Fidel Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Mam Wyzej wymieniona karte i mam problem Jakies 2 michy temu karta bez problemu pracowala na 240/500 a teraz jak dam jej 240/500 to obraz sie zawiesi (po obciazeniu doom3 lub nature) pracuje stabilnie dopiero na 220/500 :cry: i nie wiem co jest tego przyczyna??slaby zasilacz moze albo co?? prosze o pomoc 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 moim zdaniem to za dużo jak na ti200,tyle to można do 3dmarka ,ja do gier nie dawałem więcej niż 230 (też mi czasami robiło zwisy),a u ciebie trzeba chyba dać nową pastę na chip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Co to za marka? Widzę parę możliwych przyczyn : - pod wpływem temperatury pasta "poruszyła się" i wzrosła temperatura - niesprawny wentylator (zdarzają się przypadki, że po prostu się wyłącza) - zasilacz.. ale jaki posiadasz? EDIT : kocurek, to aż tak dużo nie jest, przy moim Gainwardzie jest możliwa praca na 250/550, bezartefaktowa, a ma przecież chłodzenie podobne jak u innych modelach (niewielkie radiatory na pamięciach i pseudoradiator oraz wentylek na rdzeniu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 sorki za niescislosc karta to PaliDaytona zasilacz codegen 350W (wiem ze kiczny) chlodzenie standardowe ale zrobilem nawiew doprowadzajacy zimne powietrze z zewnatrz:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiqq Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ale 2 miechy temu nie bylo na dworze 30 stopni w cieniu... U mnie tez w lecie bardziej wymieka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 przyczyna: lato i to nie duzo bo w lecie moj gef3ti 200 Leadteka chodził 260/550 na standardowym chlodzenie tylko coolerek wiekszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Wiem że są wypasione modele,które podkręcają się ponad norme,ale generalne dla Ti200 240/500 to max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A może cooler ze starości kręci sie wolniej :D. Serie mówie, przesmaruj wentylator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Moim zdaniem zbyt mala ilosć pasty termoprzewodzacej nie pozwala ci na uzyskanie wysokich wyników. Posmaruj GPU, a bedzie dobrze. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Ja na swoim zrobilem szlif, kazdy wie jak wyglada GPU. Polozylem Ceramique takze pod pamieci i zmienilem standardowego bzyka na zalmana. Uwazam ze jak ktos chce naprawde mocno podkrecic ta karte powinien zrobic te pare zeczy. BTW wie ktos moze gdzie moge znalesc vmody do gf3 gainwarda? szukalem wszedzie lecz niestety moja karta nie ma standartowego PCB. Ps. jak narazie 260/550 niby zadna rewelacja ale jest lato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 moim zdaniem to za dużo jak na ti200,tyle to można do 3dmarka ,ja do gier nie dawałem więcej niż 230 (też mi czasami robiło zwisy),a u ciebie trzeba chyba dać nową pastę na chip e tam...250/550 i grałem tak w dooma3 przez 1h nic karcie nie było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Ja na swoim zrobilem szlif, kazdy wie jak wyglada GPU. Polozylem Ceramique takze pod pamieci i zmienilem standardowego bzyka na zalmana. Uwazam ze jak ktos chce naprawde mocno podkrecic ta karte powinien zrobic te pare zeczy. BTW wie ktos moze gdzie moge znalesc vmody do gf3 gainwarda? szukalem wszedzie lecz niestety moja karta nie ma standartowego PCB. Ps. jak narazie 260/550 niby zadna rewelacja ale jest lato Czy twoja karta ma na pleckach chipy ośmionóżkowe z oznaczeniami RT9202? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 8 nozek i na pleckach maja napewna a odnosnie oznaczen w tej chwili niezbyt pamietam ale bardzo mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Jeśli zależy Ci na modach, to musiałbyś znać oznaczenia. Mogę Ci pomóc, jeśli to będzie chip RT9202 lub RT9204 - na PW zapraszam, publicznie nie powiem, bo nie do końca jeszcze opracowałem schemat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Tonic, swojego gainwarda na jakich kostkach masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Tego nie wiem, nie zdejmę radiatorów dopóki nie zdobędę masywniejszych i taśmę obustronną termoprzwodzącą A u Ciebie jak jest, znasz swoje kostki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonbubu Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 he nie wiem jak uwas ale umnie czy lato czy zima tak jak w podpisie :) tylko ze ja mam na gpu radiator od procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Widzę, ze zmieniłeś bios. Co ci to dało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Z tego co odczytalem: ISL 6528CB P214KIT Moje kostki to Etron Tech 3,6ns czyli wedlug wzoru powinny wyzej leciec niz 550 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Tego nie wiem, nie zdejmę radiatorów dopóki nie zdobędę masywniejszych i taśmę obustronną termoprzwodzącą A u Ciebie jak jest, znasz swoje kostki? moje to sa najprawdopodobniej EtronTech-y 4ns...:/ wiem ze pod koniec juz Gf3Ti200 Gainward wydał model z pamieciami 3,5ns 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Są również modele z 3.3ns:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 przyczyna: lato i to nie duzo bo w lecie moj gef3ti 200 Leadteka chodził 260/550 na standardowym chlodzenie tylko coolerek wiekszy :D no niestety.. jest troche cieplo i sie all bardziej grzeje.. mam taki sam lol z grafika :) i chodzi na troszke zanizonych taktowaniach niz ti500 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ej a jakie kosci byly zwykle montowane na GF3 Ti200 od palit daytony?? bi nie wiem jakie mam?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 ja mam gainwarda gs z pamieciami 3,5 i to raczej niejest koncowy wpost wiem jedno jak ustawiam na 590 chodzi gladko ale jak sutawie na 600 to robi sie cos takiego ze zatrzymuje sie ograz na pewien czas i po paru sekundach idzie dalej niewiecie czego to jest wina bo tak normalnie to windows mi chodzi a jak wale 3dmarka to juz sie zcina w ten dziwny sposob jezeli udalo by mi sie to zlikwidowaac chodzil by spokojnie na 630:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 ja mam gainwarda gs z pamieciami 3,5 i to raczej niejest koncowy wpost wiem jedno jak ustawiam na 590 chodzi gladko ale jak sutawie na 600 to robi sie cos takiego ze zatrzymuje sie ograz na pewien czas i po paru sekundach idzie dalej niewiecie czego to jest wina bo tak normalnie to windows mi chodzi a jak wale 3dmarka to juz sie zcina w ten dziwny sposob jezeli udalo by mi sie to zlikwidowaac chodzil by spokojnie na 630:D hmm...czy to czasem VPU RECOVERY nie jest.. :roll: no ładnie sie kręci...ale masz pamiątki 3,5ns :)...szkoda ze masz taki słaby sprzet do 3d marka bo moze mógłbyś zawalczyć z Buzzy-m z takimi taktowaniami...a rdzeń jak chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 bazyl, czy w ogóle widziałeś na własne oczy pamięci na twojej grafice? grzesiu - co to takiego VPU RECOVERYZ? Takie pauzowania w 3D nazywa się freezami (freeze - zamrozić), typowy objaw niewydolności GPU/MEM. Dość dziwne, biorąc pod uwagę, że nie często nie widać artefaktów Ciekawy ten Palit, Buzzy miał taki sam model. BTW, czy u ciebie w 3DM2k1 na 4xFSAA i 8x aniso nie ma artefaktów? Pytam, bo to często wymusza pokazanie się artefaktów, czego nie można powiedzieć w przypadku domyślnych ustawieniach w 3DM2k1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 bazyl, czy w ogóle widziałeś na własne oczy pamięci na twojej grafice? grzesiu - co to takiego VPU RECOVERYZ? Takie pauzowania w 3D nazywa się freezami (freeze - zamrozić), typowy objaw niewydolności GPU/MEM. Dość dziwne, biorąc pod uwagę, że nie często nie widać artefaktów Ciekawy ten Palit, Buzzy miał taki sam model. BTW, czy u ciebie w 3DM2k1 na 4xFSAA i 8x aniso nie ma artefaktów? Pytam, bo to często wymusza pokazanie się artefaktów, czego nie można powiedzieć w przypadku domyślnych ustawieniach w 3DM2k1 słyszałem ze te vpu recovery to cos takiego własnie ze obraz sie zatrzymuje aby GPU mogł sie ochłodzic po czym rusza dalej ale nie jestem pewny... :lol: sam to miałem powyzej 250Mhz na rdzeniu... szkoda ze koles ma słabą reszte sprzetu bo by mogł zawalczyc w 3d marku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bazyl Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 sprawa wyglada tak kupilem to od sasiada on na jakims athlonie 2200 i na ustawieniach karty mial ponad 10k pamieci widzialem bo kupilem ze zdjetymi radiatorami i przykleilem je tasma termoprzewadzacagpu niekrece bo sie boje bo mam firmowy zestaw chladzacy i wlasnie jezeli bym zalozyl lepsze chlodzenie na gpu to jest szansa na to zeby poszla bez zwiech wyzej czyli te 600 a nawet 630 bo jak ustawiam na 635 to w windowsie zaczynaja sie pokazywac krzaczki na ustawieniach 250/590 3dmark chodzi i bez zadnych artefaktow na ustawieniach 250/600 to wlasnie sa te zwiechy ale jak dziala to artefaktow niema wiec co zmienic chlodzonko na gpu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 (...) wiec co zmienic chlodzonko na gpu ?? no pewnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Ok bazyl, a jakiej marki są kostki pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...