mariusz994 Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 niedawno kumpel podłaczył mi do kompa swój dysk, żeby przegrać pare plików. Oba dyski były podłączone pod jedną taśme IDE. Wszystko było okay, gdyby nie po odłaczeniu jego dysku mój komp strasznie zwolnił, system się 2 minuty ładuje, a zamiast trybu DMA Ultra 5 jest cały czas tryb PIO . Nie pomaga odinstalowanie sterowników, zmiany ustawień w rejestrze ani scandisk, nawet taśme wymieniałem . Pomocy , co jeszcze moge sprawdzić i jaka jest tego przyczyna ? dysk to baracuda IV 40gb, thx za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
night_crawler Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 ktore stery odinstalowywales ??? musisz odinstalowac glowny kontroler IDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 tak w biosie dysk jest dobrze wykrywalny a sterowniki odinstalowałem wszystkie 3 główne kontrolery i nadal nic nie pomogło :( dodam jeszcze że w podglądzie zdarzeń są takie błędy: " Sterownik wykrył błąd kontrolera na Device Ide Ide Port0 " oraz " urządzenie Device Ide Ide Port0 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmx-ind Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 wyglada jakby sys chcial czytac z tamtego dysku. moze w biosie ustaw drugi dysk na none albo auto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz994 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 zrobiłem te testy online i wszystko pomyślnie bez żadnych errorów , czyli dysk chyba jest dobry. Taśme też mam dobrą 80 podłączoną na końcu w trybie master. Czy to może być wina kontrolera na płycie i czy on może być walnięty ? :( czy to jest wina ustawnień systemu ? i format c pomoże ale to w ostateczności dopiero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...