Luk@s Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Kolega dał mi kompa do zrobienia - powiedział że nie startuje Windows. Myślałem że ma pomieszane tylko w BIOSie, ale okazuje się, że partycje nie istnieją, boot sector także. A jak wszedłem do konsoli odzyskiwania i wpisałem "diskpart" to napisał że nie może uzyskać dostępu do dysku. Moim zdaniem albo dysk się posypał albo to jakiś wirus. Co z tym zrobić :?: Czy użyć może jakiegoś oprogramowania :?: Komputer kolegi to: Pentium 2.4GHZ, MSI 845PE Max, dysk to WD Caviar 80GB, a reszta raczej nie ma znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dzięki program sprawdzę a jeśli chodzi o fix mbr to znam polecenie ale jak napisałem zniknęły partycje, więc jest ono bezużyteczne. Cholera, będę musiał podpiąć dysk do swojego kompa - oby nie był to wirus.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 W testdisku lecą same errory i nic się nie da zrobić. Narzędzie diagnostyczne tak samo się zachowuje. Jakikolwiek test chcę zrobić , to wypisuje read error i koniec. Widać dysk jest uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ja to robiłem na innym kompie (swoim) ale dysk był na slave - mój dysk zostawiłem - nie ma to w sumie znaczenia. Jakikolwiek program do partycji nie umie nic z nim zrobić. Chciałem "zapisać zera" na dysku programem diagnostycznym też się nie da. Dysk jest widoczny tylko jako urządzenie w komputerze i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 To prawda mój kumpel ciagu miesiaca oddawał dyska 2 x na gwarancje bo sie zpsuł-przez zasiłke :D Jak mu juz po 2 przysłali to juz czekał az przyjdzie nowe PSU ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...