Skocz do zawartości
LOBO

Co się opłaca przywieść z USA na handel ??

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie - kwota - kilkaset dolców - gabaryty - jak najmniejsze. No i rzecz jasna żeby różnica cen była jak największa - proszę o propozycje :D

Jeszcze drobiazg - wracam do kraju za półtora tygodnia więc mam z 5 dni na wykonanie zamówień po sklepach internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz gdzie cie bede kontrolowac ? Clo nakladaja tylko przy wiezdzie do kraju nei przy wyjezdzie. Na okeciu nie skanuja bagazu. 8) Wracajc do tematu. Nie zdazysz kupic. (Sklepy maja zazwyczaj do 72h na relizacje zamowienia a nawet wiecej, do tego przesylka od 3 do nawet 10 dni - koszty) Ja mam jeszcze do wyjazdu 15 dni i matrwi sie czy paczki podochodza. Wioze 4 aparaty z akcesoriami i monitor LCD :]

Male to sa ramy i procki :] Musisz sie sam rozejzec co mozesz tanio dostac. Ja zaraz jak przyjechalem przetrzaslem wszystkie sklepy w zdluz i wszerz 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amortyzatory foxa - w PL sa 2 razy drozsze tyleze ceny u nas zacyznaja sie od 3300zl , ale te amory sa trudne w serwisie i nie weim czy ktos je u nas naprawia , opza tym to drogi sprzet wiec jest ryzyko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CO do przesyłki to spoko - parę rzeczy już kupiłem - nawet najtańszym fedexem 'ground' wszystko dochodzi w 2-3 dni tak że jeszcze jest czas ... a jak nie zdąży dojść na czas to kumpel wraca miesiąc później ... Nie wracam przez okęcie - tylko do Krakowa :D Dzięki za rady - popatrzę na procki :DCO do przesyłki to spoko - parę rzeczy już kupiłem - nawet najtańszym fedexem 'ground' wszystko dochodzi w 2-3 dni tak że jeszcze jest czas ... a jak nie zdąży dojść na czas to kumpel wraca miesiąc później ... Nie wracam przez okęcie - tylko do Krakowa :D Dzięki za rady - popatrzę na procki - może jakieś bartoniki mobile lub coś....:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w tej chwili mieszkam w wisconsin i z poprzednich zamówień wiem że z NY dochodzi w 2-3 dni (średnia z kilku pomiarów) a z CA ok 3-4 dni (średnia jak wyżej)... bez porówania z transportem w EU ( bo po EU też słałem już trochę rzeczy)....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w tej chwili mieszkam w wisconsin i z poprzednich zamówień wiem że z NY dochodzi w 2-3 dni (średnia z kilku pomiarów) a z CA ok 3-4 dni (średnia jak wyżej)... bez porówania z transportem w EU ( bo po EU też słałem już trochę rzeczy)....

Daleko nam jeszcze do ameryki ;) Ja polecam zakup odtwarzaczy mp3 :P takich malych nie na plyty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daleko nam jeszcze do ameryki ;) Ja polecam zakup odtwarzaczy mp3 :P takich malych nie na plyty...

A może iPody? Jak ceny stoją USA? Bo pewnie w Europie X 2... :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem iPody nie sa warte swojej ceny niby super sprzet a nawe nie ma tuneru fm dla mnie zalosne niech lepiej sprowadzi mpio iriver itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stanach jest duza konkurecja, duze firmy kurierskie takie jak: DHL, Fedex, UPS przescigaja sie w pomyslach naprzescigniece klienta(standartem jest obserwacja polozenia paczki przez internet - wiesz gdzie teraz sie znajduje). No ale coz jedna California jest wieksza od polski :] A z tym chandlem z USA wcalenie jest tak rozowo. Gwarancja obejmuje tylko USA i Canade. Ciezko znalesc kupca za rozsadna cene - ludzie sa podejzliwi. :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znajomy też jest w Wisconsin i zastanawiamy się co kupić. gdzie i jak to przywieść. Na ebay jest sporo fajnych rzeczy.

Małe rzeczy poupycha w bagażach, ale tam są takie fajne obudowy...

Jak jest z paczkami i cłem? Jeśli wyśle jako gift i zadeklaruje małą wartość, to naliczą cło? Jak najtaniej to przesłać - fadex?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie - kwota - kilkaset dolców - gabaryty - jak najmniejsze. No i rzecz jasna żeby różnica cen była jak największa - proszę o propozycje :D

Jeszcze drobiazg - wracam do kraju za półtora tygodnia więc mam z 5 dni na wykonanie zamówień po sklepach internetowych.

Gwoździe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kupi mi ktos w usa opaske fundacji Lance Armstronga lifestrong?? kosztuje dolca na stronie fundacji armstronga a na ebay kilkanascie. KUPI KTOS ?????????????

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...3696713415&rd=1

poszukaj w polsce bo tez sa!! :D

jakos za 30 PLN!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwoździe.

Gratuluje poczucia humoru :twisted:

Cóż nie ma to jak głupie pytanie i głupia odpowiedź :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem pare dni temu sluchawki Logitech'a za cale 15$ + 8$ przesylka ...

jednak mozna sie tez zdecydowac na darmowa przeslylke ktora ma isc ponoc 2 dni dluzej niz platna.

nie ma limitu na ilosc kupna ;]

szukuje sie na maly walek ... po moim powrocie za niedlugo pewnie sluchwki beda do kupienia na allegro :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem iPody nie sa warte swojej ceny niby super sprzet a nawe nie ma tuneru fm dla mnie zalosne niech lepiej sprowadzi mpio iriver itd

jesli juz to nomady z creative labs - tansze, trwale i dzwiek lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gnz - a nie moglbys kupic jednej rzeczy dla mnie na ebay'u i przeslac tego do Polski ? hm ? ;] laczna kwota ponizej 200$, tylko ze kase musialbym oddac ci w PLN, bo wysylanie jakichkolwiek pieniedzy do USA mija sie z celem z powodu chorendalnych oplat, chyba ze ktos znalazl na to sposob...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"A mialo byc tak pieknie..."

Okazalo sie ze gnz nie bedzie mi mogl zrobic zakupow (musialby wydac na to wszystkie swoje pieniadze :P)...

Teraz szukam sklepow, ktore wysylaja stuff zagranice, a dokladniej do Polski.

Chodzi glownie o sklepy elektroniczne, ktore honoruja nasze karty kredytowe, te "niewypukle".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi