Skocz do zawartości
milosz.x

... Garasai Project Finished - bardzo f(t)ajny Chieftec ...

Rekomendowane odpowiedzi

Wiam. Prezentuje wam efekt mojej miesięcznej pracy nad obudową Big Tower Chiefteca. Standardowo była srebrna, po 5 miesiacach użytkowania jej znudziła mi się ( ta jej monotonność ), tak wiec przełożylem kompa do starej budy, rozłożyłem przy okazji WC bo woda troche zepsuta była bo nic nie wlałem do ochrony :D i zacząłem moją przygode ;]

WSZYSTKO ROBIONE PRZEZEMNIE, NIC NIE KUPOWANE GOTOWE W SKLEPIE ITP...

Jakie zaszły zmiany:

1. wstawione okno na bocznej i gornej ściance

2. przemalowana wewnętrzna konstrukcja obudowy

3. Podmalowany front panel wraz z z moim pseudo napisanym po japońsku :P

4. podświetlone nóżki - koszt 10 zł :D

ps. klikajac na miniatury otworza sie zdjecia w rozdzialce 1024x768 (okolo 100 kb)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjecia nożek zrobie wieczorem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóz moge powiedziec. Mod nie przesadzony, po prostu zrobiony ze "smakiem". Bardzo mi sie podobaja wstawki chromowane i uszczelki na okienkach. Bardzo ladnie zgrałes kolory i wielki plus ze zrobiłes sam takie nozki jak ja mam [kupne, ale Miłosza daja taki sam efekt]

Pomyśl nad pomalowaniem zasilacza i napedów:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Schludnie, nie przesadzony mod, uszczelki pięknie ułożone, z przodu kolory są umieszczone w oczywistych miejscach, zamek do boku zmieniłbym na granatowy, kaligrafia też skromna i na miejscu. A tak w ogóle to co to oznacza :?: W jednym z topików kiedyś była prowadzona dyskusja co oznaczają znaki japońskie umieszczone przez modera. Żeby się nie okazało że to jakiś "kurczak po wietnamsku" albo sajgonki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam właśnie pasuje złota, bo załozenie było żeby kolory były do par, tak więc napis japoński musiał mieć partnera :D

Ja też nie lubie wydawać 4 stów na obudowe, no ale wzieło mnie na WC i potrzebowałem dużej i pożadnej obudowy by całe je tam upakować ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle to co to oznacza :?: W jednym z topików kiedyś była prowadzona dyskusja co oznaczają znaki japońskie umieszczone przez modera. Żeby się nie okazało że to jakiś "kurczak po wietnamsku" albo sajgonki :D

no przeciez napisal:

3. Podmalowany front panel wraz z z moim pseudo napisanym po japońsku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh. Nie o to chodzi. Tylko ze ja z DJEEZ rownolegle kupilismy te uszczelki:P Zresztą bardzo ładnie sie komponuje niebieski i srebrny:P Moim zdaniem dobrze zaczynam. Buda ze srodka bedzie przypominała te djeez-a ale front panel co co innego:P Ja nie widze nic złego w naśladowaniu djeez.

UPDATE:

Jak ktos cos robi dobrze to dlaczego mam go nie nasladowac?

dwie foty

NA PROŚBĘ DJEEZ'A FOTY ZOSTAŁY USUNIĘTE:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszczelki są do kupienia w Obi, na dziale motoryzacyjnym, są to uszczelki na drzwi do samochodów (kolory dostepne: srebrny i czarny) , również są dostępne w Makro ;] cena ~20zł za dwa odcinki po 65 cm.

Trudno tak poczytać moje posty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi