tomekk6 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 to bardzo pilne pytanie, Szukam sklepu internetowego gdzie są dostępne Pentium 4 2,8C HT (Northwood) jak narazie na siriusie-gdzie zamawiam reszte sprzętu takich mają :evil: Może ktoś z was ostatnio kupował to może wie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin18 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 A dlaczego akurat northwood? Jest ich teraz jak na lekarstwo. Bardziej opłaca sie wziąć prescotta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radomek Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 komputronik np Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 na komputroniku nie ma :evil: ja się pytałem gdzie są dostępne a nie gdzie wogóle są :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigben Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 W barwerkompie sa northwoody ale 2,4 tez mialem kupic 2,8 ale nigdzie nei bylo to takeigo wzialem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 A dlaczego akurat northwood? Jest ich teraz jak na lekarstwo. Bardziej opłaca sie wziąć prescotta. A ty masz Prescott'a? Zastanawiam się czy wogóle by poszedł Prescott 2,8, bo w specyfikacji Abita (IC7) pisze, że obsługuje tylko procesory z rdzeniem Northwood :wink: Tak czy inaczej mam nadzieje, że znajde Northwooda 2,8 :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 prescott działa na ic7 :) - wprawdzie moja zdechła po wsadzeniu w płyte prescotta 3.0 ale serwis abita uporał się w miare szybko - natomiast druga ic7 odpaliła z prescottem bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Ja szukalem 2.6GHz Northwood ale mozna zapomniec (chyba ze druga reka) i z koniecznosci kupilem Prescotta 2.8GHz.U mnie Prescott 2.8GHz chodzi na IC7 na domyslnym napieciu na magistrali 240MHz co mi daje 3.37Ghz.Temperatura nigdy nie przekracza 65 stopni nawet po wielogodzinnym prime.Na 250MHz tez chodzi (bez problemu PCMark , 3Dmark itp.) niestety wywala sie na prime po kilku godzinach. Totalna klapa to hynixy d-43 ktore nie chca wstac w singlu nawet na 210 8O 8O 8O wiec z koniecznosci jade na Infineonach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 lum_erator - ustaw timingi ręcznie na 3-8-4-4. Zaletą northwooda jest to że sie mniej grzeje o jakieś 10st.C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk6 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zaletą northwooda jest to że sie mniej grzeje o jakieś 10st.C no i jest bardziej wydajny. :wink: nie wiem co mam robić, jutro przyjdzie płyta, pamięci itp. a ja nadal proca nie mam :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lump_erator Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 lum_erator - ustaw timingi ręcznie na 3-8-4-4. Zaletą northwooda jest to że sie mniej grzeje o jakieś 10st.C Dzieki za rade ale na zadnych nie chodzily.Max 205MHz !! 8O 8O Juz poszly do zyda bo takiego chlamu za taka kase to ja trzymal nie bede... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 no i jest bardziej wydajny. :wink: nie wiem co mam robić, jutro przyjdzie płyta, pamięci itp. a ja nadal proca nie mam :?bez przesady - zleży w jakich zastosowaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...