Skocz do zawartości
Moog

Galaxy 3DG Glacier GeForce 6800

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie co o nim sądzicie ? Chłodzenie ma takie jak ICEQ II w Hisie .. w wersji GT dodają FarCry więc ... firma jest mało znana ale przyciąga mnie te chłodzenie i podwyższone zegary hm ... zależy mi na ciszy a silencery mają to do siebie że są właśnie bezgłośne :) Czy ktoś widział gdzieś w sieci testy z ową kartą? Nigdzie nie mogłem znaleźć :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co to za karta ale ja ostatnio zakupiłęm leadteka A400TDH i na ich standardowym chłodzeniu które jest całkiem ciche karta śmiga na 415@857 bezproblemowo a gierki które dorzucają to Splinter cell w wersji dvd prince of persja gun metal

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie co o nim sądzicie ? Chłodzenie ma takie jak ICEQ II w Hisie .. w wersji GT dodają FarCry więc ... firma jest mało znana ale przyciąga mnie te chłodzenie i podwyższone zegary hm ...  zależy mi na ciszy a silencery mają to do siebie że są właśnie bezgłośne  :) Czy ktoś widział gdzieś w sieci testy z ową kartą? Nigdzie nie mogłem znaleźć  :(

http://www.guru3d.com/article/Videocards/147/

prosię bardzo 8)

mój leadtek 6800 GT spoko śmiga na 400/1100 - więcej nie kręciłem

...jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ze sie wtrace, alele czy to nie jest przypadkiem tak, ze ladowanie np. 6800GT do kompa z procesorem np. 3.0 GHz jest troche hmm.... Tzn. chodzi mi o to, ze taka grafe to musi ciagnac silny proc. To tak, jakby do Celerona 2.0 Ghz wladowac np. Radka 9800Pro. Po prostu wiadomo, ze jedno i drugie musi sie uzupelniac, bo inaczej np. grafa sie bedzie 'nudzic' albo odwrotnie. Czy tak nie jest ? W takim razie do 6800GT powinno sie dawac jakiegos P4 3.6 albo AMD FX51 czy cos w tym stylu, bo inaczej calosc nie bedzie odpowiednio 'zrownowazona'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry ze sie wtrace, alele czy to nie jest przypadkiem tak, ze ladowanie np. 6800GT do kompa z procesorem np. 3.0 GHz jest troche hmm.... Tzn. chodzi mi o to, ze taka grafe to musi ciagnac silny proc. To tak, jakby do Celerona 2.0 Ghz wladowac np. Radka 9800Pro. Po prostu wiadomo, ze jedno i drugie musi sie uzupelniac, bo inaczej np. grafa sie bedzie 'nudzic' albo odwrotnie. Czy tak nie jest ? W takim razie do 6800GT powinno sie dawac jakiegos P4 3.6 albo AMD FX51 czy cos w tym stylu, bo inaczej calosc nie bedzie odpowiednio 'zrownowazona'.

Jeśli ktoś chce grać w 800x600 - 1024x768 bez fsaa i AF to tak. Ja gram w większość gier w rodzielczości 1600x1200 FSAA4x AF8x i lepszy proc mi tu już nic nie pomoże. Więc grafa mi sie wcale nie nudzi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym... hym... no nie do konca. Powiedzmy na na ultra high 800x600 wyciaga ci 50 klatek (chociaz grafa pociagnela by wiecej, ale blokuje ja procesor) - to w rozdzielczosci 1024x786 takze powiedzmy ze bedziesz mial te 50 klatek (dalej procesor). Ale juz w 1600x1200 AAx4 AFx8 masz 33klatki, chociaz teoretycznie procesor pozwala wyciagnac wiecej. Rozumiesz? Im wyzsza rozdzielczosc tym procek ma mniej do gadania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie masz rację :-) ale u mnie DOOM 3 na konfigu athlon 2.6, 1 GB ram

w rozdzielczości 1280 x 1024 z aa x 4 i af x 8 pomyka 60 fps (vsync włączony - lcd) rzadko spadając o kilka fps;

a o ile się nie mylę na dzisiaj nie ma bardziej wymagającej gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie masz rację :-) ale u mnie DOOM 3 na konfigu athlon 2.6, 1 GB ram

w rozdzielczości 1280 x 1024 z aa x 4 i af x 8 pomyka 60 fps (vsync włączony - lcd) rzadko spadając o kilka fps;

a o ile się nie mylę na dzisiaj nie ma bardziej wymagającej gry...

Coś nie chce mi sie wierzyć w te twoje stałe 60FPS, nie ma na rynku karty graficznej która w takim trybie nie będzie często zwalniać choćby do 30-40fps. U mnie w tej rozdzielczości nawet bez FSAA często spada poniżej 30fps. A co do bardziej wymagającej gry to są takie np ta:

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...ds-2004_46.html

Perimeter

Płynna tylko na X800XT.

Albo LockON

http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...ds-2004_39.html

Ta gra na maks detalach skacze na każdej karcie graficznej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majdan --> może tak - nie gram z ciągle włączonym fraps-em - tylko czasem, jak robię screeny; takie spadki zauważyłem, wierz mi - gra chodzi b.płynnie :-))) a co najważniejsze - JAK WYGLĄDA !

btw - gt wykręcony na ultra 420/1100

3dmark 2003 - 11.388

edit - nie chce mi się wierzyć, że spada Ci na 30/40 fps - bez aa i af - to chyba jakieś nieporozumienie ?! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi