kfjateq Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Witam Mam problem. Wczoraj kupime sobie w/w wentylator. Wszystko pięknie ale dlaczego moja płyta główna (NF7-S) nie widzi go tzn. nie pokazuje RPM. Może ktoś już się spotkał z takim przypadkiem. Za pomoc w rozwiązaniu tego problemu z góry dziękuję :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Z tego co było na tym forum to tak czasem jest :) sproboj go przegrecic o 180 stopni czy jakos tak pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Ja mam dwie propozycje: 1. spróbuj wgrać najowszego biosa 2. zainstaluj nowe oprogramowanie do pokazywania obrotów wentylatora: polecam Mother Board Monitor albo Abit EQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Po prostu Abit nie pokazuje obrotów niższch od ~ 1500RPM Tak samo jest z Chieftecami, które nie są wogóle wykrywane w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfjateq Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Wielkie dzięki. Myślałem że mam coś z wentylatorem zrąbane. W takim razie jak sprawdzić RPM ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbi Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Po prostu Abit nie pokazuje obrotów niższch od ~ 1500RPM Tak samo jest z Chieftecami, które nie są wogóle wykrywane w biosie. W biosie rzeczywiście nie widać tak niskich obrotów, ale pod Winda wszystko dobrze działa. Obroty mojego Chiefteca nie przekraczają 1500, a MBM i Abit EQ wszystko pokazują :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 ja mam podobnie :| ale po pewnym czasie mobo zazwyczaj widzi te obroty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...