$l@ven Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zastanawialem sie ostatnio nad kupnem kamery internetowej, chcialbym aby bylo jako tako widziec i zeby nie bylo spowolniej podczas jakiegos ruchu. Na oku mam kamerke: Logitech QuickCam Messenger: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5813 CECHY PRODUKTU Funkcja aparatu cyfrowego tak Funkcja kamery internetowej tak Typ czujnika CMOS Maks. rozdzielczość 640 x 480 piksele Maks. rozdzielczość trybu video 640 x 480 piksele Interfejs USB Zasilanie zasilanie z USB Kamera wyglada na bardzo ciekawa, co o niej myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 cieniutka ... mam podobna o takich samych parametrach i jestem zawiedziony jakoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
night_crawler Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Ja mam Quick Cam Expres v.2 = dno, ale nowe camy od L sa lepsze. Poszukaj sobie kilka kamer w cenach ktore Ci odpowiadaja, porownaj specyfikacje ze stron producentow i opinie uzytkownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Myslalem ze kamerka za 200zl, logitech, majacy rozdzielczosc 640x480 bedzie spox. Zreszta o oponie na temat kamerek ciezko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaCZq Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Opuznien w lapaniu klatek zalezy bardziej od sprzetu anizeli od kamery. Zakup kamerki internetowej jak na moj guscik mija sie z celem. Dobre to w niskich rozdzialkach i przy bardzo dobrym oswietlaniu. :? Ze tak spytam, po co ci ta kamerka ? Do czatowania :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Mam daleko rodzine i przyjaciol, ktorych bardzo lubie, wiec naprawde taka kamerka by sie przydala, a wszyscy maja staly dostep do internetu. Pozostaje tylko sprawa - o jakiej szybkosci dostep jest potrzebny (dl / ul), aby spokojnie bez przycinania i opozniej mozna bylo siebie widziec w rozdzialce 320x280? I jaki najlepszy program jest do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 To powiedzcie mi chociac, czy ta kamera Logitecha bedzie lepsza od kamery Labtec WebCam i nie bedzie z nia problemow zeby uzywac przez WPKontakt? Teraz zastanawiam sie miedzy: Logitech QuickCam Messenger vs Creative WebCam NX :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Teraz zastanawiam sie miedzy: Logitech QuickCam Messenger vs Creative WebCam NX :?: O tym Logitechu to zapomnij - okropnosc. Kupilem go, to oddalem po kilka dniach. Teraz mam Creative'a WebCam NX - moim zdaniem duzo lepszy, ale opoznienia bedziesz mial dalej. Jedyny sposob do ich likwidacji, to zmniejszenie troche rozdzielczosci oraz BARDZO DOBRE oswietlenie pomieszcenia. Jak testowalem oprogramowanie do webcamow to o dziwo najlepiej wyszedl najnowszy MSN Messenger 6.1 (obecnie 6.2). Polecam sprawdzic. Niestety lezy w transmicji audio... :/ W ogole wszystkie webcamy na CMOS'owym sensorze sa takie sobie... No ale wiadomo - kasy zawsze brak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Teraz zastanawiam sie miedzy: Logitech QuickCam Messenger vs Creative WebCam NX :?: O tym Logitechu to zapomnij - okropnosc. Kupilem go, to oddalem po kilka dniach. Teraz mam Creative'a WebCam NX - moim zdaniem duzo lepszy, ale opoznienia bedziesz mial dalej. Jedyny sposob do ich likwidacji, to zmniejszenie troche rozdzielczosci oraz BARDZO DOBRE oswietlenie pomieszcenia. Jak testowalem oprogramowanie do webcamow to o dziwo najlepiej wyszedl najnowszy MSN Messenger 6.1 (obecnie 6.2). Polecam sprawdzic. Niestety lezy w transmicji audio... :/ W ogole wszystkie webcamy na CMOS'owym sensorze sa takie sobie... No ale wiadomo - kasy zawsze brak ;) A mi wlasnie ludzie mowia, ze Logitech lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 A mi wlasnie ludzie mowia, ze Logitech lepszy.Coz... to tylko moje zdanie ;) Logitech z pewnoscia jest popularniejszy i faktycznie robi dobre webcamy, ale nie ta o ktorej obecnie myslisz - to juz jest taki staruszek, ze hoho ;] Wiesz... i tak z webcamem jest tak perfidnie, ze to druga osoba bedzie widziec jakosc Twojego webcamu. Bo co z tego, ze wybulisz 2x wiecej skoro i tak sam nigdy nie zobaczysz efektu? :-P Lepiej namawiac znajomych, zeby kupowali lepsze i drozsze to wtedy lepiej dla Ciebie :twisted: j/k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Jaki najlepszy program polecanie do Wideokonferencji ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Jaki najlepszy program polecanie do Wideokonferencji ???yyy... Windows Messenger 6.2 ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Jaki najlepszy program polecanie do Wideokonferencji ???yyy... Windows Messenger 6.2 ? ;) Tego jest naprawde duzo, Tlen, Wpkontakt, Netmeeting, Windows Messenger, ivit, wszystko to badziewie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Jaki najlepszy program polecanie do Wideokonferencji ???yyy... Windows Messenger 6.2 ? ;) Tego jest naprawde duzo, Tlen, Wpkontakt, Netmeeting, Windows Messenger, ivit, wszystko to badziewie :? Dobre Lacze + Swietna kamerka + iChat ...i prosze bardzo :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zimensik Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 czesc nie wiecie moze czy da rade zastapic kamere internetowa aparatem cyfrowym? prosze o pomoc bo kamera mi sie zepsula Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 czasami tak czasami nie zalezy od aparatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Chcę a raczej muszę zrobić sobie podgląd kamerą na korytarz i chciałbym użyć do tego kamery internetowej ponieważ podgląd byłby tylko w nocy. Wiec mam kilka pytań: Komputer stoi około 7 m od miejsca w którym ma stać kamerę . Czy można przedłużać kabel usb na taką odległość czy muszę szukać kamery z innym złączem. Drugie pytanie: Jak to jest z filmowaniem w nocy lub bardzo słabym świetle. 3:Czy są kamery które filmują gdy wyczują ruch a gdy go nie ma to nie. Słyszałem że chyba jakiś Logitech ma tą funkcję. I 4 pytanie Jakim programem mogę zgrywac obraz na dysk obojętnie w jakim formacie aby się on zachował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 możesz podłączyć pod usb a pozatym są programy które wykrywają ruch na kamerze i włączją alarm i powiadamiają smsem i zaczynają nagrywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzik90 Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 a znasz może nazwy tych programów mogą być niepełne chociaż skojarzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 7m kabla USB hmm moze to nie wypalic aczkolwiek jest jeden sposob. Przedluzanie USB zwykłym kablem mozna chyba tylko do 5m. Powyzej jest strata sygnału i trzeba sie wyposażyc w aktywny przedluzacz USB który wzmacnia sygnał. Na allegro poszukaj. Cena z tego co pamietam to okolo 40 zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 kamerki internetowe przewaznie maja kiepska jakosc obrazu przy sztucznym swietle... jest duzo programow do zgrywania obrazu z kamerki.. jednak trzeba pamietac ze musisz uzywac jakiegos kodeka zeby to kompresowac... bo pare min filmu zajmie Ci kupe miejsca na dysku... co rowna sie wiekszym zapotrzebowaniem na moc procka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...