Skocz do zawartości
driver_kierowca

9600 TX Mediona vs 9600 PRO Gigabyte

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zaryzykował i skusił się na Mediona, jest to chyba tak naprawdę produkt MSI.

Karta zbudowana na tym samym rdzeniu co 9500/9700 czyli R300 i chyba zastosowano w tej karcie pamiątki Samsunga o czasie dostępu 3,6ns i jego wydajnośc jest na poziomie 9500pro.

Nie miałem styczności z tą kartą ale może ktoś się wypowie kto miał( jest to mało spotykany model w naszym kraju) i jak się ona sprawuje bo czytałem że się niezle kręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj linka do tego TX bo cis mi sie wydaje ze to moze byc 9500pro(8x1) to by byl bdb karta  DAJ LINKA

to jest PRO, osiągi ma ciut niższe niż 9500pro - ze wzgl. na większe CL na pamiątkach.

karty te były produkowane przez MSI, na allegro jest ich pełno

ale ostatnio widziałem kilka walniętych kart - a pamiętać trzeba że na TX nie ma gwarancji (raczej nie - bo one byly wyciągane chyba w niemczech z jakicjś acerów i sprzedawane na lewo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest topic o tych medionach http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=78135 dokładnie zapytanie o vmod.

Ich wydajność nie jest zbyt powalająca.

Mój 9600pro ma podobne osiągi.

No ale 8 potoków 8O jeśli udałoby się to podkręcić to kto wie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej wiec sie przyznam mam mediona 9600tx dostałem go z niemiec od znajomka za niewielką kwotę i powiem ze tak wsadziłem na niego vga silencera rev 3 i alu radiatorki coller mastera no i tak odpaliłem 3d marka o3 na kompie jak w podpisie no i 4050 pkt i jeszcze to nie był max bo zegary miałem na rdzeń 345 /pamiec 580 a mozna to zrobić na max 390/605 pi razy oko wiec coś ok 4100 / 4200 pkt w 3d marku karta na nowych grach daje rade jestem ciekaw ile za nią bym dostał ? -pozdrawiam Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no cóż ja mam mediona także i osiągi na tej karcie są całkiem niezłe rdzeń podkręciłem z core 295@390 a mem z 275@311 max o/c na rdzeniu miałem 400mhz ale testowałem wentylki i niestety pasta mi się skończyła :( często tą kartę hamuje procek ja na starym p4 2.0@2.4 miałem w 3d01 coś ponad 12tyś a 3d03 4300 teraz po zmianie na athlona wynik w 3d01 17042 pkt a 3d03 4700 dodam że w FC grałem cały czas na very high woda na ultra i fraps na poziomie 30-40 rzadko poniżej 30 fps teraz 35-55 fps karta warta jest swojej ceny ale niestety nie posiada gwarancji :( jeden plus tego to że można z nią robić wszelakie mody bez obawy o utratę gwary :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi