wanka Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Znalazłem opis sposobu na przyspieszenie WinXP cytuję: "ACPI Function (zakładka : Power Management) - opcja ta jako jedyna i wyjątkowa, jak może się Wam wydawać... Cóż kontroler ACPI może mieć wspólnego z wydajnością ??? Fakt, na ogół niewiele. Jednak dla użytkowników Windows XP ale także w mniejszej mierze Windows 2000 może ona być potężnym hamulcem wydajności magistrali PCI i AGP. Wyłączenie jej (Disabled), da efekty widoczne natychmiast po uruchomieniu dowolnego benchmarka grafiki 3D. Zysk może się wahać od 3% do nawet 10% !!! Jeśli zdecydujecie się na jej wyłączenie (Disabled) musicie pamiętać, że wszystkie urządzenia zostaną wykryte na nowo! Jednak najbezpieczniejszym wyjściem w takiej sytuacji jest wyłączenie jej przy najbliższej reinstalacji systemu ! Rzecz w tym, że po reinstalacji WinXP przy wyłączonym ACPI komputer sam się nie wyłączy (komunikat: teraz bezpiecznie możesz wyłączyć komputer). Moje pytanie brzmi - czy warto wyłączyć ACPI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukasrz_2 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 u mnie jeszcze na k7s5a czy włączone czy wyłączone wszystko chodziło dobrze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...