Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Witam. No więc od razu przejdę do sedna. Kupiłęm płytę Asua A7V333. Podłączyłem wszystko, procek, grafe, pamięć i tak dalej. Po podłączeniu zasilania dioda na płycie zamrugała do mnie sympatycznym zielonym kolorkiem. No więc wciskam klawisz POWER i...........nic. Zero reakcji. W ogóle nic sie nie uruchamia - nawet zasilacz. Płyta zachowuje się tak jakby nie dochodził do niej prąd, z tym że dochodzi bo dioda się pali. Próbowałęm przekładać pamięc do innych banków, wsadziłęm inną grafikę, inny procek, inny zasialcz - nie pomogło. Po zwarciu końcówek od uruchamiania komputera w ogóle nie ma żadnej reakcji. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Przestudiowałem całą instrukcję oda A do Z. Zamieniłem miejscami wszystki zworki, które mogłyby mieć coś z tym współengo - bez rezultatu. Na mój gust płyta jest walnięta, choć trudno w to uwierzyć bo to nówka nie śmigana prosto ze sklepu, a w dodatku Asus a nie jakiś ECS czy inny szajs. No ale może ktoś z was coś mi podpowie. Może przeoczyłem jakiś ważny szczegół ? Pomóżcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Qmpelmiał identycznie z Shuttlem AK31 Wsio nowe, sprawdzone (chodziło na ECCS'sie) i qpa parę minut trwało nerwowe poszukiwanie ... winowacy i okazało się że zworka od rezetu biosu byłazwarta (clear) po rozwarciu sprzęcior poszedł :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Zapomniełem powiedzieć, że BIOS'a też resetowałem i nic to nie dało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbicha Opublikowano 9 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2002 Ecs to nie szajs a tak wogule to do polski trafjaja roze dziwadla ale to inna historia A tak wogole to plyta moze byc walnieta bo to sie zdaza polskim dystrybutorom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeshua Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Witaj Sziwa - ja mialem TYLE przebojow z ta plyta. Mozna by xazke pisac. ...a przesiadlem sie z dobrej i BEZPROBLEMOWEJ A7V133. Do rzeczy... tez mialem taki problem - identicio. Skonczylo sie na tym, ze plyta poszla do serwisu - jesli wszystkie zworki masz na DEFAULT - to plyta powinna wystartowac. zauwazylem ze moja plyta nie chce wystartowac jak sa podpiete odwrotnie tasiemki napedow. Sprawdz to wszystko - a jesli nadal nic to pozycz od kogos jakiegos proca i zobacz. Potem to juz tylko serwis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Dolaczam sie do tego co napisal Jeshua , a jezeli chodzi o te resety zworka to najlepiej wyjmij baterie na chwile przy odlaczonym zasilaniu . Kolejna sprawa ze na tej plycie trzeba wszystko idelanie podpiac bo jezeli zapalil sie ten led ze ma zasilanie to powinna sie podniesc . Jak mozesz to podaj jaki masz revision tej plyty ??? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 podlacz glosniki do wyjscia zintegrowanej dzwiekowki... ASUS POST Reporter byc moze sie odezwie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 podlacz glosniki do wyjscia zintegrowanej dzwiekowki... ASUS POST Reporter byc moze sie odezwie... I przestaw zworke na plycie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Miałem na A7V333 identyczną sytuację, też dioda się świeciła a komp nie startował. Ale u mnie winna była wtyczka od zasilacza wkładana w płytę. Podczas odłaczania wtyczki gdy ją najpierw docisnołem do płyty nagle komputer się odpalił. Poprawienie jednego z kabelków we wtyczce pomogło. Ty sprawdzałeś dwa zasilacze, więc może sprawdź gniazdo na płycie, może coś niestyka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 I przestaw zworke na plycie . fakt, zapomnialem, co prawda domyslnie dzwiek jest wlaczony to jednak wspominal ze przestawial, BTW sziwa mi padl jeden A7V333 i objawy byly takie jak u Ciebie tyle ze u mnie pochodzil 6 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 I przestaw zworke na plycie . fakt, zapomnialem, co prawda domyslnie dzwiek jest wlaczony to jednak wspominal ze przestawial, BTW sziwa mi padl jeden A7V333 i objawy byly takie jak u Ciebie tyle ze u mnie pochodzil 6 dni Nie wiem co wy robicie z tymi plytami ze wam tak chodza , u mnie wszytko bylo idelanie od poczatku i dotad smiga az milo( a kupilem jeden z pierwszych revison , mam juz biosik wgrany na proce z 166 fsb i czekam na zmiane proca :) ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMax Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Ja mialem identyczna sytuacje na MSI KT3 Ultra. Chwile kombinowalem i poszlo. Przyczyna tkwila w... karcie sieciowej. Z niewiadomych mi wzgledow z sieciowka w slocie komp nie startuje, jesli jednak ja wyjme - dziala bez zarzutow. Sieciowka jest sprawna, bo chodzi w innym kompie jak nalezy... Do tego samego slotu na MSI wsadzilem identyczna sieciowke od kumpla i chodzi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTD Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Nie wiem co wy robicie z tymi plytami ze wam tak chodza , u mnie wszytko bylo idelanie od poczatku i dotad smiga az milo( a kupilem jeden z pierwszych revison , mam juz biosik wgrany na proce z 166 fsb i czekam na zmiane proca ) .zwyczajnie jej uzywalem, nawet w oc sie nei bawilem bo cacko nowe i trzeba szanowac :twisted: i padla :D no lae dostalem nowa, chodzi od miecha i oby juz tak zostalo:) PS ktory bios przystosowuje do Bartonow, pytam z ciekawosci, wiem ze wyszedl 1013.02...to ten? aktualnie mam 1012 i chodzi stabilnie wiec nei widze potrzbey upgrade, ale wiedziec nie zaszkodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Nie wiem co wy robicie z tymi plytami ze wam tak chodza , u mnie wszytko bylo idelanie od poczatku i dotad smiga az milo( a kupilem jeden z pierwszych revison , mam juz biosik wgrany na proce z 166 fsb i czekam na zmiane proca ) .zwyczajnie jej uzywalem, nawet w oc sie nei bawilem bo cacko nowe i trzeba szanowac :twisted: i padla :D no lae dostalem nowa, chodzi od miecha i oby juz tak zostalo:) PS ktory bios przystosowuje do Bartonow, pytam z ciekawosci, wiem ze wyszedl 1013.02...to ten? aktualnie mam 1012 i chodzi stabilnie wiec nei widze potrzbey upgrade, ale wiedziec nie zaszkodzi :) A ja odrazu wrzucilem 166 fsb ;) po tym jak sie komp pomyslnie odpalil , przed instalacja systemu ;), a jezeli chodzi to tego Athlona ze 166 FSB to 1012 obsluguje , a jezeli chodzi o Bartona to nie wiem ( moze ten co teraz bedzie ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Cześć. Dzięki za wszystkie rady. Płyta dalej nie startuje. Podłączam do niej tylko procek, pamięć i grafikę (wszystko nowe i działające bo sprawdzałem na innym kompie) bez żanych sieciówek, napędów itp. Sprawdziłem też wtyczkę od zasilania - bez zarzutu. No nic...dzięki za pomoc. Jutro oddaje do serwisu i niech się udławią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Cześć. Dzięki za wszystkie rady. Płyta dalej nie startuje. Podłączam do niej tylko procek, pamięć i grafikę (wszystko nowe i działające bo sprawdzałem na innym kompie) bez żanych sieciówek, napędów itp. Sprawdziłem też wtyczkę od zasilania - bez zarzutu. No nic...dzięki za pomoc. Jutro oddaje do serwisu i niech się udławią. Ok , daj znac jak dostaniesz nowa, a gwarantuje ze plyta jezeli bedzie sprawna bedzie naprawde dobrym zakupem. Zastanawiam sie jedynie nad tym czemu w naszym kraju trafiaja sie serie trefnych dyskow , pamieci , plyt glownych , moze dlatego ze blizej nam do Bialorusi niz do Niemiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Witam. No więc od razu przejdę do sedna. Kupiłęm płytę Asua A7V333. Podłączyłem wszystko, procek, grafe, pamięć i tak dalej. Po podłączeniu zasilania dioda na płycie zamrugała do mnie sympatycznym zielonym kolorkiem. No więc wciskam klawisz POWER i...........nic. Zero reakcji. W ogóle nic sie nie uruchamia - nawet zasilacz. Płyta zachowuje się tak jakby nie dochodził do niej prąd, z tym że dochodzi bo dioda się pali. Próbowałęm przekładać pamięc do innych banków, wsadziłęm inną grafikę, inny procek, inny zasialcz - nie pomogło. Po zwarciu końcówek od uruchamiania komputera w ogóle nie ma żadnej reakcji. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Przestudiowałem całą instrukcję oda A do Z. Zamieniłem miejscami wszystki zworki, które mogłyby mieć coś z tym współengo - bez rezultatu. Na mój gust płyta jest walnięta, choć trudno w to uwierzyć bo to nówka nie śmigana prosto ze sklepu, a w dodatku Asus a nie jakiś ECS czy inny szajs. No ale może ktoś z was coś mi podpowie. Może przeoczyłem jakiś ważny szczegół ? Pomóżcie. a moze masz przelaczona zworke clear bios albo zle podlaczyles kabel od przycisku power do plyty glownej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Witam. No więc od razu przejdę do sedna. Kupiłęm płytę Asua A7V333. Podłączyłem wszystko, procek, grafe, pamięć i tak dalej. Po podłączeniu zasilania dioda na płycie zamrugała do mnie sympatycznym zielonym kolorkiem. No więc wciskam klawisz POWER i...........nic. Zero reakcji. W ogóle nic sie nie uruchamia - nawet zasilacz. Płyta zachowuje się tak jakby nie dochodził do niej prąd, z tym że dochodzi bo dioda się pali. Próbowałęm przekładać pamięc do innych banków, wsadziłęm inną grafikę, inny procek, inny zasialcz - nie pomogło. Po zwarciu końcówek od uruchamiania komputera w ogóle nie ma żadnej reakcji. Nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Przestudiowałem całą instrukcję oda A do Z. Zamieniłem miejscami wszystki zworki, które mogłyby mieć coś z tym współengo - bez rezultatu. Na mój gust płyta jest walnięta, choć trudno w to uwierzyć bo to nówka nie śmigana prosto ze sklepu, a w dodatku Asus a nie jakiś ECS czy inny szajs. No ale może ktoś z was coś mi podpowie. Może przeoczyłem jakiś ważny szczegół ? Pomóżcie. a moze masz przelaczona zworke clear bios albo zle podlaczyles kabel od przycisku power do plyty glownej He mysle , ze z tym to koles problemu nie mial ;)( chyba ) . Zreszta jak dostnie z serwisu plyte to niech powie co bylo nie tak . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 oki moze to pamiec? moj qmpel kupil plyte gigabyte`a i tez mu dioda tylko mrugala tez nie znalazl nic w instrukci i w koncu poszedl do serwisu... okazalo sie ze to pamiec... wymieniales prawie wszystko oproocz pamieci wlasnie.... wymien pamiec i sprawdz jesli masz jak:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Sprawdzałem dwie różne(na 100% działające) kości pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...