Świder Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Narazie testuje bete3. Po krótkich oględzinach i kilku testach także wykazuje stabilnoś i brak freezów jak beta2. I jedna bardzo ciekawa sprawa... mianowicie ten gasnący monitor na tych beta biosach... problemem był... FlashMenu :D po flaszu z pod dosa wszystko ok (tak pisze Merlin -> sprawdzał około 20 razy) Narazie jeszcze testy, testy, pamiętamy co się stało jak Merlin się spieszył i zrobił kilkanaście biosów i dał "na rynek" :? Od teraz wszystko trzeba solidnie potestować, a dopiero potem udostępnić innym. Cpc Off napewno będzie, nawet Merlin dawał instrukcje jak zmienić on i off więc z tym nie będzie problemu.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Tu dla porównania wrzucam analize przepustowości w zalezności od mnożników dla BLACKMANTARAY-L12 by Tictac. Wniosek: Discovery bardziej wszechstronnie zoptymalizowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 22 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2004 Pewnie niektórym umkneło pojawienie się biosu Tictac'a D10 MANTA RAYS XT Features: - Base On Abit Stock D10 bios - CPU Disconnect function patch as recomended by nVidia Tech - EXT P2P Discard time set 1ms by default (to prevent SATA corruption) - SBA Enabled by default(VGA Driver might overwrite the setting) - New small ABIT logo - New Full Screen boot up logo (Manta Rays XT Logo by HouseRats @ OcForums.com) - L12 Softmod for Tbred & Mobile to run on 166MHz Interface - Beta 4x4 Ingredients : Included - Command Per Clock : Enabled (ABIT D10 Stock BPL) - Dimm Driving Strength & slew Rate : ABIT Stock D10 Configuration - Alpha Timing : ABIT Stock D10 Configuration - CPU Interface Enable & Disable : ABIT Stock D10 Configuration - Bios Layout : ABIT Stock D10 Configuration - SATA Bios Version : 4247 Credit to: - Rabbi : Beta testing on Micron 5B Chips (2 x 512MB = Max 254Mhz 2.5-2-2-11 multiplier 10.5) - HouseRats @ OcForums.com : D10 Manta Rays XT splash screen a)Command Per Clock Enabled http://forum.abit-usa.com/attachment.php?s...=&postid=420399 http://www.geocities.com/nastechxtreme2/D1...antaRays-XT.zip http://home.doramail.com/tictac/D10-MantaRays-XT.zip b)Command Per Clock Disabled NOT AVAILABLE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RsNeo Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 dlaczego o biosach tictaca jakos tak malo sie mowi ? znaczy to ze niesa one najleprze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Na razie łeb w łeb idą blackmantaray-L12 z Discovery. Za to TAIPAN robi knockout. Ale na razie w fazie beta test jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Na razie łeb w łeb idą blackmantaray-L12 z Discovery. Za to TAIPAN robi knockout. Ale na razie w fazie beta test jest. Potwierdzam, beta3 Taipan RuuleZ :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 " Press Tab to show POST screen , Press Delete to enter Bios" moze mi ktos powiedziec co to jest :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 " Press Tab to show POST screen , Press Delete to enter Bios" moze mi ktos powiedziec co to jest :?: W ostatnich biosach Tictaca niewidać POST Screen - czyli detekcji CPU i napędów tylko Logo biosu na całą stronę. Jesli chcesz zobaczyć detekcję urządzeń to wciskasz Tab, a jeśli chcesz wejść do biosu - Delete. That's all ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 blue shift :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 denerwuje mnie to troche ten ekranik :-) ale jesli wydajnosc jest git to nie mam nic przeciwko :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Szkoda ze nie ma bootowanie przy starcie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 ja narazie mam org d26 i idzie 10.5x217@1.8 :) ale niestety mnoznik 11 cos nie bardzo cos współgra z moim cpu :| nawet na 11x200@1.75 jest nie stabilny ... chyba nigdy nie bedzie boot menu .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 denerwuje mnie to troche ten ekranik :-) ale jesli wydajnosc jest git to nie mam nic przeciwko :-D Mnie ten ekran nie przeszkadza - ponadto comp tak szybko bootuje, że nawet z wyłączonym ekranem ciężko się czemuś przyjrzeć bo znika :lol: PS Poczekam aż Merlin tego Taipana dopracuje a tymczasem Manta Rays XT Tictaca (po lekkich własnych modyfikacjach w timingach Alpha) Rulez 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 D26 TaiPan 0.1 - Indifikation Mobeil AMD Athlon XP-M - Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz (Romsip Modded by -=Merlin=-) -- TaiPan 0.1 (Optimised 200FSB Register) - L12 mod built-in - Bpl 3.02 Cpc On D26 ver. 2.0.04 TaiPan 0.1 Bpl 3.02 23.09.04 UWAGA ostatnie bios dzekuje wszystkim za pomoc , Allt terz przepraszam za nieudany biosy ja jestem tylko czlowiekimk tesz robie blendy Wielkie dzeki Dlla KAIN [url=http://forum.hslab.pl]http://forum.hslab.pl za server i cierpliwosc (browar juz zamowilem !!!) ateraz czeka DFI MAVERS ja cie dzekuje serdecznie za cierpliwosc i ze testowales bios ktore byle problemy dzieki @MAVERS Mnozniki 9~11 som "" slyszelem ze stabilne "" bardzo dobra praca ŚWIDER dieki cie z teste i pomoc User Feedback @MAVERS by -=Merlin=- :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 yeah now bios :-) dzieki ci merlin za te wszystkie biosy ktore dla nas zrobiles i za te cenne megaherce :-) a bios zaraz sciagne i obadam :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 No Panowie testowac i podawac wyniki. Jak wroce do domku za tydzien chce miec jakiegos faworyta zeby wgrac :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekx Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Merlin ale wersje z CPC OFF tez moglbys zrobic, ja mam 2 x 512 i potrzebuje z off, nie pomyslales o nas? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Nie moge zrobic update zadnego z ww biosow ,uzywam flash menu 135 po wcisnieciu update from file wyskakuje Bios file size error.Co z tym fantem zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu19 Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Tez bardzo bym prosiił o Tajpana cpc off ,chyba ze Merlin napisze jak to zmienic ale szczerze mowiac wolalbym tego nie robic zeby czegos nie spartolic w kazdym razie czekam na wersje cpc off,Merlinie zlituj sie :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekx Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Albo Mavers moglbys to zrobic:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Merlin ale wersje z CPC OFF tez moglbys zrobic, ja mam 2 x 512 i potrzebuje z off, nie pomyslales o nas? :) także podpisuje sie pod tą prośbą pozdr, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy83rok Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Ja tez bym cie prosil Merlin przed odejsciem w stan spoczynku o oddanie jeszcze jednego dziela "taipan CPC off".? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekx Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Ja tez bym cie prosil Mavers przed odejsciem w stan spoczynku o oddanie jeszcze jednego dziela "taipan CPC off".? :wink: Chyba Merlin chciales powiedziec:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 prosze pomozcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 narazie bardzo dobrze 4 godziny prim95 9*250 bez zwiech i freezow.gratuluje merlin.dzis atakuje 255 zobaczymy :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Nie moge zrobic update zadnego z ww biosow ,uzywam flash menu 135 po wcisnieciu update from file wyskakuje Bios file size error.Co z tym fantem zrobicZrob to pod dosem zaciagnij najnowszy bios ze strony abita i razem z nim masz awdflash. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Chciałem sam wykonać biosik cpc off... i skończyło się... na moich chęciach... czemu -> ponieważ Merlin sam pisał romsip i ten hex od zmiany cpc nie jest tam gdzie był wcześniej i zonk.. albo Merlin sam zmieni tego hexa :D albo da namiar która to dokładnie komórka itd... prościej jest aby sam to zrobił ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Chciałem sam wykonać biosik cpc off... i skończyło się... na moich chęciach... czemu -> ponieważ Merlin sam pisał romsip i ten hex od zmiany cpc nie jest tam gdzie był wcześniej i zonk.. albo Merlin sam zmieni tego hexa :D albo da namiar która to dokładnie komórka itd... prościej jest aby sam to zrobił ;) pozostaje nam czekać na Merlina ale chyba nie będzie kazał nam sie prosić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 za szybko sie cieszylem bios lepszy aczkolwiek dalej mam freeze klawiatury i myszy czy ktos to jescze ma w czy twi problem. Komp dziala prime95 nie wywala ale jak pisze sobie klawiaturka to po jakims czasie freeze.Merlin o co chodzi?????Dlaczego tak się dzieje????POMOCY??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 za szybko sie cieszylem bios lepszy aczkolwiek dalej mam freeze klawiatury i myszy czy ktos to jescze ma w czy twi problem. Komp dziala prime95 nie wywala ale jak pisze sobie klawiaturka to po jakims czasie freeze.Merlin o co chodzi?????Dlaczego tak się dzieje????POMOCY??? Testujesz tylko PRIME95 ?? Potestuj GoldMEmory 8) , 3DMarkami, Super PI ... Sam Prime wiosny nie czyni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...