kerin Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Mam pytanko, (jestem poczatkujacy..) Z tylu mam na obudowanie taka krateczke z miejscem na zamontowanie wiatraczka - moje pytanie brzmi - czy powinien on wypompowywac gorace powietrze czy wpompowywac zimne? :) dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 jak poszukasz to bedziesz miał dopowiedź :D i nawed rysunki znajdziesz "D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 wyciagac cieple powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 a najlepiej z przodu budy wciągający a z tyłu wyciągający 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Przedni powinien zsysać powietrze z zwenątrz a z tyłu budy powinieneś założyc wiatrak który to powietrze bedzie wysysał z obudowy... Logiczne nie... :P ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 I najlepiej tam z tyłu obudowy wyciąć to miejsce na wentylator bo masz zapewne tylko takei dziurki i nawet jak wmontujesz wentyla to nie będzie tak dużo wysysał jak powinien :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 I najlepiej tam z tyłu obudowy wyciąć to miejsce na wentylator bo masz zapewne tylko takei dziurki i nawet jak wmontujesz wentyla to nie będzie tak dużo wysysał jak powinienDokładnie tak. Jak włożyłem zalmana @ 5V to wogóle nie czułem, że dmucha. Trochę powalczyłem i teraz wreszcie czuć, że wypływa stamtąd powietrze. Kratki nie trzeba wycinać, jeżeli komuś nie przeszkadza wentyl huczący na pełnych obrotach. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 jeśłi już dajesz z przodu wentyl, to z tyłu daj dwa, albo jeden ale na większym napięciu niż ten z tyłu, ponieważ spowoduje to wtedy efekt podciśnienia w budzie, czego efektem będzie większy spadek temperatury niż przy dwóch wentylach z przodu i z tyłu na tych samych obrotach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...