Skocz do zawartości
numen

Klej do obudowy laptopa?

Rekomendowane odpowiedzi

Pekla mi obudowa od laptopa.Gwarancja chyba tego nie pokrywa? Jakiego kleju uzyc?Pekniecie jest przy zawiasie od monitora i wydaje sie rozszezac podczas zamykania.Z gory dziex za pomoc.

Jak mozecie to podajcie (oprocz nazwy) rodzaj kleju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na temat kleju nic nie napisze bo za bardzo nie wiem jaki ale powinienes dac lepsze zawiasy aby juz uniknac takich niespodzianek.

poza tym gdy znajdziesz juz odpowiedni klej i skleisz odpowiednie miejsce jest ono bardzo narazone.

wtedy powinienes uwazac szczegolnie na to miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja w czterech laptopach (w tym i w moim) wyprodukowanych przez firmę xxxxxxx :D zastosowałem distal plus stalowa blaszka. I jeszcze jedna wazna rzecz. Zawiasy są czasem skręcone zbyt mocno- posiadają śruby z nakrętką - jest więc mozliwość poluzowania zawiasu. Ja tak uczyniłem i rozwiązanie sprawdza się od dwóch lat. Obudowa dalej nie pęka, a laptop jest wykorzystywany dość intensywnie. A swoją drogą jest to niestety cena zakupu produktów z nizszej półki. W droższych modelach znanych firm o podobnych problemach nie ma mowy. Kolega próbował dwukrotnie zmieniac obudowę na gwarancji, ale niestety usterka i tak się znów pojawiała. Po prostu jest to niestety błąd konstrukcyjny, pozostaje więc tylko samodzielne wzmacnianie zawiasów ( a najlepiej to uczynić zanim plastik zacznie nam pękać :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom panowie model 6810 firmy Emachines. Dowiedzialem sie jednak ze sprawa zwiazana jest jak japa wspomnial z zawiasami ktora sa zbyt mocno przykrecone,a oslonka plastikowa za ciasna. Wskocze na live chata i dowiem sie..moze mi przesla peknieta czesc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi