_łukasz_ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Mam nastepujace pytanie : jak zaminiec procesor na płycie ECS KM400 -M2 v.1 z AMD Xp 2000+ na AMD 1700+ ? Sprawdziłem w instrukcji ,że czestotliwosc powinna wynosić 133 Mhz dla obu procesorów. Na płycie przestawia sa tylko dwie zworki - obecnie ustawione na 133 Mhz - przed zmiana procesora na 1700 nie muszę ich prestawiac ( czy tak?). Czy gdzieś monżna/trzeba przestawić mnoznik - czytałem ze amd 2000 ma 12,5 a mad 1700 ma 11 x ? Nigdzie na płycie ani w biosie nie moge jednak znalesc takiego miejsca. Czy to molziwe ze musi sie zgadzac tylko ta czestotliwosc takotwania. To jest płyta ecs`a tam nie ma za bardzo czego ustawiac :) . Jak mam to zrobic zeby niczego nie zepsuć ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 jesli nie mozna zmienic mnoznika to jest autodetekcja czyli zmieniasz ustwiasz FSB wymieniasz proca i chulasz nawet jak ten 1700+ bedzie dzialal na 12,5 to co z tego ze zamiast 20 lat bedzie dziala 15 albo 10 i tak za 5 to bedzie zlom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_łukasz_ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Czy tak łatwo jest ukruszyc rdzeń ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Szczerze moiwiąc tak....ale nie chciałbym Cie straszyc.... :? Ja własnie to zrobiłem...i teraz mam takiego kompa jak w podpisie... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fre Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 na co trzeba najbardzie uwazac zeby nie ukruszyc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 na co trzeba najbardzie uwazac zeby nie ukruszyc ?? Na procesor.... :P Eeee tam.... ludzie Cię straszą.... zeby procka ukruszyć to naprawde musisz umieć... I jakiej siły musisz do tego użyć.... Bądz wrażliwy :wink: i delikatny :wink: to nic się nie stanie..... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Czy tak łatwo jest ukruszyc rdzeń ?Mi sie to nigdy nie udalo, a zakladalem juz wiele coolerow oraz blok wodny. Wystarczy robic to ostroznie. (no i nie radze robic tego po pijaku ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Jesli sie boisz to mozesz podjechac do mnie - ja ci wymienie za jedyne 5 paczek :twisted: A co du ukruszenia rdzenia - jak to widziałem w takim instruktarzowym filmiku AMD - poprostu trzymaj radiator równolegle do mobo połóz go na procku tak zeby sie dzirki w zapince dobrały z wypustakim w sockecie i juz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Jesli sie boisz to mozesz podjechac do mnie - ja ci wymienie za jedyne 5 paczek :twisted: materialista Jezeli sie postarasz to mozna bardzo łatwo ukruszyc rdzen. Tu masz filmiki jak zdjac radiator i wogle jak co zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fre Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 ooo gitens filmiki :))))))) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...