kerin Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dowalilem z tylu jakis shitny wentylatorek arctic cool i viola, z 55.5stopni w idle spadlo mi do 50stopni. Teraz moje pytanie brzmi, ile moge podkrecic takie cacko ? (ile polecacie podniesc FSB zeby mi sie nie wieszal...) Czy powininna temperaturka jeszcze byc nizsza nim zaczne krecic? Calosc smiga na Epox'ie RDA3+ dzieki z gory za odp =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cynkiel Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 WITAM!! Na moim sprzęcie bez kręcenia jest temp. rzędu 64C (moim zdaniem źle odczytywana jest, bo radiator jest zimny), w każdym razie jak na 3200+ to temp. wzrosta o 5C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 aha.. no i mam pytanie: JAK krecic?? podnosic FSB procka? a co z FSB pamieci? Mam pamieci GeiL 2x 256. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Ja na 2500+@3200+ na Whisper Rock IV z wyszliifowanym rdzeniem w stresie mam 51'C ale na diodzie termicznej przy zdjętej ściance bocznej, w idle mam 48, a z diosy na p.głównej w stresie 48, w idle 42. Sądze że do 2400Mhz powinno pójść spokojnie. Jakie masz chłodzenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Thermaltake silentboostna procku, chieftec 350W zasilacz, R9800pro z iceq chlodzeniem, arctic cool wyprowadzacz ciepla z obudowy... Moze mi ktos doradzic jak go podkrecic? Bo jak daje mu FSB w Cpucool na 172 - komp mi sie zwiesza. Robie cos zle? poradzcie please :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boorak Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 A podniosłeś wogóle vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 nie... nie podnosilem... niestety jestem zielony w tym :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dlatego zapraszam do FAQ lub Podstawowych Zagadnien -> tam masz wszystko ładnie opisane. PS. 50C na TT to dużo, sprawdz ręką. A jaką masz pastę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 pasta chyyba ta co byla z coolerkiem (nie ja montowalem sprzet). Zakupilem dzis artic silver - dac ja? Myslicie ze moze byc znaczna roznica jak dam lepsza paste? Jak zdjac radiator zeby nie uszkodzic procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerin Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 uff.. wlasnie nalozylem troche tej pasty, i jakims cudem nie ukruszylem rdzenia procka :D Co sadzicie teraz o temperaturce? Athlon 2800+ Barton, idle 43stopnie, oczywiscie chlodzony wczesniej wspomniamy TT silentboostem. pozdro i thnx;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
no13 Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Cynkiel, to ze radiator jest zimny moze oznaczac ze nie przylega do jadra i nie odprowadza ciepla tak jak powinien - sprawdz to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cynkiel Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Cynkiel, to ze radiator jest zimny moze oznaczac ze nie przylega do jadra i nie odprowadza ciepla tak jak powinien - sprawdz to Przylega idealnie, pasta z domieszką srebra, nie pamiętam jak się nazywa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...