jacobs17 Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Witam. Posiadam kartę Gainwarda Fx5900XT GS i chciałbym wgrać biosa od FX5950 Ultra. Zrobiłem już backup biosa starego wszystko ładnie poszło ale z flashowaniem już jest gorzej : gdy wpisuję komendę nvflash -f fx5950u.rom -u -p to wyskakuje mi intrukcja jak korzystać z programika i pare razy daje Enter i potem znowu jestem na A: a karta nie zflashowana. czyli zle są komendy -u -p (które mają pozwalać na wgranie biosu innej firmy podobno) a skoro mam bios FX5950u również gainwarda opuściłem te komendy i dałem tylko nvflash -f fx5950u.rom ale tutaj plik z biosem się otwiera ale potem wywala błąd nawet nie zaczyna flashować że coś mu się nie zgadza czy coś... może wiecie jak temu zaradzić?? -u -p tych komend nie ma w instrukcji wogóle może są jakieś inne ???? dzięx za pomoc! Aha i proszę nie piszcie nic w stylu "po ch*** chcesz wgrać ten bios przecież to ch*** daje!" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Jest cały big topic założony przez Luksa o 5900. Tam luknij. I lepiej usuń ten topic bo będziesz miał chyba kazanie. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Próbuj nvflash fx5950u.rom bez -f. U mnie tak działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Poprawnie powinno być tak: nvflash -u -p fx5950u.rom Używaj tylko Nvfash 4.41 !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gib Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 a tak btw. nie wgrywaj biosa od 5950U bo 97% uztkownizkow ma z tym problemy.Zachecam do przeczytania i zapoznania sie z topikiem przyklejonym o fx'ach,znajdziesz tam praktycznie wszytsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...