Skocz do zawartości
Nikon

POTRZEBUJE SZYBKO POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem tu nowy. potrzebuje pilnie pomocy, sam sie juz w tym wszystkim gubie..

za jakas godzine/dwie jade zamowic nowy komputer.

konfiguracja

procek: AMD Athlon XP 2500+ Barton BOX

plyta glowna: ABIT NF7-SL v2.0

pamiec: DDR 256MB PC400 cl 2,5 TwinMos

dysk twardy: Maxtor 120GB 8MB Cache ATA133

naped: DVD Toshiba 16X

zasilacz: Chieftec HPC-360-302-DF 360W

i mam ogromny problem z karta grafiki.. a konkretnie z wyborem jednej z trzech pozycji:

- Sapphire Radeon 9600XT 256DDR TV (785zł)

- Prolink PixelView FX5900XT 128DDR TV/DVI Box (ok. 800zł)

- ASUS V9950 (FX 5900 128DDR TV/DVI Box (ok. 900zł)

doradzcie mi ktora wybrac.. raczej z tych 2ch pirwszych. na 3cia nie wiem czy bede miec kase. CZY TE KARTY SA DOBRE?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie ma w tym sklepie 9800pro? jesli bedzie ponizej 1k to bierz go.

z tych trzech zadna szczerze mowiac mi sie nie podoba :?

mozesz tez sprobowac z gigabytem/hisem/ficem 9600pro jesli maja , kazdy z nich powinien osiagnac wartosci 9600xt , a np cena gigabyte miesci sie w 500zl.

jednak jesli juz koniecznie sie uparles na ktoras z tych 3ech , to ja bym wybral raczej pelnego fx5900 , ktory pewnie 'pojdzie' jako 5950 , z 5900xt moze byc problem. jednak sklanialbym sie ku mojej powyzszej propozycji , bo te 'twoje' 3 karty sa poprostu slabe :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9800pro kosztuja ponad 1000 zł :( a te co tu podalem sa cenowo przystepne, pozatym nie ma co ukrywac naleza do czlowki... moze tej troszke dalszej, za r9800pro i innymi nowosciami ale jednak..

to grafy nie bierz w tym sklepie tylko w jakimś netowym

BTW ramu mało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikon, ja bym się na twoim miejscu dobrze zastanowił, jeżeli sklep w którym kupujesz ma radki 9800Pro aż za ponad 1000 zł to poszukał bym innego, Radeona 9800 można dostać już za 800 zł, 9800SE z gwarancją modowalności za jeszcze mniej

Różnica między tym radkiem a 3 kartami które wypisałeś jest naprawde duża, pamiętaj (głupie) "gdy człowiek się śpieszy to diabeł się cieszy"... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...