mechmom Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Witam! Na poczatek jaka mam siec: Komp1) Karta sieciowa built-in do LANu i karta bezprzewodowa, Komp2) Karta sieciowa kabel krosowany, udostepnianie netu (dziala OK) Ale mam problem z udostepnianiem plikow pomeidzy tymi dwoma komputerami (w domu) Na kompie "serwerze" widze pliki udostepnione na drugim kompie jak i tez na tym, jednak na tym drugim kompie mimo ze widac nazwe komputera to nie da sie wejsc na niego, pisze e odmowa dostepu. Oba kompy chodza na Win XP. A co najlepsze?? Jeszcze niedawno wszystko bylo OK !!.... I sie zepsulo, nie mam pojecia od czego.. ktos ma jakies pomysly? Firewalli nie ma (w win tez wylaczone).. Aha no i dziwna sprawa, na tym drugim kompie jak zmienie nazwe komputera to ta stara zostaje w grupie roboczej :o chociaz nie da sie na nia juz wtedy wejsc.. i drugi komp wystepuje dwa razy :|... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2004 pierwsze primo - "built in" a nie "build in" drugie primo - na "niedostepnym" kompie wlacz konto goscia i ustaw prawa dostepu do zasobow grupie "wszyscy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechmom Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Oki sprobuje, ale jeszcze niedawno (przed reinstalkami systemow) wszystko chodizlo OK bez konta goscia... nawet po reinstalce tez dzialalo... a ostatnio przestalo :( :| Update: Nie pomogło.... :| Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechmom Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Dobra widze ze nikt nie ma pomyslow... mozna zamknac temat i usunac czy co tam chcecie z nim zrobic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...