Piotruś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ja raz flashowałęm biosa 2.7.... i płyta nie wstał... :lol: A brałem do rev2... nie tykam tego biosu... Merlin rulezzz :] U mnie to samo wgrałem nowego biosa ze strony ABIT'A i już płyta się nie odezwała :( Przez tydzień szukałem kogoś z programatorem ale naszczęście się udało i jadę dalej na starym bodajże z 22/08/04 Też nie polecam tego 2.7 ps. dajcie linki do tych biosów merlina. Wystarczą mi jakieś bardzo stabilne a nie wyżyłowane (mój RAM nie chcę mi iść więcej niż 210MHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 nie czaje bazy, z tego co widac na stronie glownej , to najnowszy rev dla nf7-s v2.0 to http://www.abit-usa.com/downloads/bios/bio...ies=1&model=124 czyli v26 z sierpnia. wiec o co biega z tym v27 skoro oficjalnie nie ma ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 no jest tylko ze na ftp a na www jeszcze nie zamiescili informacji roznie z tym bywa a na polskim www pojawi sie pewnie 2-3 miechy po oficjalnej premierze ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 a ten merlina ktos wgrywał???d27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 genetix wgrywal i bardzo sobie chwali, zobaczymy kto jeszcze jest dosc odwazny :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Wgralem - ostatnio jechalem na tym co w stopce, wiec bede miec porownanie. Wyniki? FSb270... Ale SuperPi juz nie poszlo Nie wiem tylko czy dobrze, ze te opcja z kontrolerem SATA jest domyslnie ustawiona na 1ms zamiast 30us - podobno moze to zjepsuc;d nieco dane na dysku. Ale ja sie tym nie przejalem i przestawilem na 30us i smiaga. Zaraz sie pobawie jeszcze troche. Jutro bede miec radiatorki na SB i mosfety zalozone moze sie troche sprawa napiec poprawi. Chociaz i tak u mnie juz zasilka nie daje rady... A teraz maly OT: mam kosci OCZ niby - wedlug recek w necie - na BH5 a za chiny nie chca chodzic nawet na 2-3-3-6 na FSB200:) Niezle;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 niezle ale ile stabilnie ?jaki bios ten z podpisu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM$[mm] Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Wgralem nowy bios merlina i powiem tak jest super fsb poszlo 10 mhz w góre:D wiec hyba nie jest zly a flashowalem najnowszym abit flash i nie bylo zadnych problemow Brac i wgrywac:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 @GenetiX: bios ten D27 od Merlina pisalem. A ze stabilnoscia jak widac - winda ruszyla bez problemow, zrobilem to co na screenach bez wiekszego pospiechu. Ale superPi juz mnie olal i sie nie dalo policzyc. Tobie sie pewnikiem uda, bo masz lepszy sprzet - patrzac po napieciach. Daj na proca wiecej, bo to on hamuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 A jak z wydajnością ? Zróbcie jakieś testy wydajności... w porównaniu do Taipana itd... Ja jak dostane zasiłke... [Chief420 zjarany] to zaraz zaczne testy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set2004 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ja wgrałem tego D27 TaiPan 0.1 [EB][ED] Bpl 3.19 08.12.04 i moge powiedziec jedno nie zabardzo przypadł mi do gustu na wersji D26 bez problemu pamieci chodziły mi na 220 przy 2,5-2-2-6 a po wgraniu D27 220 przy 2,5-3-3-6 słaby jest jak dla mnie a mam pamieci hiperx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Ja tez go wlasnie wgralem i w porownaniu do Taipana D26 CPC ON wniki w AIDZIE spadly troszke... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Proste... luzniejsze alpha itd... wyższe FSB => niższe wyniki... ale to dobiero Alpha ;] czyli wszystko przed nami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zaraz sprobuje potestowac. Z FSB270 narazie bedzie srednio, bo mi sie chyba pamieci skonczyly. Sprawdzilem memtestem hynixy i zaczely sypac bledami - a wlasciwie byl jeden. Mam jeszcze te ocz'ty, wedlug recenzji w necie na BH5 a wogole nie chca chodzic na 2-2-2... Nie wiem czy ja jestem jakis lewy czy cos. Kosci niby sprawdzone - ale pod P4 wiec na 133Mhz chodzily;) - ale cos nie chca chodzic...:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Postuje wlasnie przy FSB270 - wiec nie jest tak zle ze stabilnoscia (ale procek sie konczy) Jesli ktos ma odblokowany mnoznik niech probuje z takim FSB. Wedlug Memtesta pamieci daja rade - nie mialem bledow (chociaz to raczej cud). Jutro obkleje plyte radiatorami i pobawie sie dalej;p @Merlin: o taki screen Ci chodzilo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ja wgrałem tego D27 TaiPan 0.1 [EB][ED] Bpl 3.19 08.12.04 i moge powiedziec jedno nie zabardzo przypadł mi do gustu na wersji D26 bez problemu pamieci chodziły mi na 220 przy 2,5-2-2-6 a po wgraniu D27 220 przy 2,5-3-3-6 słaby jest jak dla mnie a mam pamieci hiperxten bios zaczyna sie krecic od 250 Multi 9.0~10.5 dopiero , na 200Mhz 216Mhz , 233Mhz to jest troche slapszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Postuje wlasnie przy FSB270 - wiec nie jest tak zle ze stabilnoscia (ale procek sie konczy) Jesli ktos ma odblokowany mnoznik niech probuje z takim FSB. Wedlug Memtesta pamieci daja rade - nie mialem bledow (chociaz to raczej cud). Jutro obkleje plyte radiatorami i pobawie sie dalej;p @Merlin: o taki screen Ci chodzilo? swietna robota dajsz ladnie gazu niezile szybki jestes a to byl moj maximalny Bench by -=Merlin=- :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenetiX Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ja niemoge ani 1 wiecej bo juz winda sie niewlacza :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 @Merlin: rozwaliles mnie;) BTW jakie masz pamieci? @GenetiX: daj takie timingi jak ja mam - moze to pomoze? Chyba, ze cos Ci sie konczy:/ (jak nam wszystkim;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Wyszedł fajny biosik to mam zciach!ą zasiłke i procka locked, co za nędza :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 @Hipo szkoda - bo czuje, ze mozna wiecej, ale moj ,mega procek, ma zablokowany mnoznik. Czuje, ze to on mnie hamuje, bo memtest przelecial pamieci i bylo OK. Nawet dalem kompa pod okno, wszystkie wiatraki na maxa i Vcore=2,2 (czy ile tma jest) ale i tak sie nie udalo przeleciec superPi do konca:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 @Merlin: rozwaliles mnie;) BTW jakie masz pamieci? OCZ Pc4400 alle je sprzedaje i kupuje http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=103133 te by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 @Merlin... Niezle kosci;) chyba wiem co kupie, jak juz bedzie DFI z Nforce 4;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 ale chetnie bym zobaczyl jakie prownanie na amd 32 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi1430 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam -=Merlin=- kiedy CPC OFF mam 2x512Mb Hynix d43 i nie wiem czy się kusic na wyjęcie jednej kości czy czekać na nowy mod narazie śmigam jak w podpisie ale mam chęć na więcej:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 Witam -=Merlin=- kiedy CPC OFF mam 2x512Mb Hynix d43 i nie wiem czy się kusic na wyjęcie jednej kości czy czekać na nowy mod narazie śmigam jak w podpisie ale mam chęć na więcej:) stary dawaj sciagaj i flash ja znalazlem register [EB] Timings som troche z gniecione powinien cie ladnie chodziec 2x512 Dawaj Dawaj chcem zobaczyc czy pujdom na 2x512 ja mam malo czasu bo sie stary robie sciagaj i flash i napsz mi co sie dzieje by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafi1430 Opublikowano 9 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2004 no to jak się do jutra nie odezwę tzn. że szukam nagrywarki do Epromów albo nowej kości :D :D :D pozdr dam znać jak się uda o rezultatach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Tak sie zastanawiam, czy bylaby szansa na plynniejsza regulacje napiecia Vcore w przedziale 1,95 - 2V? BTW Merlin napisz prosze czym edytujesz te biosy, bo chcialbym zmienic kilka rzeczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 bylo juz o tym kilka razy poszukaj w okolicach 10 strony jak cos to linoge@o2.pl i Ci to przesle ... na forum.hslab.pl byla krotka instrukcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 10 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2004 Merlin mógł bys dodać do swoich biosów tak jak jest w biosach Tictaca jest lepsza dokladniejsza podzialka Vcore Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...