Skocz do zawartości
by -=Merlin=-

Abit NF7 bios moded by Merlin

Rekomendowane odpowiedzi

Ja raz flashowałęm biosa 2.7.... i płyta nie wstał... :lol: A brałem do rev2... nie tykam tego biosu... Merlin rulezzz :]

U mnie to samo wgrałem nowego biosa ze strony ABIT'A i już płyta się nie odezwała :(

Przez tydzień szukałem kogoś z programatorem ale naszczęście się udało i jadę dalej na starym

bodajże z 22/08/04

Też nie polecam tego 2.7

ps. dajcie linki do tych biosów merlina. Wystarczą mi jakieś bardzo stabilne a nie wyżyłowane (mój RAM nie chcę mi iść więcej niż 210MHz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgralem - ostatnio jechalem na tym co w stopce, wiec bede miec porownanie.

Wyniki? FSb270... Ale SuperPi juz nie poszlo

Dołączona grafika

Nie wiem tylko czy dobrze, ze te opcja z kontrolerem SATA jest domyslnie ustawiona na 1ms zamiast 30us - podobno moze to zjepsuc;d nieco dane na dysku. Ale ja sie tym nie przejalem i przestawilem na 30us i smiaga. Zaraz sie pobawie jeszcze troche. Jutro bede miec radiatorki na SB i mosfety zalozone moze sie troche sprawa napiec poprawi. Chociaz i tak u mnie juz zasilka nie daje rady...

A teraz maly OT: mam kosci OCZ niby - wedlug recek w necie - na BH5 a za chiny nie chca chodzic nawet na 2-3-3-6 na FSB200:) Niezle;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GenetiX: bios ten D27 od Merlina pisalem. A ze stabilnoscia jak widac - winda ruszyla bez problemow, zrobilem to co na screenach bez wiekszego pospiechu. Ale superPi juz mnie olal i sie nie dalo policzyc. Tobie sie pewnikiem uda, bo masz lepszy sprzet - patrzac po napieciach. Daj na proca wiecej, bo to on hamuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wgrałem tego D27 TaiPan 0.1 [EB][ED] Bpl 3.19 08.12.04 i moge powiedziec jedno nie zabardzo przypadł mi do gustu na wersji D26 bez problemu pamieci chodziły mi na 220 przy 2,5-2-2-6 a po wgraniu D27 220 przy 2,5-3-3-6 słaby jest jak dla mnie a mam pamieci hiperx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz sprobuje potestowac. Z FSB270 narazie bedzie srednio, bo mi sie chyba pamieci skonczyly. Sprawdzilem memtestem hynixy i zaczely sypac bledami - a wlasciwie byl jeden.

Mam jeszcze te ocz'ty, wedlug recenzji w necie na BH5 a wogole nie chca chodzic na 2-2-2... Nie wiem czy ja jestem jakis lewy czy cos. Kosci niby sprawdzone - ale pod P4 wiec na 133Mhz chodzily;) - ale cos nie chca chodzic...:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postuje wlasnie przy FSB270 - wiec nie jest tak zle ze stabilnoscia (ale procek sie konczy)

Jesli ktos ma odblokowany mnoznik niech probuje z takim FSB. Wedlug Memtesta pamieci daja rade - nie mialem bledow (chociaz to raczej cud).

Jutro obkleje plyte radiatorami i pobawie sie dalej;p

@Merlin: o taki screen Ci chodzilo?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wgrałem tego D27 TaiPan 0.1 [EB][ED] Bpl 3.19 08.12.04  i moge powiedziec jedno nie zabardzo przypadł mi do gustu na wersji D26 bez problemu pamieci chodziły mi na 220 przy 2,5-2-2-6 a po wgraniu D27 220 przy 2,5-3-3-6 słaby jest jak dla mnie a mam pamieci hiperx

ten bios zaczyna sie krecic od 250 Multi 9.0~10.5 dopiero , na 200Mhz 216Mhz , 233Mhz to jest troche slapszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postuje wlasnie przy FSB270 - wiec nie jest tak zle ze stabilnoscia (ale procek sie konczy)

Jesli ktos ma odblokowany mnoznik niech probuje z takim FSB. Wedlug Memtesta pamieci daja rade - nie mialem bledow (chociaz to raczej cud).

Jutro obkleje plyte radiatorami i pobawie sie dalej;p

@Merlin: o taki screen Ci chodzilo?

Dołączona grafika

swietna robota dajsz ladnie gazu niezile szybki jestes

a to byl moj maximalny Bench

Dołączona grafika

by -=Merlin=- :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hipo szkoda - bo czuje, ze mozna wiecej, ale moj ,mega procek, ma zablokowany mnoznik. Czuje, ze to on mnie hamuje, bo memtest przelecial pamieci i bylo OK. Nawet dalem kompa pod okno, wszystkie wiatraki na maxa i Vcore=2,2 (czy ile tma jest) ale i tak sie nie udalo przeleciec superPi do konca:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam  

-=Merlin=- kiedy CPC OFF mam 2x512Mb Hynix d43 i nie wiem czy się kusic na wyjęcie jednej kości czy czekać na nowy mod  

narazie śmigam jak w podpisie ale mam chęć na więcej:)

stary dawaj sciagaj i flash

ja znalazlem register [EB] Timings som troche z gniecione powinien cie ladnie chodziec 2x512 Dawaj Dawaj chcem zobaczyc czy pujdom na 2x512 ja mam malo czasu bo sie stary robie

sciagaj i flash i napsz mi co sie dzieje

by -=Merlin=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...