresie oczywiscie. a wymienilem tylko plyte z asrocka na abita i w stresie mam 11.9 tak wiec sam widzisz ze te plyty to sobie randomami sypia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgorn Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Nie no nie miernikiem. Spisałem z Biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ja na ASUS A7N8X-E Deluxe mam tez 12,6 na +12, sprawa wyglada jednak lepiej na innych napieciach: 4,811 na +5V 3,312 na +3,3V Mysle ze nie ma co sie przejmowac tym +12, i tak tylko wiatraki na tym chodza :) - zart oczywiscie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgorn Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Z takim samym sprzętem pracuje od roku, to chyba napiecia takie też mam od roku. Więc czy naprawdę zasiłka do wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A nie byłoby najprościej wypiąć ten zasilacz, pożyczyć od kogoś inny i przetestować? To chyba najszybsza metoda i dajepewne efekty oraz nowe doświadczenia. Można się przy tym wiele nauczyć... Pozdrawiam serdecznie... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgorn Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Tylko, że teraz są wakacje i nie bardzo jest od kogo zasiłke pożyczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek997 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Osobiście nie robiłbym z tych napięć takiego halo, bo jeśli komputer chodzi prawidłowo i nie wiesza się, to chyba nie ma co alarmu podnosić. Moim zdaniem ważniejsza jest ta temperatura procesora. Jeśli ją uda Ci się zmniejszyć, to będzie bardzo dobrze. Sprawdź ten radiator i pastę... Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ten wentyl nie jest taki zły ale musialem go troche poprzerabiać na pierwszy ogień poszedł czujnik temp. W jego miejsce mam podłaczony poprzez przełacznik rezystorek co daje mi skokową regulacje rpm 3000 i 2200 przy której juz go porawie nie słychać mozna wykozystac potencjometr najlepiej od 100omów do 5k. Naspepnie wyszlifowalem miedzianą podkladke na lustro i teraz jak w podpisie. Temp w czasie normalnej prazy ok 39-42 stopni. Buda dobrze wentylowana : http://www.republika.pl/zolciakkkk/DSCI0061.JPG http://www.republika.pl/zolciakkkk/DSCI0087.JPG Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co do napiec to troszke mało ludzkie! Ja radziłbym ci kupic zasilacz Hiper-PC z allegro, kupiłem i jestem bardzo zadowolony!! A wentyl tez na allegro -Volcano7+ - okolo 75zł, mało cichy ale wydajny! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...