jkl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Witam. Zamierzam kupic hdd: SAMSUNG HDD 160 GB 8MB CACHE 7200 lub ten: SEAGATE BARRACUDA 160GB 8MB CACHE 7200.7. I raczej zdecyduje sie na seagate. Ale moje pytanie dotyczy ich chlodzenia. Niektorzy mi mowili ze poprzez chlodzenie dysku zwieksza sie jego zywotnosc. I tu moje pytanie - czy naprawde oplaca sie chlodzic dysk czy zostawic go w spokoju i niech pozostale wiatraczki zalatwia sprawe :wink: co Wy na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahor Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 ja mam na hdd (grzejacym sie potwornie) wiatraczki - temp nie przekracza 35 stopni... wiatraki sa nieslyszalne to niech sobie sa a co do zywotnosci, to ona i tak jest obliczana w sposob dla mnie magiczny wiec malo mnie to obchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Hmmm wiec raczej bede chlodzil :wink: Tylko teraz mam problem co wybrac. Mam zamiar umocowac go w 5,25. Jak myslicie czy ten dobrze bedzie sie sprawowal http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29756641. Jesli mozecie to poleccie mi inne/lepsze lub zaproponujcie swoje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Dlaczego mowisz ze kiepski? Nie sadze ze jest gorszy od tego co proponujesz. Poza tym w miejsy na hdd juz bedzie zajete (mam miejsce na 2 hdd ale jeden juz siedzi :wink: ) chyba ze kombinowac z tym wiatraczkiem ale moim zdaniem prosciej bylo by kupic ta kieszen z wiatrakami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkl Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 poki co jeszcze nie zalezy :wink: thx za wszystkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Proponuję kupić wentylka 80 mm Arctic Fan TC za 14 zl i przykleic go do blach przy dysku. Mam maxtorka z tym wentylkiem i temp. maks. 30 C. A jak wiadomo maxtory to mocno grzejące się dyski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...