_HuBi_ Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Zaktualizowalem wlasnie BIOS do najnowszego 09.09.04 wszystko jest OK poza tym ze jak wlacze ABITEQ to wlancza mi sie alarm jak moge rozwiazac ten problem??? dodam jeszcze ze wentylatory mam dobrze podłączone temp proca to 47* :( ale tak bylo wczesniej tez Prosze o pomoc! Z gory THX To jak moze ktos pomoze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Dobra, już spoko, odblokować każdy może, troche lepiej, lub troche gorzej :D A ja miałem ostatnio dziwne objawy na biosach merlina -> po około 1-1.5h komp się resetował, hmm podejżewam temp. bo jakoś ciepło się zrobiło, ale wcześniej na 2.0.0 szło czasem przez 4h bez problemu, dziwna sprawa... narazie na tictacowym nie zaliczyłem reseta, ale i tak czekam na Merlinowy, bo coś tam Merlin knuje :D u siebie, pracuje nad nowym biosem, zobaczymy co z tego wyjdzie... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 A ja miałem ostatnio dziwne objawy na biosach merlina -> po około 1-1.5h komp się resetował, hmm podejżewam temp. bo jakoś ciepło się zrobiło, ale wcześniej na 2.0.0 szło czasem przez 4h bez problemu, dziwna sprawa... narazie na tictacowym nie zaliczyłem reseta, ale i tak czekam na Merlinowy, bo coś tam Merlin knuje :D u siebie, pracuje nad nowym biosem, zobaczymy co z tego wyjdzie... ;) qurcze u mnie to samo ... Prime idzie, Super Pi itp, itd Doom śmigał inne gry też a tu w windzie restart lub w Toca Race 2 - 2 lub 3cie okrążenie i pulpit lub restart :( - może mosfety mam za ciepłe ... no idea ... Widziałem gościa na zagranicznym forum z tym samymy problemem na biosie Merlina. Tictac miał kłopoty ze swoim biosem i doszedł, że to wina Sideband Addressingu - jego grafa nie lubi SB, wyłączył i teraz jest OK ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Co myslicie o tzw. projekcie "MEGA TEST BIOSÓW" wg ustalonych sztywnych założeń ... z elementami statystycznymi aby wyeliminować błedy pomiarów w wynikach przepustowości. Wtedy przegląd biosów bylby bardziej czytelny i rzetelny. Założenia wczesniej bym uzgodnił z -=Merlinem=- by wiekszosc chetnych mogla spelnic te kryteria. podobny projekt robiłem na FrazPC http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/192 Załozenia mozna by zrobić w podobnym stylu. czekam na opinie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Ja już myślałę o czymś podobnym od dawna :D na początku (topicu) pisałem o myśli -> jakby userzy wrzucali na PW lub maila dokładne dane czyli bios/maks FSB/przepust ramu/inne... może tym razem by się udało coś takiego stworzyć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Chodzi mi o 1 sztywny standard dla wszystkich. Przykład ... zakłądam że wiekszość to posiadacze DDR400 różnych marek lub szybszych ni z DDR400. (problem może byc z mnożnikiem..zakladam ze wiekszość ma Bartony2500+, ewentualnie odblokowane pozostałe. Więc byłby mnożnik x11) 1. FSB 200 , CPU INTERFACE-enabled, CPU/RAM=6/6. 2. mnożnik (do ustalenia ) wstepnie x11, 3. timingi CL=2.5, tRCD=3, tRP=3, tRAS=11 (dual i single) tRC=13, tRFC=15, Auto Precharge=enable, CPC ON lub CPC OFF ALFA timings: OFFSET: 94 95 96 97 DATA: 40 33 53 33 -według WPCREDIT 4. kontroler pamieci nVidia 3.3.8 5. podać czy single , czy dual. 6. Test w AIDA94 lub EVEREST (ten sam soft) po reboocie, robimy po sobie: 10 odczytów memory read i 10 memory write. 2 max i 2 min odrzucamy i średnia z 6 próbek. Jesli odchylenie standardowe/średniej <0,4% to ok. Jesli nie odrzucamy 3 max i 3 min. - średnia z 4 próbek. odchylenie standardowe/średniej <0,4% 6. Test w Sandra (Memory BANDWITH Benchmark) po reboocie, robimy po sobie: 4 pomiary (wystarczy) 1 max i 1 min odpada, z dwóch średnia. ------- mniej wiecej o takie cos mi chodzi . Należy podać po testach konfiguracje: 1. Jaki bios 2. jaka płyta 3. procesor 4. ramy 5. jaki windows .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 Zaktualizowalem wlasnie BIOS do najnowszego 09.09.04 wszystko jest OK poza tym ze jak wlacze ABITEQ to wlancza mi sie alarm jak moge rozwiazac ten problem??? dodam jeszcze ze wentylatory mam dobrze podłączone temp proca to 47* :( ale tak bylo wczesniej tez Prosze o pomoc! Z gory THX To jak moze ktos pomoze :wink:[/qute] To jak moze ktos pomoze :wink: To jak moze ktos pomoze :wink: To jak moze ktos pomoze :wink: To jak moze ktos pomoze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 D26 SPLIT-FIRE Command Per Clock Disable Version MODDED BIOS: D26 SplitFire CPC Explanation for the BIOS:- ******************************************************************************** ********** Important Notice : After you update the BIOS , be sure to load optimized default first , save and exit to see if everything is working fine , after this procedure you can set other BIOS setting to the best configuration for your own system setup ... ******************************************************************************** ********** Disclaimer : This is a MODDED BIOS only for ABIT NF7 or NF7-S Rev2.0 motherboard. Please use it at your own risk. ABIT & tictac is not responsible for any damage as a result of using this modded BIOS. D26 SplitFire CPC BIOS update as follows; Change Log from D23 3DFire R2: ****************************** 1 . Changed the Disable and Enabled CPU Interface Table 133, 166 & 200 MHz FSB: (ABIT Stock ROMSIP Tweak by tictac) - DISABLE CPU Interface : 133MHz , 166MHz & 200MHz fix D23 3D Fire R2 not booting issue - ENABLED CPU Interface : Recalls the lost bandwidth when FSB is above 166MHz & 200 MHz at a multiplier that is under 10 (Only For CPC Enabled Version) 2 . Vcore Revised same as D23 3D Fire R1 & R2 3 . Command Per Clock : Disabled By Default (DFI V3.19 BPL) 4 . New Small ABIT Logo at Boot Up 5 . L12 mod built in : Not Included (No L12 build in) 6 . 3D Fire Ingredients : Included 7 . Bios Layout : Stock ABIT Bios 8 . CPU Disconnect Function Patch as Recomended by nVidia Tech (Bus:0 Dev:0 Func:0 Offset:6E Data: 01) 9 . Side Band Addressing : Enable by Default ( Depends on VGA Driver. It might overwrite the setting to Disable) 10. Dimm Driving Stregth & Slew Rate : Stock ABIT Configuration 11. Alpha Memory Timing : Stock ABIT Configuration 12. Maximum Memory Bandwith Efficiency Estimated : (Tested @ 166MHz 2.5-3-3-11 128MB RAM) - Single Channel : Multiplier Higher than 10 - 91% / 82% - Single Channel : Multiplier Lower than 10 - 88% / 79% - Dual Channel : Multiplier Higher than 10 - No Hardware to Test - Dual Channel : Multiplier Lower than 10 - No Hardware to Test * WARNING: After you flash from command per clock disabled version to command per clock enable version.. please clear the cmos jumper manually... or you may lost 2-3% memory Bandwith Efficiency Mirror Download Link http://forum.abit-usa.com/attachmen...=&postid=416103 http://home.doramail.com/tictac/D26-SplitFire-CPC.zip http://www.geocities.com/nastechxtr...litFire-CPC.zip Reply With Quote by -=Merln=- :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 -=Merln=- wypowiedz sie co o tym wszystkim myslisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 -=Merln=- wypowiedz sie co o tym wszystkim myslisz. przepraszam ze nie jestem tutaj alle ja pracuje inad nowym SEED FIRE narazie czarny chmury , niemogo mewnej normy sie zlapaci @mavers pomuz mi ja mam bios do testu hodzi mi timing przy FSB 200 iMnoznik 9.5 , 10.0 , 10.5 by -=Merlin=- :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekx Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 A ja miałem ostatnio dziwne objawy na biosach merlina -> po około 1-1.5h komp się resetował, hmm podejżewam temp. bo jakoś ciepło się zrobiło, ale wcześniej na 2.0.0 szło czasem przez 4h bez problemu, dziwna sprawa... narazie na tictacowym nie zaliczyłem reseta, ale i tak czekam na Merlinowy, bo coś tam Merlin knuje :D u siebie, pracuje nad nowym biosem, zobaczymy co z tego wyjdzie... ;) qurcze u mnie to samo ... Prime idzie, Super Pi itp, itd Doom śmigał inne gry też a tu w windzie restart lub w Toca Race 2 - 2 lub 3cie okrążenie i pulpit lub restart :( - może mosfety mam za ciepłe ... no idea ... Widziałem gościa na zagranicznym forum z tym samymy problemem na biosie Merlina. Tictac miał kłopoty ze swoim biosem i doszedł, że to wina Sideband Addressingu - jego grafa nie lubi SB, wyłączył i teraz jest OK ... Ja rowniez od czasu do czasu mam reset:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrek71 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Chłopacy doradźcie jakiegos biosa bo niewiem co wybrać.Moda L12 nie mam,sprzęt jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Jak widać wszystko wychodzi "w praniu" -> czyli te resety to nie wina sprzętu, jak są także u innych. Trzeba coś z tym zrobić. PS. U każdego każdy bios inaczej chodzi -> niech się to stanie złotą myślą ;), bo każdy pyta o najlepszy bios, a każdy bios jest inny i się może inaczej zachowywać u ciebie inaczej u mnie. Jędrek-> Obecnie ja moge polecić D25 2.0.0 lub D26 SpeedFire, oba z CPC on. Bardziej przychylałbym się do D26 ponieważ D25 nie ma L12, a tobie by się przydało ;) Tylko niewiadomo jak z tymi resetami, u ciebie może wszystko śmigać OK. Czyli pomyśl na D26 ;) (od Merlina, tictac nie ma L12) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 -=Merln=- wypowiedz sie co o tym wszystkim myslisz. przepraszam ze nie jestem tutaj alle ja pracuje inad nowym SEED FIRE narazie czarny chmury , niemogo mewnej normy sie zlapaci @mavers pomuz mi ja mam bios do testu hodzi mi timing przy FSB 200 iMnoznik 9.5 , 10.0 , 10.5 by -=Merlin=- :wink: Wyślij biosa na maila to sprawdze , a co do standaryzacji testowania to też sie wypowiedz, czy te założenia ci pasują. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Mialem troszke czasu, zeby pobawic sie biosami - w sumie bardzo rozne wersje testowalem - oto wyniki: ZDJECIE Na razie zostaje przy biosie TicTac'a... ale w wolnej chwili potestuje te wrzesniowe biosy Merlin'a :twisted: Bez obrazy Dimek ... ale to jakieś syfy a nie rzetelne pomiary ... Jakim cudem Super PI skacze ci od 1:29 do 1:39 na tych samych zegarach i timingach ?? Różnica rzędu 1-2s jeszcze jest do przyjęcia, ale nie 8 s i to tylk przez żąglerkę biosami. O wynikach 2001 się nie będę wypowiadał - bo to już kpina (1,5k przez zmianę biosa ... bzdura) O tym że lubisz bugi i inne przekręty świadcczy choćby Twój podpis, a dokładniej linka ze zwalonym 2003 ... Zwroc uwage, ze to SuperPi 2MB - wyniki od 1:29 do 1:37 a nie 1:39 jak piszesz... takie mialem wyniki i takie zapisalem Testy w 3DMarku2001 robilem w 640x480x16bit zeby jak najmniej angazowac grafe w wynik koncowy i takie U MNIE mialem wyniki Linka do 2k3 zmienie jak postawie system i zrobie testy (innych linkow ORBa na razie nie mam a nie moge nowych zarejestrowac :? ) Przyjalem SWOJA "procedure" testowa - wiem ze nie jest PRO ale sory - nie chce mi sie spedzac calego dnia przed kompem testujac 30 biosow... dlatego tak podziwiam za wytrwalosc mavers'a :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Juz chyba 4 raz mialem freeze kompa na biosie Merlina 09.09 CPC ON :!: :evil: Wracam do D23 3D-Fire :evil: Zeby sie nie zawiesil podczas flashowania :?: :!: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 -=Merln=- wypowiedz sie co o tym wszystkim myslisz. testy dlamnie som wazne Norma : Fsb 166 FSB 200 Cpu interface On/Off Mnoznik 9.5~11 ja musze wiedziec winiki tej konfiguracie sisof aida 3dmark jakoms tabele zrobic zebym i inie mogli poruwnac te winiki jakoms Norme cywrwom liczby to mozemy do normy powruciec neilepie czeba wsiac originalny bios D26 by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Czyli ustalamy standard testowy - NORMA MEGA TEST BIOSÓW ABIT NF7 & NF7-S rev. 2.0 1. FSB 166 i FSB200 2. CPU INTERFACE-enabled, disable 3. CPU/RAM=6/6. 4. mnożnik x11, x10.5, x10, x9.5 5. timingi CL=2.5, tRCD=3, tRP=3, tRAS=11 (dual i single) tRC=13, tRFC=15, Auto Precharge=enable, CPC ON lub CPC OFF ALFA timings: oryginalne od ABITA 6. kontroler pamieci nVidia DriverVer = 04/09/2003, 3.3.8 7. podać czy single , czy dual. 8. Test w AIDA94 lub EVEREST (ten sam soft) po reboocie, robimy po sobie: 10 odczytów memory read i 10 memory write. 2 max i 2 min odrzucamy i średnia z 6 próbek. Jesli odchylenie standardowe/średniej <0,4% to ok. Jesli nie odrzucamy 3 max i 3 min. - średnia z 4 próbek. odchylenie standardowe/średniej <0,4% !!!!! b. ważne 9. Test w Sandra (Memory BANDWITH Benchmark) po reboocie, robimy po sobie: 4 pomiary (wystarczy) 1 max i 1 min odpada, z dwóch średnia. 10. 3dmark2001SE: po reboocie, robimy po sobie: 2 wyniki. Podać średnią z dwóch. rozdziałka: 1024x768, bez filtrów, 32bit color. ------- Należy podać po testach konfiguracje: 1. Jaki bios 2. jaka płyta 3. procesor 4. ramy 5. jaki windows 6.kontroler pamieci nVidia (potwierdzić 3.3.8 ) .... Na pierwszy test idzie D26-oryginał, potem testujemy biosy Merlina. D26 oryginał bedzie punktem odniesienia do biosów modowanych!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Powiedzmy, że wszystko OK ;) troche restrykcyjne, ale porządek musi być :) Najbardziej podoba mi się 2. jaka płyta Tutaj nie ma zabardzo dużego pola do popisu :lol: Wy narazie testujcie D26, a ja mam D25 2.0.0 więc narazie się za niego zabiore. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Powiedzmy, że wszystko OK ;) troche restrykcyjne, ale porządek musi być :) Najbardziej podoba mi się 2. jaka płyta Tutaj nie ma zabardzo dużego pola do popisu :lol: Wy narazie testujcie D26, a ja mam D25 2.0.0 więc narazie się za niego zabiore. tak czy inaczej D26 tez weź po uwage..bedzie odnosnikiem dla twojego sprzętu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Spoko, własnie zeszłem na FSB 200 :D i napięcie troche poniżej 1.5V :D zaraz się biore za testy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Formuła na odchylenie standardowe i srednią jest w EXCELU :) jakby co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 No więc ja... ;) AMD Barton 2500+ locked 11 :( (czyli 200x11= mało :D ) Abit NF7 2x256MB Winbond BH6 Dual reszta... ok :) czyli: -CPU interface: enable -CPU/RAM: 6/6 -2.5-3-3-11 -FSB 200 ;) -nvidia 3.3.8 Więc jak zapowiadałem... D25 2.0.0 Bpl 3.19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Info poszło w świat http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic....p=417464#417464 http://forum.abit-usa.com/showthread.php?s...6551#post416551 @ŚWIDER Ok oto chodzi, ale wystarczy podać wynik koncowy. Wyliczanke można schować dla siebie. :) Zakładam rzetelność testerów. Jak trzeba dorobić wiecej wyników to można, ja podałem minimum by spełnic formułe. Bład pomiaru ma nie przekraczać 0,4% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 ja wam powiem jedno .. zauwazylem jedna rzecz na biosach merlina .. 3dmarki smigaja .. na niektorych nawet PI moge policzyc na ustawieniach wyzszych niz na d10 .. ale prime pada i tak :( przyklad? ten wasz speedfire czy jak mu tam.. ramsy ida 240 Dual (na d10 227dual) przechadza marka i wogole .. odpalam prime i lezy po 10 minutach.. nie ma na to lekarstwa? edit .. 237 stable mam .. poki co Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 no to widze ze nie jestem sam :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 O tym samym pisalem 1-2 strony wczesniej... wlasnie testuje 166 :/ i bo na 200 wywala mi przy test 2 ... ... mysle tez nad zjechaniem na cl3 dla moich kingmaxow i sprobowaniem jakiegos wyzszego fsb... edit: 166 fajnie idzie :/ ale przy 200 odrazu wywala error'a :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worms14 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Porownanie biosow na zyczenie Maversa Nf7D26 Oryginal 19-08-2004 Testy wykonane na Fsb200x11 Vcpu 1.65V Timingi cl=2.5,tRCD=3,tRP=3,tRAS=11Vdim2.6V. Alfa timingi- oryg. od Abita, CPC-OFF. EVEREST : ODCZYT / ZAPIS 3014 / 1156 SANDRA Memory BANDWITH Benchmarck : INT / FLOAT 2982 / 2787 3DMarck 2001: 19183 1. Nf7D26 Oryginal 19-08-2004 VS D26ver.2.0.01C 12-31 08-09-04 -=Merlin=- 2.Plyta AbitNF7-SLrev2.0 sprzetowy L12 3.Procesor: AMD AXP Mobile2500 AXMA2500FKT4C AQYHA 0351RPMW 4. OCZ DDR PC-4400 / 550MHz / Performance Series /Dual Channel CL3-4-4-8 - 2.8V 5.Windows XP Profesional Wersja 2002 SP1 6.Kontroler pamieci nVidia 3.3.8 Wszystkie testy wykonane, jak Mavers przykazal. Jak widac oryginal D26 wypadl u mnie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 @Worms14 Oto chodziło..tak ma byc przedstawione :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekx Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Ja mam to samo z tymi biosami, niby wszystko dobrze ale prime mi sie wysypuje:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...