kilgur Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Mam wielki problem oto jego opis: mam 5 komputerow w kofiguracji plyta MSI K7T266 Pro2-A proc XP 1600 ram ddr266 graf gainward ti200 hdd seagate 40 Gb sys win98SE cdrom LG 52x siec realtec 8129C problem polega na zalosnej stabilnosci kompy sie wieszaja niewiadomo dlaczego temp procka w stresie ok 56 nawet po zmianie magistrali na 100 i daniu napiecia 1.725 dalej kompy sa niestabilne pozatym laczac sie do sieci kablem o dlugosci powyzej 15 m czasem nawet komputer sie nie uruchomi a po wyjeciu kabla dziala wogole cyrki sa maxymalne. Mam pytanie czy to moze byc wina zasilacza niby jest 300 W ale wiadomo ze one tych 300 W nie daja na poczatku spalilem 3 zasialacze i mysle ze to wina zasilania ale czy to mozliwe zeby taka konfiguracja az tyle pradu pobierala ?? Moze ma ktos jakies pomysly co moze sabotowac te konfiguracje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 A jakie masz pamieci tak dokladniej ????? A jezeli chodzi o zasilanie to raczej nie masz duzej ilosci urzadzen w konfuguracji , wiec zobacz tylko czy trzymaja napiecia w normie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilgur Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 pamieci sa noname jakies VT ,ale mam w biosie defautowe ustawienia po ustawieniu na agresywne taktowania :) wszystko dziala fajnie tylko ten problem z siecia bez kabelka dziala super po podlaczeniu kabla lipa na maxa. Program sprawdzajacy napiecia itd itp pokazuje mi ze napiecia sa w normie +- 0.1 v na niektorych +- 0.2 na napieciu +5V - +12V na procku mam 1.74V i jest stale +- 0.01 V procki tez sie nie przegrzewaja w windowsie po przegladaniu stron w IE mam ok 44 stopnie. Zapomnialem dodac ze mam jeszcze naped FDD i CDROM wiec niewiem dlaczego wszystko sie sypie teoretycznie przy tej konfiguracji 300W zasilacz nawet taki zwykly powinien to pociagnac a niechce :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Bez sieci komputer działa ?Prawdopodobnie winna jest tutaj różnica potencjałów komputer jest uziemiony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Popieram Doktora - gniazdka z uziemeniem :D . U kupla w bloku (nie ma uziemenia) między dwoma kompami było 78V 8O :!: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...