BLACK_MONKEY Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Is this bios compatible with NF7 ver 2.0 ? czy ten bios jest kompatybilny z wersją NF7 ver.2.0 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Is this bios compatible with NF7 ver 2.0 ? czy ten bios jest kompatybilny z wersją NF7 ver.2.0 ? jaki ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 @ MERLIN jest jakies ww gdzie moszna wszyskie twoje biosy obejrzeć ???+ opisy ? @ CHAOS bedziesz robił moze tą stronke z Merlinem ??? Byłoby gitowo :) Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zolciak Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 YO Gdzieś ci wcieło plik: ftp://62.178.109.212/Merlin%202/8rd34006.zip Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinacz Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 YO Gdzieś ci wcieło plik:ftp://62.178.109.212/Merlin%202/8rd34006.zip zolciak jak potrzebujesz to daj maila to ci wyslem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 @ CHAOS bedziesz robił moze tą stronke z Merlinem ??? Byłoby gitowo :) Szacuneczek zalezy od Merlina .. musze miec dane do strony .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Tzw. <DRAM Alfa timing parameters > odczytywane z NF2Tweaker.exe nie wiele wnoszą do wzrostu przepustowości. Ciekawe czy dałoby rade rozszerzyć Bios o timingi : tRC standardowoo przyjmowane na 13 tRFC standardowoo przyjmowane na 15 i podział tRCD na dwa odczyt i zapis: tRCD-R tRCD-W Brak mi dla bezpieczeństwa hasła na bios (Supervisor Password). (Wiem że jest ale ukryte :) ) Zakładke: Health też podkrywana była by ok. Jeszcze o kontrolerze LAN: lepiej jak by była standardowo jako enable. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Tzw. <DRAM Alfa timing parameters > odczytywane z NF2Tweaker.exe nie wiele wnoszą do wzrostu przepustowości. Ciekawe czy dałoby rade rozszerzyć Bios o timingi : tRC standardowoo przyjmowane na 13 tRFC standardowoo przyjmowane na 15 i podział tRCD na dwa odczyt i zapis: tRCD-R tRCD-W Brak mi dla bezpieczeństwa hasła na bios (Supervisor Password). (Wiem że jest ale ukryte :) ) Zakładke: Health też podkrywana była by ok. Jeszcze o kontrolerze LAN: lepiej jak by była standardowo jako enable. lan to jst taki problem jak masz go enable to masz mniej 60~100mb/s performance dlatego go dalem na Disable Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu997 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 A ja bardzo prosze o BIOS do Epoxa 8RDA3I Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RinTinTin Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 koniu997 - piszesz o tym biosie na epoxa "setny raz" - a temat to: ABIT NF7-S Mod Bios by -=Merlin... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Merlin a znasz jakiś bios do AN7 który by był lepszy od AN7De8 Zrobił go TICTAC. Może ty byś mógł zrobić bios lepszy bo na an7de8 maks fsb jakie miaęłm to 243 mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 to znaczy ze nie bedzie boot menu & magic health :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniu997 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 RinTinTin to nie było pytanie do Ciebie wieć sie nie mieszaj.RinTinTin to nie było pytanie do Ciebie wieć sie nie mieszaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Merlin a znasz jakiś bios do AN7 który by był lepszy od AN7De8 Zrobił go TICTAC. Może ty byś mógł zrobić bios lepszy bo na an7de8 maks fsb jakie miaęłm to 243 mhz. a jaki ty masz teraz ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Ja ma teraz Włąśnie an7de8 *Based on AN7_15.bin *Bpl 3.19 *CPUinter siptables replaced with table 8 form DFI 4/29 *CPUinter disable remains *CPC is 1T **If the system freezes please flash back to official one. --FLASH @ UR OWN RISK-- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wspinacz Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 chłopcy nie męczcie tak Merlina o te biosy bo wogóle nie bedzie robił :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Znowu się robi burdel :( Co do strony to przedni pomysł :D Poza opisami, można by było maks FSB użytkowników, stabiność, uwagi i inne... Więc w związku z tym, (za prośbą Merlina) dawajcie swoje wyniki z *stabilnym* FSB na różnych bioisach. A co do listy to pierwsza strona, mój post i odp. ze strony merlina. (dla leniwych-> "pełny bios". oraz boot menu -> możliwe ok) A *inne* uwagi piszcie i nie powtarzajcie po raz 100, tego samego ;) PS. Czekam na ten nowy biosik z tym *fajnym* :D FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 a ja z takim pytaniem ftp://merlin-server-1/ co to za adres? czegos nie lapie, czy jak, a moze cos u mnie sie sypie :( w kazdym razie taki mam adr do biosow i jak sie mozna domyslec nic nie moge zassac, tak samo do obrazkow (ten watek :|) co jest :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Znowu się robi burdel :( Co do strony to przedni pomysł :D Poza opisami, można by było maks FSB użytkowników, stabiność, uwagi i inne... Więc w związku z tym, (za prośbą Merlina) dawajcie swoje wyniki z *stabilnym* FSB na różnych bioisach. A co do listy to pierwsza strona, mój post i odp. ze strony merlina. (dla leniwych-> "pełny bios". oraz boot menu -> możliwe ok) A *inne* uwagi piszcie i nie powtarzajcie po raz 100, tego samego ;) PS. Czekam na ten nowy biosik z tym *fajnym* :D FSB Dziekuje ci za pomoc gg Ludzie na same odpisywanie na pytania to mi cala noc przeidzie jak macie pytania to @Świder on bedie z mnom w kontakcie ja tylko prosze oto co pisalem, wytumacze do zrobienia biosu potrzebuje informacie stabilnosc w ruzny biosch <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span></span> ist na stabilniejszy , poprostu wasze winiki. ok........ @Bartekx16 a teraz dociebie dai mi troche czasu zkontaktuje sie TicTac , ja mam jeden bios do sprawdzenia od niego slyszalem ze jest dobry wskocz na ftp://merlin-server-1 a teraz do inych tu taj jest rozmowa ABIT NF7-S Bios Mod a nie Epox jak bede mnial czasu to wskocze na epox jeszcze raz tu daje link tam jest muj bios <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ktury</span></span> jest nie zprawdzony w 100% http://www.aoaforums.com/forum/showthread....93&page=1&pp=20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 @ CrazyJohn -> sam się złościsz na innych co nie czytają (szczególnie w "wszystko o NF7" :D), a tu co... ja bym prosil kto ma stabilnego servera , bo te linki bendom niedlugo nie Activne Dziekuje :D następnym razem miej choć trochę litości dla laików :D (albo niekumatych i leniwych ;) ) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 a ja z takim pytaniem ftp://merlin-server-1/ co to za adres? czegos nie lapie, czy jak, a moze cos u mnie sie sypie :( w kazdym razie taki mam adr do biosow i jak sie mozna domyslec nic nie moge zassac, tak samo do obrazkow (ten watek :|) co jest :?: ja mam problemmy z server jak testowalem biosy 276Mhz Windo. sie troche pojebal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 a ja z takim pytaniem ftp://merlin-server-1/ co to za adres? czegos nie lapie, czy jak, a moze cos u mnie sie sypie :( w kazdym razie taki mam adr do biosow i jak sie mozna domyslec nic nie moge zassac, tak samo do obrazkow (ten watek :|) co jest :?: ja mam problemmy z server jak testowalem biosy 276Mhz Windo. sie troche pojebal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyJohn Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 sorka :( ale :P mam na swoja obrone tylko to, ze mnie zdziwil sam adres i ze 'niedlugo' to jakos tak nie za bardazo czas okresla :) wiec nei wiedzialem do konca... poza tym mnie tylko zaintrygowalo to, ze tam nei ma zadnej kropki i 1szy raz takie cos widze :) hehe ale przepraszam :oops: :oops: :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 @-=Merlin=- zajrzyj do wiadomości prywatnych ..w sprawie serwera :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Jako, że teraz bede takim pośrednikiem między Merlinem a tweakiem ;) :D więc... Co do uwag i zmian: ->boot menu ->wszystkie opcje ->dual on/off ->alpha timings coś jeszcze? i jeszcze raz prosze o wyniki na poszczególnych biosach. I wszystkie wasze uwagi. PS. A moderatorów proszę o małe czyszczenie jakby co ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 jka juz ten bios powstaje niejako" przy udziale" ludzi z tego forum to proponuje na logosie wrzucić logo forum :) a tak na poważnie to jak sie da to ja bym orisił o dokładne odczyty temperatur:) jest tam taki patent na to :)( ponoć) wiecie nie umiem zbytno grzebac w biosie..ale jakby sie dało.....:):):):): SZACUNECZEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Prośba do by -=Merlin=- Czy istnieje taka możliwość żebyś rozbudował bios d10b4 od FSB powyżej 250:?: jest to jedyny bios na którym moge latać wysoko z FSB ale wszystko powyżej to już musze sie bawić clockgenem i przez to nie moge sie zaklasyfikować do rankingu FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 A ja mam pomysł ;) Wysyłajcie do mnie na PW swoje wyniki, nie będzie takiego zamieszania i jak dostane kilka to będzie można jakąś tabelke zrobić ;) W tytule D25 by Merlin nick/uwagi A teraz wyjaśnienia ;) chodzi mi o porównanie wszystkich biosów merlina, jeśli wyłoni nam się najlepszy kandydat yo merlin będzie mógł z tego wyciągnąć wnioski i opracować apgrejdy i oraz nowe ulepszone biosy na jego bazie. :D Stabilność -> trzeba wprowadzić jakąś skale, które będzie porównywalna do innych biosów. Ja myślałem nad: ->skała-> przechodzi wszystkie testy, prime itd... (na tych samych ustawieniach porównując go do np. d10b40 ->ok-> testy idą, a prime się wiesza (ustw. jw.) ->masakra->gorsze wyniki, nie umywa się do d10b4 Oraz uwagi, co niepasuje, lub jakieś szczególne przypadki. Przykłądowa wiadomośc powinna wyglądać tak: Świder/D_25 2.0.0 Bpl 3.19 Cpc On 1.08.04/255MHz/248MHz/skała/xxx Swider/D_25 2.0.1 Bpl 3.19 Cpc ON xxx/xxxMHz/xxxMHz/xxx/xxx Wtedy widać jak na dłoni co się lepiej sprawuje ;) PS. To jest taki "ranking" wymyślany na szybko, chętnie wysłucham wszystkie uwagi i zastrzeżenia i pozmieniam co trzeba ;) PS2. Pamiętajcie, że jesli pomożecie z wynikami, to pomagamy sami sobie i mamy możliwość być "testerami" :D oraz współtworzyć taki bios, który by nam najbardziej odpowiadał :D Pomyślcie sobie o D_25 by Merlin with tweak.pl :D :D :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...