johnyboy Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ale po cholere komus gigabitowy lan? jeszcze sie nie spotkalem z wykorzystaniem czegos takiego.conajwyzej serwer jest wpiety do gigabitowego rdzenia a kto taka plyta bierze na serwa?:) szary uzytkownik jest wpiety do switcha setki i wszystko smiga. z dziurami sie zgodze ale sata ma przeciez kazda plyta z kt880 chyba ze sie myle?;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 na kt880 pewnie kazda ,ale na nf2 nie :P - no i byl jeden rodzynek na kt600 bez sata - nie ma nawet co zgadywac jaki ,oczywiscie ze super okrojony Gigabyte moze i GLAN jest malo uzyteczny ,ale skoro jedni daja a drudzy nie to widac kto tnie po kosztach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 albo kto mysli racjonalnie i nie pakuje spojlera od ferrari do malacza;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General G1 Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Witam Pare słow o płycie Asusa A7V880. Powiem tak wczoraj skonczyłem wstepna batalie z płytka i musze powiedziec ze pierwszy raz wszystko działa tak jak potrzeba. W programie Everest na ustawieniach ramu na SPD brakuje mi 20MB/sec (niewiele ale zawsze) do Abita NF7 na nforce 2SPP z athlonem 2100+(ja mam Athlona 1800+). i jestem w pełni zadowolony z tego mobo, moim skromnym zdaniem jest to bardzo dobra płyta Acha jesli ktos był by tak miły i podał optymalne(i stosunkowo bezpieczne) taimingi dla 2x256Mb(Dual DDR) Twinmos C.L 2.5 to czuł bym sie w pełni zadowolony Pozdrawiam wszystkich Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 co do timingow to musisz sie niestety sam pobawic i sprawdzajac za kazdym razem wydajnosc i stabilnosc, bo nie zawsze nizszy timing = wieksza wydajnosc, wiem to z doswiadczenia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 albo kto mysli racjonalnie i nie pakuje spojlera od ferrari do malacza;) 1296847[/snapback] co ty gadasz - porownujesz Glan do spoilera?? to tylko jedna kostka roznicy na plycie ,kompatybilna wstecz dwa komputery z GLan mozna polaczyc w sies 1000M ,w tym jeden nie musi miec dysku twardego dobra sprawa, poza tym ,jak juz pisalem to oszczedzanie na produkcji ,a wiec i na kliencie bo dlaczego epox w 8vtai nie daje GLan ,a w 8rda6+pro daje dwie takie sieciowki?? a 8rda6+pro to fsb tez nie kozaczy ,mozliwe ze moze isc leb w leb z 8vtai Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 bo jak nie potrafia zdobyc klientow robiac plyte ktora chodzi przy wysokim fsb to robia gowno z 2 gigabitowymi sieciowkami ktore kupi cala gama obslinionych lamek. 8vtai to jest oszczedna konstrukcja a nie sztandarowy produkt firmy na ten socket.brak takiego lanu to zaleta a nie wada bo nie placisz za gowno ktorego nie uzywasz(i nie tlumacz mi ze gigabitowy lan jest w jakikolwiek sposob przydatny;)).zupelnie tak jak bym kupil nf7-s zamiast nf7-sl placac za rzeczy ktorych i tak bym nie uzywal ale cieszac sie ze sa i pokazujac kolegom. niedlugo na tweaku bedzie moda zeby sobie w podpisie wypisywac ze sie ma gigabitowy lan ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 kw7 -203pln 8vtai - 202pln KT8 Delta FSR -225pln a7v880 -229pln ceny z jednego sklepu - dzisiaj zgoda ,plyty z GLan sa drozsze ale pamietam ze jakis czas temu ceny wygladaly tak kw7 ~~ 250pln a7v880 ~~240pln KT8 ~~240pln 8vtai w innym sklepie ~~240pln wiec plyty z gorszym wyposazeniem i tak byly drozsze - o to wlasnie mi chodzi narazie najmozniejsza plyta na kt880 jest asus - pod wzgledem wyposazenia i osiagow (fsb) ,msi KT6 sie spisywalo ,wiec i KT8 powinno choc na forum sa pierwsze sygnaly ze sobie nie radzi o abicie to szkoda wspominac (przynajmniej dopoki ktos nie zadrutuje jej na fsb200 i nie sprawdzi ile idzie - moze ocali przynajmniej czesc twarzy) narazie najblizej odebrania asusowi palmy pierszenstwa jest epox - tylko dlatego ze to dobra marka i nikt nie sprawdzil tego modelu :lol: jednak asus to 4 dimm i dziory wokol socketa - za same dziory warto doplacic 27pln ,bo specjalna zapinka to i tak 20pln + przesylka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 generał przejrzyj posta juz otym pisałem i to nie raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 udało mi sie osiagnac FSB 210 przy mnozniku 11, prubowalem na wszystkich napieciach i mniejszym mnozniku, 227 nie chce mi isc za cholere, nie wiem czemu. ale przy tym fsb 210 i tak mi wydajnosc spadla niz przy moim 199 asynchronous ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milicja3 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 ma 3 kompy w kazdej A7V880 i 1 GB RAM Kingston w dualu. w pierwszym jest procesor semprom 2200 9x200, w drugim 2300 9,5x200 napięcia 1,70 bios 1008. w trzecim jest semprom 2200 9x166 bo na 9x200 komp się nie wyłącza zielona dioda power miga. po ponownym włączeniu bios sygnalizuje problem z OC i komp wstaje z procem 9x 100, zasilacze we wszystkich podobnej klasy Mode Come 300 W CFG. Wczesniej w 3. kompie był EPOX 8KRAI/KT600/ i 9x 200 szło jak burza. Mam pytanie czy 3. płyta jest uszkodzona? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafik Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 (edytowane) A7V880 i 512MB RAM APACER,kart. graf RODEON 9550,ModeCom ATX-350GTF 350WPFC noise killer, procesor sempron 2500+10,5x166 mam problemy ze stabilnością komputera dodam, że mój komputer chodzi 24h na dobę dlatego też oczekuje dużej stabilności ze strony komputera. Komputer potrafi się samoistnie restartować, czasami zielona dioda power zaczyna migać przy uruchomionym komputerze.. Kolejnym dziwnym objawem jest spr pamięci memtestem ktory raz wykazuje błedy pamięci raz jest w porządku. Pamięci były wymieniane nic się nie poprawiło. Płyta była już w naprawie bo zdarzyło się że już nie wstała.. dostałem spowrotem ten sam egzemplarz "sprawny" bez żadnej adnotacji ze strony serwisu. Nadal nie jestem zadowolony z tej płyty jeśli chodzi o stailnosc co dziwne testy prime95 całodobowe nie wykzały żadnych błędów? Edytowane 1 Marca 2005 przez Rafik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Niewiecie moze jak ja zepsuc i oddac do servisu by ja przyjeli bez zastrzezen?? chetnie sie jej pozbede Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Ufok Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Mam SB Live! Value i wbudowaną karte dźwiękową. Problem jest taki że jak włożoną mam dźwiękówkę SB to nie działa karta wbudowana w płycie, a jak wyciągnę SB to chodzi. Potrzebuje dwoch kart dźwiękowych :-( Jak zrobić aby działały dwie naraz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 (edytowane) bo jak nie potrafia zdobyc klientow robiac plyte ktora chodzi przy wysokim fsb to robia gowno z 2 gigabitowymi sieciowkami ktore kupi cala gama obslinionych lamek. 8vtai to jest oszczedna konstrukcja a nie sztandarowy produkt firmy na ten socket.brak takiego lanu to zaleta a nie wada bo nie placisz za gowno ktorego nie uzywasz(i nie tlumacz mi ze gigabitowy lan jest w jakikolwiek sposob przydatny;)).zupelnie tak jak bym kupil nf7-s zamiast nf7-sl placac za rzeczy ktorych i tak bym nie uzywal ale cieszac sie ze sa i pokazujac kolegom. niedlugo na tweaku bedzie moda zeby sobie w podpisie wypisywac ze sie ma gigabitowy lan ;] 1297789[/snapback] w pelni sie zgadzam glan to nic innego jak kolejny chwyt po co to komu na 2 kompach z takimi lanami mozna osiagnac transfery rzedu 16mb .... i po co :?: wielka mi roznica .... a gigowych switche chyba sa dosc drogie ... Edytowane 2 Marca 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General G1 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 No to jest fenomen tyle debatowac o sieciowce. Jest to niech se bedzie(w Biosie ja mozesz wyłaczyc i po problemie a nic do niej nie dopłacasz). A co do chipsetu to pokazcie mi cos na chipsecie NVIDII co obsługuje Dual DDR, SATA,ma mozliwosc rozbudowy do 8USB (6USB to dla mnie za mało) i posiada złacze Wi-Fi, za około 240zł??(tylko prosze jakies firmowki):) :) :) A co do tego Asusa jest to najlepsza płytka na KT880 za te pieniadze kupisz pabiede NVIDII(bez RAID, Wi-Fi) i nie ma co sie produkowac nad sieciowka POZDRAWIAM :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inc0gnit0 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 wg mnie to sie tutaj uprawia offtopic, a ta dyskusja przypomina mi dyskusje typu "co jest lepsze AMD czy INTEL", kazdy ma inne wymagania inne fundusze inne priorytety wiec skonczcie Panowie bo to nie ma sensu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Ufok Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 A ja ponownie sie pytam bo widać że sieciówka przeważyła, naprawde juz jestem u granic wytrzymałości Mam SB Live! Value i wbudowaną karte dźwiękową. Problem jest taki że jak włożoną mam dźwiękówkę SB to nie działa karta wbudowana w płycie, a jak wyciągnę SB to chodzi. Potrzebuje dwoch kart dźwiękowych Jak zrobić aby działały dwie naraz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Dj_Ufok probowałes na ostatni slot pci wkładac live? ja w sumie uzywam tylko jednej ale był problemy na innych slotach pci z nia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_smOku_ Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Na "naszej" płycie mam klopot z karta sieciowa problem polega na tym ze max transfer jaki osiągam to 5,7 MB/s na starej płycie miałem 8-9 mb/s (np 2 kompy na crosie), przyczym najwiekszy problem stanowi obciązenie systemu przy takim transferze (ftp) nie jestem w stanie uruchomić żadnego programu, obciązenie procka jest 100%, instalowałem sytem xp na sp1 i sp2 + najnowsze sterowniki, kolega ma identyczna sieciowke na plycie gigabyta i u niego jest ok. sprawdzalem tryby autosence 100 pelny duplex i pol duplex. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Dj_Ufok nie wiem za bardzo w czym masz problem - jezeli zintegrowana sie wylacza calkowicie to prawdopodobnie tak to zostalo zrobione i jakis bios moglby pomoc na KD7-Raid kumpel uzywal dwoch sieciowek (ALC650 i SB Audigi) ale i tak mozna uzywac jednej jednoczesni - mozna jedynie przelaczac ktorej sie uzywa dlatego nie wiem jaki masz problem smOku o ktorej sieciowce mowisz ,jezeli o zintegrowanej to ona jest malo zintegrowana :] - to odzielny uklad wlutowany w plyte ,wiec odpowiednie sterowniki ,moze przerwanie przestawic dziwne te obciazenie systemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_smOku_ Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 KGB---> mowie oczywiscie o Marvell Yukon 88E8001 Gigabit Ethernet, przerwanie ma 18 nie dzieli go z zadnym urzadzeniem, poprostu juz wymiekam, jak rozwiazac ten problem :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Ufok Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Blackshmith Próbowałem ale nic nie daje. Karta sama działa bez zarzutów, tylko ta która jest w PCI a ta wbudowana wtedy nie działa. KGB Karta wbudowana wyłącza się całkowicie, nawet w win jej nie widać. Domyślam się że coś w biosie tylko co?? Dwie karty mi są potrzebne bo używam programów muzycznych które jednocześnie korzystają z dwóch kart (na 1 kanał główny na 2 podsłuch). Na starej płycie MS-6340 działała karta wbudowana i ta PCI jednocześnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 no widzisz ,a zwyklym ludziskom czasem karta zintegrowana potrafila robic szopki po wlazeniu innej karty pci asus to rozwiazal definitywnie :P niestety ale ludzie wymagajacy od sprzetu specyficznych wlasciwosci musza ten sprzet dobierac starannie - czyli sprawdzac rozne opcje jak bios tego nie naprawi to bedziesz musial zmienic plyte (jezeli tak strasznie ci to potrzebne) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 E sory, w ktorym miejscu trzeba ustawic.. zeby pamieci chodziłi asyncgronicznie z procesorem? ;) Wolniej od niego.. Coś mi migneło takiego przed oczami, ze ktoś ma tak własnei ustaione.. tylko jak to zrobi? ;) Ustawiłem fsb na 400 przy pamieciach ale i tak chodza 1:1; z proc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Ufok Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 To w takim razie sprobowac wgrać najnowszego biosa?? Jak to niezałwi sprawy to chyba dokupie nową karte dzwiekowa na PCI :-( Widać że Asus zamiast rozwiązać problem z dwoma dźwiękówkami, poprostu rozwiązał go połowicznie, czyli wogóle go nie rozwiązał (poszedł na łatwiznę). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modoc Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) pomocy mam problem co chwie zaczął się mi resetowac komputer i za każdym razem jak to się dzieje wyskakuje komunikat CMOS settings wrong i cmos date/time not set i za każdym razem musze ustawiać wszystko od początku w biose czego moze to być wina pomocy bo już niedaję rady A wiec: Sound blaster live digital Samsung 80gb Nagrywarkę lg i DVD lg 512 ddr no name zasilacz zwykły Ati radeon 9550 256MB Duron 1.8 Chodzi o to że wszystko wcześniej działało normalnie dopiero teraz zaczął się pier** Edytowane 7 Marca 2005 przez modoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackshmith Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 modoc popierwsze podaj co masz w tej płycie bo nikt nie jest wrozka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saling_MT Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Kto wie jak sie konfiguruje wyjscia w muzycznej na A7V880 aby podłączyć 4 głośniki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 każdy kto choć raz przeczytał instrukcję obsługi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...