lyzkov Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Kupiłem sobie niedawno router zintegrowany z modemem do neostrady. Internet mi działa ale kompy się nie widzą w otoczeniu sieciowym. Ustaliłem nazwy kompów i grupy roboczej przez kreator konfiguracji sieci. Dodam że na pierwszym kompie mam Windows XP a na drugim Windows 98 i że router wykrywa dwa kompy. Proszę o pomoc znających się w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dark_ Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Na początek sprawdź czy pingi chodzą miedzy kompami.. a tak w ogóle..wszystko jest tu.. http://sierp.net/faq/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eetam Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Nie wiem :) Ale np u mnie w sieci.. mam windy 98 i 95 + 1 xp.. winy 98 i 95 widza sie normlanie a xp niestety nie widzaly.. Po dodaniu protoklu IPX wszystko gra.. czyli 98 i 95 widza XP i odwrotnie.. Nie weim czemu tak jest :) wsumie bo po tcp/ip powinny sie widziec w lanie.. tzn w otoczeniu sieciowym :) Dodaj ipx jak nie masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyzkov Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Kompy do siebie pingują spróbuję z IPX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...