gespet Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Mam zamiar kupić Radeona 9600pro ale mam krzaczasty zasilacz 300W. Tymczasowo ok 1 miesiąca proc bedzie chodził na 1GHz po wymianie na nowy 2600Xp do tego podkręcenie grafiki. Czy istnieje ryzyko uszkodzenia komputera 1700Xp na takim zasilaczu? Jaki będzie mi potrzebny zasilacz do takiej konfiguracji czy są tanie i dobre zasilacze oprócz Chieftec, Antec, Huntkey? Jak obciążają zasilacz nowe karty ile ciągną mocy, prądu z poszczególnych napięć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Radki są zasilane poprzez złącze AGP. R9600Pro @ XT pobiera ok. 24W biorąc całą energię z nap. 3,3V. A tak naprawde to zależy od płyty jak się gospodaruje prądami i z którego napięcia podaje AGP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Mozesz miec i Rivkę a ten zasilacz ktoregoś dnia pusci dym, a razem z nim poleca w eter wszystkie twoje dane na HDD. Jak spali ci sie co nieco, to odechce Ci się robienia testów na własnej skórze. Zmien zasilacz. Naprawdę szkoda twojego sprzętu. Ja wiem, ze głupio jest wydać 200-300 zł za "jakiś tam głupi zasilacz" ale chyba lepiej siedzieć przed kompem niż patrzeć jak smieciara bezlitośnie miażdży cenną elektronikę. Kup lepszy zasilacz i zyj spokojnie. Tanie i dobre zasilacze: Hiper Power 350W za 150 zł. Są też o wyższej mocy (400W, 450W, 520W). Zajrzyj na stronę sklepu PCSerwis. Mają te własnie zasilacze. Skusiłem się kiedys i też kupiłem (po rozwałce 4-ech no-name). Napiecia trzyma dobrze, ale jak dla mnie 350W to z mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...