Skocz do zawartości
by -=Merlin=-

Abit NF7 bios moded by Merlin

Rekomendowane odpowiedzi

wrzucilem u siebie ten biosik

D25 ver. 2.0.5C 3.02 Bpl 17.08.2004 by -=Merlin=-

i teraz lece w Dualu na FSB 230 (synchro)

dodam tylko, ze na D24 (oficjalnym) nie moglem w Dualu 215 przekroczyc

wielkie dzieki dla Merlina!!!!

Tak prawde mówiąc nie jest to "zabardzo" modowany bios :D ,czemu...

ver. 2.0.5C To jest tak samo Original bios NF7D_25 z 3.02 Bpl Nvidia Cpc Off

Ale i tak dobrze :) , choć weź pod uwage cpc off. Jak coś to bierz 2.0.5 z cpc on, ten jest już "zmodyfikowany" ;) Albo coś ze starszych ;)

Do 2x512 szczególnie polecam 2.0.0C ;) (Dokładnie poleca Vip i Lagier :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi All !!!!!

New bios

ver. 2.0.06C

D25 ver. 2.0.06C 3.19 Bpl Romsip Fire 23.08.2004

ftp://62.178.109.212/Merlin%202/D25%20ver...023.08.2004.rar

- Romsip Fired Tables

- L12 mod built-in

- Cpu Interface Optimised

jest bardzo stabilny im 3dMark ist mozliwe 267Mhz prosze o mod VDD

Test

3DMark 2001 24 Godzin 250Mhz

3DMark 2003 24 Godzin 250Mhz

Prime95 12 Godzin 250Mhz

Vdd - 1.85~1.90 267 Mhz

Vdimm 2.90 (3.02) Timing 2.5-3-3-11

by -=Merlin=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ten bios D25 ver. 2.0.06C 3.19 Bpl Romsip Fire 23.08.2004 ma cpc on czy off?

I mam takie pytanko, posiadam xp-m 2500+ i mam zrobionego drut-moda, ale rozumiem ze jak wgram ten bios z l12 mod built in, to moge wyjac ten drucik i moj mobilny tez bedzie mial wymuszona magistrale 200mhz tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ten bios D25 ver. 2.0.06C 3.19 Bpl Romsip Fire 23.08.2004  ma cpc on czy off?

I mam takie pytanko, posiadam xp-m 2500+ i mam zrobionego drut-moda, ale rozumiem ze jak wgram ten bios z l12 mod built in, to moge wyjac ten drucik i moj mobilny tez bedzie mial wymuszona magistrale 200mhz tak?

na 1 srronie wszystko pisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz mi podac swoj numer gadu-gadu? Jesli nie masz to polecam www.gadu-gadu.pl :)

//

Jestem na pierwszej stronie nic tam nie pisze o 2.0.06C. Odpowiedz mi te 2 pytanka tu.

1.A czy ten bios D25 ver. 2.0.06C 3.19 Bpl Romsip Fire 23.08.2004 ma cpc on czy off?

2.I mam takie pytanko, posiadam xp-m 2500+ i mam zrobionego drut-moda, ale rozumiem ze jak wgram ten bios z l12 mod built in, to moge wyjac ten drucik i moj mobilny tez bedzie mial wymuszona

magistrale 200mhz tak?

Z gory dzieki. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darex-> literka C oznacza CPC OFF

A co do biosa to pogadam z Merlinem i powinien się znaleźć na moim ftp ;)

Hmm, ciekawa jest sprawa z tym vdd. Prawie wszyscy co mieli ten mod wywalili go ze względu na bezuzyteczność, a tu Merlin daje takie wyniczki z vdd modem ;) Sam się nad nim zastanowie. Może jednak daje coś powyżej 250FSB ?

Merlin -> pewny jesteś, że to przez vdd mod? nic innego? bo jak nie to sam chyba go sobie zafunduje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darex-> literka C oznacza CPC OFF  

A co do biosa to pogadam z Merlinem i powinien się znaleźć na moim ftp ;)

Hmm, ciekawa jest sprawa z tym vdd. Prawie wszyscy co mieli ten mod wywalili go ze względu na bezuzyteczność, a tu Merlin daje takie wyniczki z vdd modem ;) Sam się nad nim zastanowie. Może jednak daje coś powyżej 250FSB ?  

Merlin -> pewny jesteś, że to przez vdd mod? nic innego? bo jak nie to sam chyba go sobie zafunduje ;)

umnie troche pomoglo Vdd 1.85 tylko czeba go dokladnie schlodzic bo jak nie to pokaze blendy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hueh zainstalowalem ten bios-na abitowskich biosach w wersjach 23 i 25 mialem problemy z 220 fsb (max stable 200mhz). Teraz jade na 230x10.5 :). THX MERLIN. Co prawda prime sie sypnol po 18 minutach (na 220 na abitowskich biosach sypal sie po minucie), ale podgonimy to napieciem i powino byc dobrze:). Jeszcze raz THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hueh panowie jednak za wczesna radosc:/ Niby chodzi na fsb 220 ale wynik mam GORSZY niz na fsb 200 na biosie abita... czym moze to byc spowodowane ?;/

aha bios wgralem najnowszy, 2.0.0.6c czy jakos tak

prosze z probuj 2.0.06 od kilka ludzi slyszalem ze jdzie bardzo dobrze

tamten bios jest naprawde powolny alle jak masz 2x512 to spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, gadam z Merlinem i jest on trochę zawiedzony :( Czemu... coraz więcej osób flasciach!e jego biosy i nie ma testów

Merlin prosi o testy -> czyli o wasze FSB, porównania do innych biosów, porównania do jego biosów. A nie o pisanie, że jest stabiniejszy albo lepszy ! Dawajcie jakieś szczegóły !

Jak będziecie treściwie pisać to będziecie dostawać coraz lepsze i lepsze biosy :D Więc pomagając Merlinowi pomagacie sami sobie.

PS. Bez testerów nie będzie nowych lepszych biosów więc się starajcie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten nowy biosik -> D25 ver. 2.0.06C 3.19 Bpl Romsip Fire 23.08.2004 jest lepszy od D25 ver. 2.0.5C 3.02 Bpl 17.08.2004 przynajmniej u mnie, na tym drugim mialem max fsb 225 na 2.5-3-3-11 a na pierwszym 235@-3-4-4-11 i testuje dalej, ale na razie wyglada stabilnie. Nie testowalem jeszcze D25 ver. 2.0.06 3.19 Bpl Romsip Fire 23.08.2004 ale on pewnie u mnie za dobrze nie poleci bo ma cpc on

Na tym nowszym biosiku mimo gorszych timingow wyniki w aidzie mam lepsze tak ok o 50mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...