Kaeres Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Kolega mnie poprosil abym pomogl myu skonfigurowac ta karte. Tzn, jeszcze jej nie kupil i sie zastanawia nad gf2mx400 i tym wlasnie Kyro II. Mowie mu aby kupowal Kyro II bo jest 2x lepsza od tego gf. Jednak on boi sie jej kupowac bo sprzedawcy mowia mu, ze same klopoty mieli z tym Jupiterem. Wiec chce mu pomoc w ustawieniach tego Kyro II. Jakie stery sa najlepsze do tego (pewnie od herculesa) i skad je sciagnac ? Jakie ustawienia w biosie aby lepiej chodzil (slyszalem,z e trzeba cos w AGP zmienic - chyba z 64 na 128). I prosze o potwierdzenie mojej opini co do wyzszosci Kyro II od Jupitera nad gf2mx400 (jakies firmy slabszej- nie mowimy o winfastach i gainwardach za 350 pln bo to sie mija z celem- cos w cenie Kyro) Duzo bylo o tym watkow i je przeczytalem. Jednak chce pokazac link temu koledze z tej dyskusji, ktora sie moze wywiaze i go przekonam ostatecznie do Kyro. Acha, jest jeszcze Kyro II Jupiter z TV-out. Ile on jest drozszy, nie moge go znalezc w cennikach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Rzecz jasna że kyro2 jest o niebo lepsze. Z v-outem jak dobrze pamiętam było o ok. 25-30 pln droższe www.sirius.pl Choć tereaz sprawdziłem i nie mająw cenniku... Jakość obrazu jest o tyle lepsza że byle śmiertlenik to zauważy (ikonki robią się jakoś dziwnie ostre :D ) Ja używam sterów od herculesa bo wypadały nieco lepiej od orginalnych (tylko trzeba je ręcznie instalnąć), a ponadto na orginalnych niektóre testy w 3dMarku coś się kaszaniły. A wydajność jest naprawdę niezła. U mnie na max detalach przy 1024-768 miałem koło 85-88 klatek w q3. Kartę tąErio sprawdzał w porównaniu ze swoim Clapemm który bądź co bądź jest lepsze od mx400 i na Kyro miał o ok. 20 % lepsze wyniki. Mowa tu oczywiście ograch bo #dMark oszukuje na niekorzyść Kyro. A ustawienia kyro2 są dziecinnie proste. Działa ono na Agpx2. Sprawdzałem agpAperture size i przy 128 miałem o ok. 1 klatkę więcej w q3 niż przy 64, choćw zasadzie powinienem ustawiać 64 (bo mam 128 ramu). A ustawień nie radzę takich jak proponuje Vegita bo u mnie one nic nie dawały, a często się gry wywalały (np ut). Wydajność pozostawała taka sama... ufff..... Ale sięrozpisałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Thx o takie cos chodzi :) Moze jeszcze jakis uzytkownik Kyro sie wypowie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Tak a powiedz mi jak ci chodzi GTA 3, NFS 5, CS albo Diablo II. Raczej do [gluteus maximus] a na GeForce 2 MX400. Ja bym wzioł GeForca za dużo problemów z Kyro. Miałem Hercules 3D Prophet 4500 na Kyro II 64MB i nie byłem zadowolony. Oprócz przepięknych kolorów to wydajność była fatalna oprócz FPP wszystkie gry chodziły gożej niż na moim starym GeForce 1 na SDRAM. Jaka jest cena Kyro II? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Tak a powiedz mi jak ci chodzi GTA 3, NFS 5, CS albo Diablo II. Raczej do [gluteus maximus] a na GeForce 2 MX400. Ja bym wzioł GeForca za dużo problemów z Kyro. Miałem Hercules 3D Prophet 4500 na Kyro II 64MB i nie byłem zadowolony. Oprócz przepięknych kolorów to wydajność była fatalna oprócz FPP wszystkie gry chodziły gożej niż na moim starym GeForce 1 na SDRAM. Jaka jest cena Kyro II? No chyba że masz szybkiego proca powyżej Athona 1.4GHz to przetestuj i zobacz. Ale ja szczerze odradzam. Poza tym zobacz wynik w 3D Marku 2000 czy 2001. Niektórzy powiedzą że program oszukuje ale ja uważam że odzwierciedla on wydajność karty i z tym bym sie zgodził. Na starym GeForce i 256MB Ram i Duron 1000 miałem 2800 a na Kyro i najnowszych sterach ledwo 2400 Oczywiście mówie o 3D Marku 2001 SE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Thx o takie cos chodzi :) Moze jeszcze jakis uzytkownik Kyro sie wypowie ? Proszę bardzo :D :D :D To jak tak bardzo ci zależy to masz to cytat z tego co Erio napisał: Napisze tylko tyle ... jakosc obrazu ... o malo mi oczy nie wyszły ( nie mogłem uwierzyc ze na taka kiszke do tej pory patrzyłem i nie narzekałem, wine zrzucałem na monitor optivew 17") .... przy odazji wątku 3dMark 2001 kto da wiecej pisalem ze Kyro to kiszka bo ja mialem 3700 3dmarków a teraz na Kyro2 mam 1900 LOL .... ale .... Kyro 2 nie jest od 3d markow!!! w Q3 timedemo 001 mam zamiast 68 - 85 fps (jeszcze nie kreciłem, optymalizuje stery ... po przesiadce z nvidii musze sie troche poduczyc) w 1024x768 max detail w GTA3 grałem na 800x600 w pierwszym miescie a na 640x480 w drugim (max view distans) na CLAPie a teraz gram w 1024x768 ( 2 miasto max view distans) i mam od średnio 23-50 klatek ( nie mam zadnych patchy jeszcze ... moze bedzie jeszcze lepiej ;)) w CSsie ( PS. TEZ TYLKO W TO GRAM ( chyba ze pingi kiepskie to w GTA3 ) !!!!! od 2 lat ;))) mialem max dostepna rozdzielczosc 1200x960 i mialem od 60-100 fps teraz pojawiło mi sie 1600x1200 !! i w tym gram bo monitor mi na 85HZ chodzi !!! i mam 3kilka-100 fps ;)), ogolnie wzrostu fps nie zauważyłem ;)) ALE TE KOLORKI !!!! wyrazistość CZAD ogolnie karta niewiele drozsza , jakosc obrazu powala ( a do tej pory nie narzekałem ;) wydajnosc lepsza ... o jeszcze nie wiem ile procent ale tak na oko karta ma 2 x wiekszy potencjał ;)) ogolnie jestem zadowolony z przesiadki ;)) A w CS jak dobrze pamiętam teżmnóstwo Erio grał i też był bardzo zadowolony... Może po prostu nei miałeś go dobrze skonfigurowanego. Jaka jest cena Kyro II? No chyba że masz szybkiego proca powyżej Athona 1.4GHz to przetestuj i zobacz. Ale ja szczerze odradzam. Poza tym zobacz wynik w 3D Marku 2000 czy 2001. Niektórzy powiedzą że program oszukuje ale ja uważam że odzwierciedla on wydajność karty i z tym bym sie zgodził. Na starym GeForce i 256MB Ram i Duron 1000 miałem 2800 a na Kyro i najnowszych sterach ledwo 2400 Oczywiście mówie o 3D Marku 2001 SE Przecież inni tak jak np. Erio testowali przy tych samych zestawach i mimo że kyro2 było wolniejsze w 3dMarku to biło na głowę Clapa w grach. A o jakości obrazu nie wspominająć. A tak poza tym to ja na swoim kyro wyciągałem ponad 3000 w 3dMarku (dokładnie coś to było koło 3070) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 :lol: diablo 2 dziala dobrze, nfs tez, gta tez, co ty za problemy miales facet? kazda gra dziala dobrze na k2. Wydajnosc jak geforce 1sdr? teraz to wykazales sie panie oj wykazales 8O . grasz w 3dmarka ze interesuja cie wyniki z tego benchmarka? nie jest tez bez znaczenia ze po zmianie procka na szybszy nasze kyro dostaje kopa a hm mx400?:) nie bardzo tak btw to daje sie grac w nowe gry w 1024 na kyro1 (taktowanie 115Mhz) :) Live for speed lepiej dziala niz na g2 mx400. btw ten symulator jest bardzo dobry: www.liveforspeed.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 :lol: diablo 2 dziala dobrze, nfs tez, gta tez, co ty za problemy miales facet? kazda gra dziala dobrze na k2. Wydajnosc jak geforce 1sdr? teraz to wykazales sie panie oj wykazales 8O . grasz w 3dmarka ze interesuja cie wyniki z tego benchmarka? nie jest tez bez znaczenia ze po zmianie procka na szybszy nasze kyro dostaje kopa a hm mx400?:) nie bardzo tak btw to daje sie grac w nowe gry w 1024 na kyro1 (taktowanie 115Mhz) :) Live for speed lepiej dziala niz na g2 mx400. btw ten symulator jest bardzo dobry: www.liveforspeed.com N owreszcie ktośnapisał tak jak jest naprawdę. Bo ja już mam trochę dość z tym pisaniem w kółko żę Kyro2 jest za swoją cenę świetną kartą. A jak ktoś nawet nie umie sobie dobrych sterów zainstalować to niestety niech się nie bierze za komputery (nie chciałem tu nikogo obrażać :) )... Właśnie jeszcze przeczytałem waszą recenzję Kyro2 se. Trochę brakuje wyników przy kręceniu tej karty. Ale ogólnie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 N owreszcie ktośnapisał tak jak jest naprawdę. Bo ja już mam trochę dość z tym pisaniem w kółko żę Kyro2 jest za swoją cenę świetną kartą. A jak ktoś nawet nie umie sobie dobrych sterów zainstalować to niestety niech się nie bierze za komputery (nie chciałem tu nikogo obrażać :) )... Właśnie jeszcze przeczytałem waszą recenzję Kyro2 se. Trochę brakuje wyników przy kręceniu tej karty. Ale ogólnie ok. Czyli znaczy sie powinienem dać sobie spokój z komputrami :cry: :wink: Bo za cholerę nie potrafię opalić Kyro pod LINUXem z jądrem 2.4.18 (kompilowane na kilka sposobów). Kominowałem z rpm. w różnych wersjach i źródłami w tar, gz itp. X-sy nie chcą odpalić :cry: Z domyślnym jądrem Red Hata 7.2 działają, ale trzeba się o to postarać. A sama karta daje całkiem dobra jakosć IMHO lepszą niz kumpla GF-2 Titanium. Lepszą niż różnej maści TNT. W gry niespecjalnie gram ale sprawdziłem w RTCW i wydajność na celku 1.0A@ 0.67 była trochę za słaba. przy 1.0@ 1.0 było ok, pewnie przy 1.0@ 1.33 było by super, ale nie sprawdzałem bo mam wiatraczek puszczony na 7V. W 3DMarku wynik był coś około 1600 (1.0) do 2000-2100 w (1.0@1.33) W wolfie 42 pkt. dla 1.0 chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Nic takiego nie powiedziałem :D Pod linuxem nie pracowałem w ogóle dlatego nie mogę ci nic pomóc. A co do wyników w 3dMarku to raczej marne miałeś. Spróbuj podmiankę ze sterami od herculesa (ręcznie) i trochęje podkręć (chociaż do 180-185) u mnie na durniu 1200 (150x8) przekraczałem 3000 A to że przy celku 667 cienko było to normalne. Raczej nie poleca siętych kart dla procesorów poniżej 800 mhz. A już najlepiej mieć ponad 1ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 A co do wyników w 3dMarku to raczej marne miałeś. Spróbuj podmiankę ze sterami od herculesa (ręcznie) i trochęje podkręć (chociaż do 180-185) u mnie na durniu 1200 (150x8) przekraczałem 3000 A to że przy celku 667 cienko było to normalne. Raczej nie poleca siętych kart dla procesorów poniżej 800 mhz. A już najlepiej mieć ponad 1ghz Te 2000 3DMarków z kawałkiem to na najbardziej Kyrofobowej wersji 2001. No i kyro było niekręcona. Stery Videologica. Na tych z Herculesa wyniki były jeżeli dobrze pamiętam trochę lepsze. Ale mi bardziej odpowiadają te z Videologica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...