KGB Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Kto wie jak sie konfiguruje wyjscia w muzycznej na A7V880 aby podłączyć 4 głośniki? 1311369[/snapback] jezeli ma kodek realteca (ALC650 lub ALC655) to tak jak na kazdej plycie z takim kodekiem w oprogramowaniu od realteca masz takie wyjscia gdzie klikasz i sie zmienia z mikrofonu na glosnik - qrde nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saling_MT Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 pmp...ciekawe czy Ty czytujesz instrukcje? quote...a jeśli nie ma kodeka realteca? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saling_MT Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Bo karta chodzi na sterownikach soudmax'a... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saling_MT Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Nie komentujcie tego!!!Już wiem czego nie zrobiłem pmp zwracam honor!......ale i tak nie działa Edytowane 5 Marca 2005 przez saling_MT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 ale sterowniki realteca tez na niej chodza.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterka Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Czy jest do tej płyty jakiś modowany bios który by pozwolił zmniejszyć vcore poniżej 1.65. Mam thortona2000+@ 2600+ (12.5x166) i płyta ustawiwa mu 1.65 a na poprzedniej chodził stabilnie na 1.6. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TolBoy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Pokazał sie nowy BIOS 1009 03.03.2005 ps podczas aktualizacji BIOSu mam taki komunikat w DOSie oczywiscie : ERROR! Can't Find System BIOS Hook. co to moze byc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ale działa czy nie działa, po tym komunikacie? I czy robi coś na plus? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TolBoy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 mam wersje 1007 i nie moge zaktualizowac biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_smOku_ Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 zrobilem aktualizacje do najnowszej wersji bety BIOS 1009.001 ale miałem niezłego zonka tj. po załadowaniu biosa (asusupdate) --- bios wyłaczyłem muzyke i inne [ciach!]ły ładuje sie system a tu nagle niebieski ekranik restart i to samo wciąż, to ja mu z dosa ostatnią wersje finalna biosa wgralem i dalej to samo. Rozwiąznie, nalezy raz uruchomic system z ustawieniami deflaults pozniej mozna juz modyfikowac bios do woli. Wrazenia: odczyty z pamieci takie same wygrzewam teraz procka pimem95 nie pokazuje bledow przy nizszym napieciu w wesji final mialem 1.8 na becie nie ma problemow z 1.75. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steell Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 mam wersje 1007 i nie moge zaktualizowac biosu 1312998[/snapback] ja zaktualizowałem bios bez problemu zrobiłem to progamem AsusUpdate, plik nowego biosu ma 512 kB sprawdź bo z tego co zauważyłem to z różnych witryn potrafi ściagnać uszkodzoną wersję i wtedy rozpakowany plik potrafi być mniejszy, może to jest powód twojego problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_smOku_ Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 jednak przy 1.75V Prime po kilkunastu minutach wykryl blad i musze powocic znowu do 1.80V :angry: steell ---robie dokładnie tak samo, a sciagam z serwera niemieckiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TolBoy Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 udało mi sie zaktualizowac bios za pomoca komendy przy starcie kompa ALT + F2 tak jak w płytach Epoxa, jednak musialem zmienic nazwe pliku na A7V880.ROM (orginalna nazwa A7V88009.ROM chyba bo juz nie pamietam ale w takiej postaci program fleszujacy nie widzial pliku) Za kazdym razem gdy uruchamiam kompa to jest problem bo ustawienia biosu sie resetuja , jestem zawiedziony :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acre117 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Na początek mój sprzęt: Asus A7V880 Athlon xp 2000+(12,5x133) T-Bred-A - odblokowany mnożnik Ramy oem-owskie: 1x256mb ddr 333mhz pc2700 1x256mb ddr 400mhz pc3200 wentylator gigabyte neon cooler 7 -pro ED721-MF msi fx 5700 128mb 128 bit, chodzi ładnie na agpx8 zasilacz 300w dysk na ultra ata 100 60gb, 7200rpm I problem jest taki: Próbowałem go podkręcić, wię zmniejszyłem mnożnik na 10x i kręciłem magistralę. Poszła na 150mhz(na 155 jush zwiecha). Później chciałem podnieść mnożnik, ale jak podniosłem na 10,5 to system nie wystartował:( Pomyślałem że sprubuje inaczej, i wróciłem mnożnik na 12,5 i kręciłem magistralą. podniosłem ją na 140mhz, i teraz tak chodzi. Jak podniosłem na 145mhz to podczas testu w 3dmarku, restartował się. Zaznaczam że nie zmieniałem napięć. Czy to może być wina pamięci ram?? Mam zamiar wymienić na dual channel kingston'a, ale nie wiem czy to coś zmieni. Mógłbym wtedy puścić je synchronicznie z prockiem? Teraz chodzi z częstotliwością 1750mhz co jest odpowiednikiem 2100+icon_sad2.gif Szukałem w faqu, i przeszukałem forum, ale nic nie znalazłem na ten temat:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General G1 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Czy ktos ma na tym Asusie Radka 9550, bo w dokumentacji jest napisane ze moga wystapic z ta karta jakies kłopoty z kompatybilnoscia. Jesli ktos ma takowego 9550 to niech napisze na co mam przy jego kupnie zwracac uwage. I ktorego z tych ewentualnie wybrac Gigabyte Radeon 9550 128/128 4,0ns ok.240zł Sapphire Radeon 9550 128/128 4,0ns ok.230zł Abit Radeon 9550 128/128 3,6ns ok.270zł Gigacube Extreme Radeon 9550 3,3ns ok.330zł Chyba ze znacie lepsze karty (niekoniecznie z ATI) w cenie do 400zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Ja mam. Gigabyte, żadnych problemów nie ma. A w dokumentacji nic takiego nie widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General G1 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Ja mam. Gigabyte, żadnych problemów nie ma. A w dokumentacji nic takiego nie widziałem. 1314868[/snapback] No fakt tam pisze..."9500 or 9700pro" a ja myslałem ze chodzi o serie kart od 9500 do 9700. Moj bład A jak wyglada sprawa nowego biosa 1009 ktos widział jakies pozytywne zmiany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuHash Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 zmian nie widac... odczyty z pamieci takie same... zmienil sie tylko numerek i co najciekawsze nie pisze ze beta przy bootowaniu :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 @ acre117 - spróbuj ustawić mnożnik na 10x lub 10,5x, a fsb na 166MHz. Jak ruszy, to zwiększaj fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acre117 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Złoty: Od razu ustawić na tyle? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Tak, nie ma obawy, nic się nie stanie (najwyżej nie wystartuje). Jeśli to nie pomoże to przestaw jeszcze "spread spectrum" na "disabled" i "asunchrous frequency" na "enabled" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) acre117 napisales ze masz T-bred A na tym procku wiecej nie polecisz chyba ze dasz mu 1.85-1.9v to mozesz liczyc na okolo 1850MHz na poczatek ustaw 10x166 -powinien wstac i pamieci na synchro Edytowane 7 Marca 2005 przez KGB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) Panowie :-D powiem tyle - mój romans z asusem skończy się nagle jak i się zaczął... a czemu ? po pierwsze - ze stabilnego 227 zostało 215... testowane z 2x 256 kingmax hc pc4000 i z 1x512 ocz pc4200 na dowolnych timingach i v,+1mhz na fsb i memtest sypie po drugie - miałem dzisiaj do testowania 2x 512 geil value do duala, 215 błędy jak by nie było, teraz mam 2x512 goodramów zpiłowanych na pcb brainpower i qw prime pada po niecałej minucie sprzedaje asusa razem z jego nieużywanym wyposażeniem, piłuję mocowanie do zalmana i przesiadam się na abita NF7 wlasnie widzę że i 207fsb z goodramem się pier.. ja to się mówi miarka isę przebrała :mur: pamięci teraz 2,5-3-3-7 t2 i refresz na 2way edit - i jak powiedziałem tak też zrobiłem - na jutro mam zamówionego abita,,, był by dzisiaj ale znajomy ma żony urodziny więc... poczekam... abit stoi 205zł ;-) Edytowane 7 Marca 2005 przez forest kila zbila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ja bym tam w nf2 sie nie pakowal ,ale jak chcesz w tej samej cenie jest KV7 ktory radzi sobie na fsb230 a co sie stalo z asusem - na jakich pamieciach miales fsb227 ?? czy sprawdzales cos poza Prime bo moze byc ze komp chodzi dobrze a tylko prime sie sypie braciak ma KG7 i wiekszosc pamieci na tej plycie sypie bledami ,a komp stabilniutki nawet podkrecony na fsb150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 sprawdzałem primem i memtestem dosowym i pamięci powyżej 215 dla tych mocnych i jeszcze nie znalazłem dolnej granicy dla 2x512 wywalają się przy 33% memtesta,,, 227 miałem na świerzej plycie z kingmaxami hc pc4000 2x256 w dualu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 no to lipa bo wyglada na to ze plyta nie radzi sobie z kosciami 512mb ,albo poprostu trzeba sie mocno bawic z ustawiniami - nie wiem ile chcialo ci ssie szperac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General G1 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Jak sie na tej plytce sprawoja Semprony powiedzmy 2200-2600+. Bo sie tak zastanawiam czy nie wymienic mojego Athlona 1800+0,18u a ponoc Semprony niezle sie trzymaja przy wyzszych FSB i to bez zmiany napiecia. I czy tak wogole to warto zmieniac bo sam juz do konca nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Miałem tą lyte dopóki mi się nie zjarało w niej zasilanie w serwisie gość mi mówi "każdy ASUS wraca do serwisu,ale nie bój się jak już naprawią to nie powinien paść" :| Miałęm z nią problemy takie jak AGP 8x na moim radku nie działało jak trzeba,jeden ze slotó pamięci w ogóle jak by był zwalony,pamieć walila sie juz przy Fsb 201,gdzie norlamnie mogla ponad 220...niedawno sprawdzlem swojego hynixa na obecnym ABICIE i idzie pięknie fsb 230(460) i więcej :)Ogólnie poróunują ABIT NF7 jest znanicze lepszy,niestety na ASUSIE się zawiodłem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General G1 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Miałem tą lyte dopóki mi się nie zjarało w niej zasilanie w serwisie gość mi mówi "każdy ASUS wraca do serwisu,ale nie bój się jak już naprawią to nie powinien paść" :| Miałęm z nią problemy takie jak AGP 8x na moim radku nie działało jak trzeba,jeden ze slotó pamięci w ogóle jak by był zwalony,pamieć walila sie juz przy Fsb 201,gdzie norlamnie mogla ponad 220...niedawno sprawdzlem swojego hynixa na obecnym ABICIE i idzie pięknie fsb 230(460) i więcej :)Ogólnie poróunują ABIT NF7 jest znanicze lepszy,niestety na ASUSIE się zawiodłem :( 1316723[/snapback] Wiesz miałes cos takiego jak ja z tym ze u mnie na MX440 wogole wsparcie AGP nie działało ale po zainstalowaniu Hyperionow 4.55 smiga w porzadku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) No i bawię się Abitem,, jest lepszy, szybszy i nie chodzi tylko o transfery pamięci, kontroler dysku wbrew potocznej opinii jest równie wydajny, z oc znacznie lepiej - 225 w dualu lata prime na goodramach :-) imo plyta jest lepsza o ile ktoś nie potrzebuje kilku bajerów z asusa Edytowane 8 Marca 2005 przez forest kila zbila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...