Rabbi... Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Primary Master Hard Disk S.M.A.R.T STATUS BAD. WARNING: Immediate back-up your data and replace your hard drive. Afailure may be imminent. Takie oto powiadomienie dostałem przed chwilą zaraz po wykryciu dysków przy starcie systemu. Wszedłem do biosu i odznaczyłem używanie smarta- pomogło dysk wystartował, jest normalnie widziany w windowsie. Prrzed całym zdarzeniem, grałem sobie (gierka była odczytywana właśnie z Caviara) i co pewien czas były takie dziwne zacinki. Chwilowo stawało wszystko w miejscu jakby się komp zawiesił i za 2-3s znowu działa. Odnośnie gry- to jagged aliance więc to nie wina wydajości. Co to może być ?? Zapowiada mi że błąd dopiero ma nadejść :cry: PLZ. niech ktoś pomoże, ja już kompletnie niewiem co jest grane. Mój sprzęt: Athlon 1700+ MSI K7N2 Delta U5 20Gb- z którego system chodzi WD CaviarSE 160Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgrywaj dane na inny dysk, ten w najbliższym czasie padnie. Dysk oddaj na gwarancję. Sprawdź jeszcze czy są bady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi... Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 zasilacz to huntkey 300W, napięcia stabilne. Dysk jest ciepły, ale przecież każdy nowszy dysk się grzeje. To oprogramowanie producenta o którym mowa to "WD Data Lifeguard" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 zasilacz to huntkey 300W, napięcia stabilne. Dysk jest ciepły, ale przecież każdy nowszy dysk się grzeje. To oprogramowanie producenta o którym mowa to "WD Data Lifeguard" ? Szukaj takiego pliku dlginstall_10_0.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi... Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 ok, poszukam w tym czasie mały update: Uzyłem programu Data Lifeguard i stworzyłem nowe partycje. Przez jakiś czas było ok (z godzinę, dwie), teraz przy prubie wejścia na jedną z partycji wyskakuje mi komunikat że dysk jest niesformatowany i czy chcę to teraz zrobić. To chyba jednoznacznie świadczy o tym że są bady. Wcześniej, przed tworzeniem nowych partycji, miałem podobnie. Tyle ze zamiast komuikatu wejście na partycję bardzo długo trwało (mniej więcej jak wczytanie onetu na modemie ;)) dlginstall- to plik instalacyjny data lifeguarda. to już mam, własnie nim robiłem nowe partycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...