Skocz do zawartości
Barthezz365

Mój Audigy nie chce działać help plz

Rekomendowane odpowiedzi

Luk@s mam Creative Inspire 5300. Z A2 jestem bardzo zadowolony. Jak jeszcze miałem Piii 650Mhz i Live5.1 to po przesiadce na A2 gołym okiem (czyt. bez benchmarków :) ) można było zauważyć ogromną różnicę fps (szczególnie w grach z EAXem), a co do jakości dźwięku to jest różnica. Poziom szumów A2 a Live!5.1 jest nieporównywalny (jeśli jakieś szumy są na max volume to chyba tylko przez głośniki). W sofcie jest CMSS (jakiś taki lepszy niż ten w live!5.1) i CMSS2 (do filmów ze ścieżką DD).

ps. soft do A2 możesz wypróbować na Live! i Live!5.1 (oczywiście nie wszystkie opcje działają ale są i miłe niespodzianki)

ps2. jak miałem Live!5.1 to grzebałem w rejestrze i jakimś cudem odblokowałem opcję Dream czy coś takiego (oczywiście w Play Center nie była widoczna ale była słyszalna)

ps3. tu jest guide o modzie Live!2Audigy http://yamatan.ddo.jp/~fourkoma/urasuji/audigy2/ sporo osób twierdzi, że do softu od A/A2 pod Live! potrzebne są specjalne drivery - bzdura, na zwykłych też chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myśle, że poprostu dali Ci nie tą płytę do karty co trzeba. Miałem to samo, kupiłem w Arescie i takie same objawy. Przysłali mi Audigy 2 ze sterownikami do liva i audigy 1. Po paru telefonach przysłali mi przegrane oryginalne stery od Audigy 2 na jakiejś połamanej esperanzie, ale grunt, że działają. Z internetu nie ściągniesz tych sterowników bo creative nie udostępnia.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi