Koziol Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 sprzet jak w podpisie Zamierzam wymienic plytke na Asusa P4P800 Powstaje pytanie : mam dwa moduly pamieci Kingstona po 256 MB (266Mhz) timingi takie same, tylko jeden modul na infeonach a drugi na nanyach oraz trzecia kosc 256Mb 333 Mhz. Czy jest mozliwosc na plytach pod Intela dwukanalowych puscic w dualu dwa moduly i trzecia kostke 256 dodatkowo dopiac ? Czy plyta bedzie pracowala w singlu czy w dualu dwie kosci i 3cia w singlu jak na nForceach pod AMD ? Mam nadzieje, ze na tej plytce w koncu rozwine skrzydla bo ostatnio po zalozeniu dodatkowego ramu musialem odkrecic procka o 300 Mhz w dol oraz podniesc napiecia Vcore i Vmem z niewiadomych mi przyczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Ktoś mówił że na intelach dual działa tylko 1+1 oraz 2+2, ale nie dam sobie oka złamać bo osobiście tego nie testowałem. Sprawdź w manualu płyty, na pewno pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 przy 3 kościach bedziesz miał single channel - dopiero 915/925 umożliwiają pseudo dual na 3 kościach (np. 2x256 i 1x512) - ale i tak wolniejszy od normalnego duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz012 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgadza się, mam tę płytę, tylko że w wersji "SE" i Dual działa wyłącznie na dwóch lub czterech kościach pamięci.... Nie ma rzadnej gwarancji, że nie markowe pamięci będę prawidłowo działały. Sam mam jedną kość "GoodRAM" , a drugą "Elixir" ale Dual działa bez zarzutu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Troche OT ale czy oznaczenia tych plyt P4P800 [i tu litery] oznaczaja faktycznie jakies zmiany Ja mam GD i zastanawiam sie czy rozni sie od np SE. Moze w Gdansku sprzedaja wersje GD itp ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz012 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Moja wersja "SE" nie ma Firewire.... i mój egzemplarz ma wyższy radiator NB i jest on koloru czarnego. A wersja "GD" co ma innego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emgie Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Nic :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz012 Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 To na cholere oni tak je oznaczają.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 to bede was musial prosic o pomoc : zamierzam zmienic plyte glowna, co za tym idzie pamiatki. Reszte sprzetu ma zostac jak jest, mam nadzieje, ze nowa plyta i nowe pamieci pozwola mi bardziej wykrecic sprzet bo na dzien dzisiejszy jedynym ograniczeniem sa wlasnie moje kosci. Posiadajac 3 kosci 256 MB za bardzo nie ma ciekawej perspektywy. Chcac pracowac w dual-ddr aby platforma byla nadal rozwojowa zmuszony jestem zainstalowac 2 kosci po 512 MB. Nadchodzace gry jak i doom3 pokazal, ze 512 to juz troche malo a obsadzenie 4 bankow wolnych pamieci (266Mhz) po 256 MB mija sie z celem. Po 1 najwazniejsze dla mnie jest O/C, nie ekstremalny, ale zeby poprostu wycisnac jeszcze z CPU cos wiecej (przy 2 kosciach 266 Mhz cpu chodzil na 2.52 G na default Vcore, przy 3 kosciach dzieja sie dziwne rzeczy :P - maksymalnie 2.25 przy taktowaniu pamieci 333 Vmem +0.2 Vcore 1.6) Jaka plytke byscie polecili ? Naczytalem sie o i865, ze w P4P800 w nie kazdym egzemplarzu da sie PAT odblokowac. Czy faktycznie PAT tak duzo daje? ( wiem na czym polega, ale w praktyce czy duzo daje? ). Moze nie ryzykowac z i865 i kupic srednio 100 zl drozsze i875 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...