Skocz do zawartości
jaan

Radeon 9800 XXl

Rekomendowane odpowiedzi

Czy moze ktos zetknal sie z tym czyms?? Bo jak dla mnie to jakas wielka nie wiadoma... :lol:

http://allegro.pl/show_item.php?item=29733981

Owszem, wiem co to jest - po prostu Radeon 9800PRO firmy MSI, która przebudowała nieco orygnialne PCB od ATI. Część z nich posiada nawet R360 na pokładzie, ale nie umniejsza to faktu, że przebudowa nie wyszła karcie na dobre. Większość z nich się kiepsko kręci.

Zetknąłem się z tą kartą i jej możliwościami OC w tym wątku :

http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=...&threadid=98518

Strona 2 i kolejne ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hi

ja mam tą kartę, jest ona wykrywana przez oryginalne sterownik ati jako 9800xt tylko ze ma obniżone taktowanie(co łatwo zmienić radlinkerem) i 128 mb ram troszkę wolniejszego niz w normalnym xt

sterownik za strony MSI wykrywają tę kartę jako 9800 pro plus

karta ta była sprzedawana z komputerami medion w kwietniu br. (posiadam właśnie taki komputer)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodajac to tego co zostało powiedziane, wgranie biosu od XT daje swietne efekty w postaci ... arfektów, trzeba modyfikować w jakiś sposób bios zeby karta wtedy działała poprawnie ( winne temu inne PCB )

Wielki minus to słabsze OC w stosunku do referencyjnego Ati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi