Skocz do zawartości
kornis

Co byscie zmienili?

Rekomendowane odpowiedzi

Athlon XP 2600+ Barton

Epox EP-8RDA3+ (nForce2-SPP),SND,AGPx8,DualDDR,LAN,IEEE1394,S-ATA,ATX

DDR 512MB (2*256) PC-3200 400 MHz TwinMOS CL2.5

Sapphire ATi Radeon 9600 128MB DDR TV-out/DVI

NEC 17" MultiSync 1701

dysk mam swoj stary barracude 120gb,a obudowa,mysz etc. to sprawa drugorzedna.Glownie zalezy mi na dobrym wyborze plyty glownej i grafiki.No i o co chodzi z tym dualDDR.Jak mam plyte z tym to moge wsadzic normalne 512 czy musi byc 2x256?Z gory dzieki za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro podał taki cfg to znaczy, że nie ma tyle kasy, zeby kupować np 9800pro, więc tak ja bym na twoim miejscu kupił:

procek - Barton 2500+ albo 2500+ Mobile

płyta może być, ale pomyśl też nad Abitem nf7/nf7-s

ram - Hynixy bym polecił (wysokie fsb)

grafa - Radeon 9600pro Gigabyte - chodzą po około 500 zeta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPC napisałem taką grafe, ponieważ sądząc po tym co wybrał kornis nie ma portfela bez dna... Oczywiście jeśli ma kase to R9800pro :)

Co do chłodzenia i psu to z tańszych i dobrych rozwiązań polecam Pentagrama Cu i Modecoma 350W

edit. Teraz dopiero doczytałem pytanie o ram, więc ja bym ci polecił 1x512 bo dual praktycznie nic nie daje, a zmniejsza się tylko max fsb jakie możesz osiągnąć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karte graficzna na Geforce 4.

ja sie nie zgodze lepszy bedzie 9600pro gigabyte'a

co do procka to zastanow sie nad tym czy bedziesz krecil, jezeli wogole nie to bierz 2600+, a jak mozliwe to 2500+, a plyte bierz NF7-S :)

RAM radzilbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jedna kosc 512mb, ale raczej nie TwinMosa, bo podobno ostatnio cos cienki sie robi

no i chlodzenie to Pentagram QC 80 Cu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi