POWER BY AMD Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 kurde i taraz nie iwem czy to zasługa biosu czy nowego bloku ale 2925 w super pi codziło ... fsb 255 musze spedzic nad wym iwecej czasu ... zeby powiedziec wiecej niemniej jednak na razie b ciekawie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Bios, bios :P Ja też czekam na zasiłke... i będziemy z Owsem do 260MHz dobijać :D Ale musi być coś za coś... wydajność jakoś niższa napewno... niech ktoś zrobi test Taipana, Discovery i Taipana EB... FSB powiedzmy 200MHz... i tabelka... ;] PS. Jaki to nowy bloczek :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 odpowiem za POWERKA... POWER X ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Hi !!! next user feedback: by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 Świetnie :D Wkońcu magiczna tabela :D Niech dojdzie w końcu ten zasilacz :D to wtedy będzie jazda... Merlin, jak będą wersje Beta, itd.. to daj znać na ICQ... oczywiście będą testy takie jak trzeba... tylko jeszcze załatwie sobie procka unlock... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2004 witam w polskim necie gdzie wszysko muuuuuuuuuuuuuli moze jakis moder sie zlituje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 merlin na hynixach ten wynik?????? jak to mozliwe jakie napiecie masz na nich??????? i takie timingi przy 560Mhz??????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Merlin, Jeśli chodzi o problemy z tym biosem to może pomoże Ci jak powiem, że mam freezy przy niektórych aplikacjach. Zdarzają się w nfsu i w 3dmark 2k3 w teście Wings of Fury i CPU test z Wings of Fury ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Witam Panowie moze wy cos polecicie do mojego abita, bo prubowalem juz roznych biosow i na razie siedze na mantaray bo jest dosc stabilny. Mobo chodzi mi tak do ok 247fsb (nowe mobo, zmodowane). Kosteczke pamieci mam jedna, bh5, ma ok 3,7v na stale wiec z pamieciami nie bedzie problemu. Mobo nie lyka nic na d10... Aha i mam jeszcze jeden problem a mianowicie dla czego superpi przechodzi 1mb na zalozmy 245fsb a 16mb to dopiero kolo 230fsb ? bo strasznie mnie irytuje to ze te fsb sa stabilne na krotki okres czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 bios jest cool dzialam z 1GB na FSB 238 (x11) 11-4-3-2,5 i jestem zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 RaVeN155: Tez mam jedna bh5... i u mnie najfajniej chodzi D26 TaiPan 0.1 : http://hslab.pl/biosy/ABIT_NF7-S/D26/Bpl_3....1_25.09.04.rar Zdziwilem sie... bo przez dlugi niezly czas ( okolo 30 minut ) udalo mi sie testowac primem ustawienie 230 2-2-2-11 przy 2,9V. Na innych biosach wysypywalo mi sie po max minucie... Co jest jeszcze bardziej ciekawe... prime mi nie wywalil ... .tylko system walnal bluescreenem :] Imo ten bios jest idealny do singlow na bh5... Ja musze w koncu zlozyc wc, i zalozyc na memorki jakies radiatorki ( przy 230 mialy temperature okolo 50* ) i mysle ze bez zadnych modow uda mi sie stabilnie ciachac na fsb230. PS: przy 230fsb 2-2-2-11 udalo mi sie w aidzie wyciagnac 3388 ;] .. przypominam ze to singiel... Na wc potestuje to 230 z wiekszymi mnoznikami ( na razie 10 x 230... na moim bartonie mobileu 2,5 1,675V version ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Sheep => Ja bym się tak nie cieszył... ;] to bios z CPC OFF... Twoje ramki napewno pójdą dużo wyżej... wystarczy zrobić moda... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Przepraszam że troszke nie na temat, ale topic o nf7 jest zamknięty. Mam pytanko o temperature. Po pierwsze o ile jest zaniżona (mam ostatni oficjalny bios 2.6)??? A po drugie, to czemu jest tak że przy 133x12.5@1.31V mam 36 stopni w stresie, a przy 166x12.5@1.51V 40 stopni w stresie??? Czy to możliwe że różnica jest tak mała??? Cooler mam Pentagram Q80-AlCu 2950rpm, pasta OCZ Ultra 5+ i wentyl 80x80 wywiewający z tyłu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 bo to nie jest temp proca tylko mobo pod niego tak mi sie wydaje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 W Evereście pokazuje taką temperature proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Sheep => Ja bym się tak nie cieszył... ;] to bios z CPC OFF...Na kazdym biosie z cpc on miale nawet niestabilne fsb 166 :/ Twoje ramki napewno pójdą dużo wyżej... wystarczy zrobić moda... :DTo wiem :] Tylko ze nie bede robil modow bez odpowiedniego chlodzenia... samobojca nie jestem ;] ( choc rozumiem Twoja porade.... cale wytlumaczenie widac w twoim opisie :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 a ja zmieniłem blok i bios na raz teraz nie wiem do końca czyja to http://80.55.163.34/~jimi/powerbyamd/3004.JPG zsługa :P merlin mozesz dokładniej napisac gdzei sie zmienia to do 3 d marka w kartach nv ? a za te biosy i pomoc u nas na forum to niech ci Bozia w dzieciach wybagrodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 POWER BY AMD: Otwarte okno ? :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 hehe, Merlin ma dwójke... [dzieci] :D PBA-> gadałem z Ravenem... miałeś do mnie zagadać na gg... :> Co do 3d01 to mam ten sam problem... próbowałem alpha ale nic... Merlina pisze, że trzeba SBA wyłączyć... najprościej w Pstripie... sprawdz to.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 miałęm ale czas ... ide zaraz po 550w :D szkoda ze mode coma ...ale od razu sprawdze ile to warte jak mozecie to napiszcie co tam trzeba zrobic to sie moze jakis nowy orb pojawi PL 18K na k7 i 4ti 4200 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Jezeli sie nie myle to modecom = fortron... ;] ps: fortron 300 gtp60 z tego co pamietam wyszedl lepiej od Twojego chief'a 360 ;]]]] Świder: duzo dala Ci 2 faza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Hehe... może da :> Narazie mam jedną faze odciętą... czyli 2 fazy :P Bo coś uwalone mobo... z tą fazą... ale trzecią sie zrobi... może nawet czwartą :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 hmmm.. walnelo mi sie z tym.. mialem na mysli oczywiscie 4 fazy. Powalily mi sie cyferki... Co do biosu tego ktory podalem RaVeN'owi... Ten biosik to jest moj ideal :D na zadnym innym nie mialem takich osiagow... teraz tylko trzeba walczyc o chlodzenie i mody :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 a ja zmieniłem blok i bios na raz teraz nie wiem do końca czyja to http://80.55.163.34/~jimi/powerbyamd/3004.JPG zsługa :P merlin mozesz dokładniej napisac gdzei sie zmienia to do 3 d marka w kartach nv ? a za te biosy i pomoc u nas na forum to niech ci Bozia w dzieciach wybagrodzi :) niewiem oco cie chodzie !!!! kto moze mi zrobic scre. na proc. Amd AthlonXP-M cpu-z tam gdzie pisze Amd Athlon XP-M alle na moim Biose bo zaluwazylem blond w indifikation proca na dole powino pisac Amd Athlon XP-M by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 Merlin... chodzi o stabliność w 3d marku 2001... ponieważ na Twoich biosach przy dużym FSB 3dmark jest bardzo nie stabilny... pisałeś już o SBA -> off... czy jest coś jeszcze co można zrobić... jakieś sprawdzone alpha timingi lub coś... Jak będe nową zasiłke... to wykręce kompa i sprawdze stabilność 3d01 z SBA off... miejmy nadzieje, że pomoże ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2004 kurde ale sie cyry robia jak juz sie przegina pałke :P klawa i mycha mi znikaja prime leci a ja anie klawa ani mycha nie moge ruszyc blue screenów sie robi sporo nie wiadomo z kad jeden jest od nvdisp.dll a drugi cos tam STOP :P 2944 przeszedl mi 2x z rzedu spi 16 mb ale fsb miałem 225 to kibloway wynik :( wieksze fsb nie chce za bardzo chodzic tez nie wiem czemy albo mam blue albo znika klawa ... i misia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 PBA masz Apic OFF :?: Jeśli nie to zrób i wtedy powinny zniknąć pady myszy i klawiaturki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a ja zmieniłem blok i bios na raz teraz nie wiem do końca czyja to http://80.55.163.34/~jimi/powerbyamd/3004.JPG zsługa :P merlin mozesz dokładniej napisac gdzei sie zmienia to do 3 d marka w kartach nv ? a za te biosy i pomoc u nas na forum to niech ci Bozia w dzieciach wybagrodzi :) niewiem oco cie chodzie !!!! kto moze mi zrobic scre. na proc. Amd AthlonXP-M cpu-z tam gdzie pisze Amd Athlon XP-M alle na moim Biose bo zaluwazylem blond w indifikation proca na dole powino pisac Amd Athlon XP-M by -=Merlin=- no te side band adressing zeby 3dm sie nie wywalał na wysokim fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2004 a ja zmieniłem blok i bios na raz teraz nie wiem do końca czyja to http://80.55.163.34/~jimi/powerbyamd/3004.JPG zsługa :P merlin mozesz dokładniej napisac gdzei sie zmienia to do 3 d marka w kartach nv ? a za te biosy i pomoc u nas na forum to niech ci Bozia w dzieciach wybagrodzi :) niewiem oco cie chodzie !!!! kto moze mi zrobic scre. na proc. Amd AthlonXP-M cpu-z tam gdzie pisze Amd Athlon XP-M alle na moim Biose bo zaluwazylem blond w indifikation proca na dole powino pisac Amd Athlon XP-M by -=Merlin=- no te side band adressing zeby 3dm sie nie wywalał na wysokim fsb ja mysle ze masz nVidia to tutaj wylancz i sproboj side band adressing jak ktos mam Ati czeba zmienic to windose pewny register ktory odpowiada za side band adressing, zaluwazylem ze to jest ten sam register co w bios by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...