pbuda Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Mam Samsunga Spinpointa 160GB. Problem jednak w tym, ze ma on faktycznie...128GB. Gdyby mial 150 to bym rozumial, przeliczniki, itp. Ale 128 to juz chyba cos nie tak. Przy instalce Windowsa XP jak sie ustawia partycje to juz brakuje tych 20-25GB. Nie zebym sie martwil, ale jednak 20GB bonusu by sie przydalo... Wie moze ktos w czym problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 W win xp jest ograniczenie pojemnosci dyskow do 128 GB ot i caly problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinX Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zainstaluj service packa,wszystko będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 a co zrobic jak mam win2000 i SP4 i nadal ten sam blad => wykrywa 128 ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Partition Magic i podziel dysk tak zeby jedna partycja miała mniej niz owe 128GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Partition Magic i podziel dysk tak zeby jedna partycja miała mniej niz owe 128GB 1274908[/snapback] jasne moze u ciebie to dziala tak jak piszesz ale na mojej maszynie nie! - trzeba poszukac moze nowszej wersji biosu a co do aktualizacji Windows Update - juz wprowadzili te latki co niby rozpoznaja lewe windy? :) wiecie cos o tym wiecej? bo pozostaja mi tylko jeszcze te dwie drogi, najnowszy bios i wszystkie aktualizacje windy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 nie ma zadnych latek instaluj zdrow a poza tym nie musisz instalowac SP ani innych latek, wystarczy Tweak XP 4, Windows XP Manager i tam sa opcje od odblokowywania "bonusowych" GB, a jesli to nie robi to tylko aktualizacja BIOSu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 xp nie obsługuje dysków pow 128 gb ......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 było! szukaj! i nie dokuczaj! :P odpowiedzi już masz, sam zgłoś się do modera po punkty i z prośbą o zamknięcie tematu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 jasne moze u ciebie to dziala tak jak piszesz ale na mojej maszynie nie! - trzeba poszukac moze nowszej wersji biosu a co do aktualizacji Windows Update - juz wprowadzili te latki co niby rozpoznaja lewe windy? :) wiecie cos o tym wiecej? bo pozostaja mi tylko jeszcze te dwie drogi, najnowszy bios i wszystkie aktualizacje windy ;/ 1275175[/snapback] po wieśniacku : to se kup kontroler ATA i nie bedzie na 100% problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) do XP - SP1 do 2K - SP3 jak nie działa - macie nie przydzielone miejsce na dysku, resetnijcie z dyskiem ustawionym na auto w biosie i sprawdzcie wtedy Po zainstalowaniu Service Pack'a, konieczna jest jeszcze modyfikacja rejestru. W tym celu uruchom Edytor Rejestru (Start -> Uruchom -> regedit) i znajdź gałąź HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesAtapiParameters. Utwórz w niej nową wartość DWORD o nazwie EnableBigLba i nadaj jej wartość 1. Edytowane 14 Lutego 2005 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu_87 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Tez mam taki dysk tylko na ATA i musisz zainstalowac SP1 jak XP i SP3 jak 2000 jak juz ktos wspomnial. Musisz skasowac ta partycje co masz z 127 GB czy tam ile ja mialem np. 127 GB no i wtedy juz po SP wlaczasz partition magic 8 (niewiem czt dobrze napisalem) i robisz partycje na dysku. Bedziesz mial dostepne okolo 150 GB wolnego miejsca na ich utworzenie. I tak pozatym ten topic byl juz kilka razy m.in ja jeden alozylem zamiast poszukac tak jak ty. Aha i niewiem czy to konieczne ale ja robilem tez to z rejestrem (ktos juz to opisywal to ja niebede) i jest jeszcze taki program DisableBigLba jak poszukasz w topikach to tam wszystko jest. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...