Thetox Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 zestaw: 2500 bartek, 2xhdd, ti4200,plyta msi k7n2-L, megabajt 350W Ja juz niewiem co mam z kompem, temp procka w idle 48 w czasie grania w upalne dni temp wskakuje na ponad 65 i dosc czesto wylancza mi calkowicie kompa (musze odlaczyc go od zasilania i zalaczyc wtedy komp ruszy). Mam zamontowany na procku spire IV i z boku odbudowy nawiewajacy do srodka. Jadro procka jest troszke ukruszone moze to byc wina tak bardzo wysokiego skoku temp ? Moze zasilacz z moca nie wyrabia i przez to te wylanczanie kompa ?(zasilacz w stresie jest dosc cieply) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 zdjemij cooler, przesmaruj dobra pasta, i rowno docisnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 ja u siebie na wykreconym procku mam max w stresie 55C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Mamy LATO, wiec temperatury sa o wiele wyzsze niz jesienia, wiosna czy zima. U mnie dla przykladu temp podskoczyla o jakies 8-9 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 65* na nie-podkreconym bartku to jest zdecydownaie za duzo. Napewno chldozenie jest klawe. Jak montowali ci sprzet w sklepie to sie nie ma co dziwic :P oni ci tam kapneli kropelke pasty silikonowej albo innego scierwa i krzywo zalozyli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiuniaQ Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 zestaw: 2500 bartek, 2xhdd, ti4200,plyta msi k7n2-L, megabajt 350W Jadro procka jest troszke ukruszone moze to byc wina tak bardzo wysokiego skoku temp ? Moze zasilacz z moca nie wyrabia i przez to te wylanczanie kompa ?(zasilacz w stresie jest dosc cieply) Miałem Kiedyś Ten sam problem dosłownie kawalątek jadra mi sie ukruszyl procesor mial zawrotne temperatudy na oryginalnym taktowaniu po 3-4 miesiacach musialem zniżyć taktowanie bo na oryginalnym niechcial jusz wchodzic... resetował sie zeszlem do taktowania 1100 Mhz w ostatnim sadium. Pewnego dnia poprostu komputer jusz nie wystartował i spalił sie procesor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thetox Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Odwrotnie zalozony byl wentylator :oops: Teraz w idle 46 stres 54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Hehehe - to ten wentylator powinien wysysać powietrze czy wdmuchiwać w procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Wdmuchiwać ;) A tak na marginesie , czy jak na bartonie mobile wykreconym na 2400mhz mam wachania temperatur 45C(odrazu po starcie z samego rana kiedy chlodno) - 58C (W full stresie) to czy jest to normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Wdmuchiwać ;) A tak na marginesie , czy jak na bartonie mobile wykreconym na 2400mhz mam wachania temperatur 45C(odrazu po starcie z samego rana kiedy chlodno) - 58C (W full stresie) to czy jest to normalnie?Wdmuchiwać ;) A tak na marginesie , czy jak na bartonie mobile wykreconym na 2400mhz mam wachania temperatur 45C(odrazu po starcie z samego rana kiedy chlodno) - 58C (W full stresie) to czy jest to normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Ja nie mam nic ukruszonego :) a i tak temp waha się od 60 do 75 stopni :) Athlon 3000XP+, 2.17 ghz ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thetox Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Wentyl i tak wdmuchiwal powietrze, obroconu byl caly cooler o 180 stopni 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_Szulkin Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 ja mam teraz ide 50-51C w stresie wole neisprawdzac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 24 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2004 ZMIEŃ ZASILACZ!!!!! Jezuuuuuu,jakim cudem Ci to w ogole działa?Na takim gownia-nym zasialczu,ZMIEŃ!!!Bo niebawem Ci się komp zjarać moze.Poczytaj na Forum o zailaczach:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...