misiu_konin Opublikowano 20 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2005 ojj ja cos czuje ,ze 2 nocki beda zarwane :]] A wiec Kamo do zobaczenia na Kyoto : )) 1505168[/snapback] Bede sie mogl dolaczyc bo dzis lub jutro kupuje S1+S2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Swietnie...qrde zostaly 3 dni..a nawet 2 zaraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 Swietnie...qrde zostaly 3 dni..a nawet 2 zaraz... 1508001[/snapback] Dokladnie 3 bo ma sie ukazac w piatek wieczorem ale pewnie pokaze sie wczesniej bo inaczej serwery by padly w przeciagu paru minut. ;) Qrde potrzebuje kierownicy bo w LX6 bede drzec opony az milo. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schranzer Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 a czym jezdzisz teraz?..za czasow klawiszy zostalem najszybszym polakiem na lx6...(taka ankieta byla na oficjalnym forum lfs wczesniej i prosze)..i bez kiery mozna opanowac potwora. Teraz juz zostaly 2 dni i 5 godzin..sprawdz sobie tutaj: http://www.newfriends24.de/LFS/S2Countdown.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Ludzie już dziś S2, do zobaczenia na trasie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Już jest: http://www.liveforspeed.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Kto ma wykupiona licencje S2 zapraszam na servery , GTR'y rzadza ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Jak dla mnie to LFS przy rFactor jest cienkie... coz moze w s3 wreszcie zrobia cos z gripem i przyczepnoscia..W s2 niby jest juz lepiej ale nadal jest za mala przyczepnosc. rFactor jest wg mnie lepszy pod tym wzgledem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 A czy jezdziles juz moze GTR'ami i Formulami skoro wydajesz takie osondy co do przyczepnosci w LFS'ie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Opieram sie tylko o demo. A to co sa auta co lepiej sie kleja do tego samego asfaltu po ktorym sie jezdzi jak po lodzie? hehehe to dopiero by bylo niekiepskie.. skoro zwyklym fwd sie driftuje jakby mialo z 300 koni to co z takim gtr ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 Tu nie chodzi o to ,ze asfalt jest jak lod tylko o charakterystyke i rodzaj opon , zauwaz ,ze w demo masz wszystkie samochody z normalnymi oponami wiec pewni to powoduje to nadmierne slizganie ktore i tak jest nieznacze w porownaniu z S1. Jezeli chodzi o GTR'y i Formuly ona jezdza na slickach i to juz jest inna bajka , jezdzi sie super : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 faktycznie s2 w porownianiu z s1 wydaje się więcej wybaczać ...kurde moze warto by sie w końcu skusić na licencje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 ale nie podoba mi sie ze sa roznice w czasach miedzy L a P.. na P zrobilem przed chwila 1.26.98 GTT na BLGP... :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 24 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2005 (edytowane) Spynet a jechales kiedys po 140km/h w zakretach zwyklym samochodem?? Ja jechalem i to nie jakims sportowym a zwyklym ulicznym i na zwyklych oponach 175/65 r14 i jezdzi sie calkowicie inaczej niz w s2. Do tego zeby osadzic czy fiza opon i przyczepnosci jest w miare dobrze oddana nie potrzeba jezdzic ferrari na slickach. Wystarczy troche pojezdzic zwyklym samochodem i od razu czuje sie roznice. Update: Chcialem wyjasnic, ze odczucia wyrazam na podstawie s2 demo alpha i s1. Sciagam pelna Alphe i obcenie co panowie tam poprawili. Edytowane 24 Czerwca 2005 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) Karas - ty jak zwykle masz racje. a co do rFactor - muahahha co do s2 demo i s2 full to jest dosc spora roznica w fizyce, oczywiscie na plus Edytowane 25 Czerwca 2005 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 25 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2005 (edytowane) 1.Jak ustawia się w LFS S2 Czułość myszki? 2.Co z serwisem lfs-files? Jest jakaś inna strona z plikami do LFS? 3. Czy jest możliwa kompadybilność modów do S1 z S2? Np. tekstury itd. ? Edytowane 25 Czerwca 2005 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 bobson37 daj jakies konkrety a nie sie smiejesz jak glupek. Podaj argumenty to pogadamy. Ja podalem i to konkretne... Cienki ten lfs jeszcze jest i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) Kup s2 pojezdzij i zmien zdanie, GTR jest cienki w tej chwili, LFS bylo cienkie za czasow s1. rFactor tym bardziej-dleczego? dlatego ze ja juz wpadniesz w poslizg nie ma ratunku co jest bardzo nierealistyczne, dla mnie starczy jako powod. Pozdro Edytowane 27 Czerwca 2005 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 http://forum.rscnet.org/showthread.php?t=212596 moze i masz racje .. postaram sie w s2 zagrac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Bobson GTR jest cienki?? :lol: No nic przemilczymy to stwierdzenie. A co do samego LFS to nie chce byc zlosliwy, ale za czasow S1 mowiles jaki to LFS realistyczny nie ma sobie rownych ,wyszlo demo S2 a jednak jest o wiele lepiej ,ale jak wyszlo S2 pelna Alpha no to nie ma o czym mowic ,wogole teraz jest realistycznie. I teraz pewnie z kazda czescia bedziesz tak mowil tylko ktora czesc jest w koncu realistyczna pod wzgledem fizyki??? No przeciez S1 miala byc super, hiper...tak jak seria Toca :P Hmmmm zreszta nikt nie neguje ,ze ogolna fizyka jest zla. Kazdy powtarza tylko jedno. Opony, slip angle itp. To kuleje nadal nawet w wersji 0.5p a pierdzielenie kup LFS to sie przekonasz to sobie mozesz zulom na ulicy wmawiac. Jezeli Alpha jest pod tym wzgledem z[ciach!]a to niby kupiona ma nie byc?? Jaaasne .... Zreszta po co znowu podnosimy glosy na ten sam temat. Krotko jest lepiej, ale jescze musza troche popracowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) LFS już w s1 był dobry, jednak gtr nie miał tego ślizgania, przyznałem ci racje już w którymś poście, jednak każda furka z s1 nie miała slików które sa w gtr. W s2 jest już całkiem inaczej, fury bez slików nadal są wredne, na slikach zasuwa się nieziemsko i czuć samochód bardoz dobrze. Nie mówmy o rFactor bo jak dla mnie to daleko mu nawet do wczesnego s1 z fizyką, szczegołnie te poślizgi i brak wyjścia z nich. Obecnie moim zdaniem LFS jest już lepsze, grałem w GTR ale jakoś nie przykleił mojej uwagi, ma swoje zalety. Zważ też na to ze LFS to typowe online i nie zaprzeczajmy tryb multi jest prawie perfekcyjny acz w gtr tryb multi jest zakrecony i dziwny jak lda mnie(nieprzejrzysty). Ostatnie to ze GTR stworzyła dość spora grupa developerska, a LFS głownie 3 osoby. BTW Karas przejachałbyś z 30 tys km tak jak ja i miałbyś całkiem inne zdanie o grze, ba myśle ze juz po około 3-4 tys wyczułbyś furki i grał. Jak dla mnie LFS ma właśnie to coś, w tej grze bardziej chodzi o sciganie sie z innymi niż gra w bardzo realistycznej obsadzie, może i dlatego devsi stworzyli takie małe utrudnienie w postaci tego ślizgania się. Pozdrawiam Sysak13 1.options/controls/button control rate i steer centre reduction, muszisz sam tu pokombinować ponieważ dawno nie grałem na myszy ;], kwestia prób i błódów 2.Nie wiem szczerze mówiąc ;] Nie korzystam z bajerów do LFS :) 3. nie ma do LFS żadnych modów poza tweakerem, chodzi CI zapewne o textury, wiem tylko że samemu możesz je edytowac. Edytowane 27 Czerwca 2005 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) Hmmm gdybym przejechal 30tys km... wiesz pewnie jakbym pojezdzil troche w LFS to bym sie przyzwyczail do ich zachowania ,ale tu nie o to chodzi. Poswiecilem ostatnio 2h czasu na jezdzenie w LFS w demo s2 i musze przyznac ,ze chodz przyzwyczailem sie do samochodu to pozniej przesiadajac sie w normalne simy odwalalem jakies dziwne maniany na torze wlasnie przez lekkie przyzwyczajenie/spaczenie :P do "fizy" LFS. Nie wiem jak Ty ,ale jak jezdze w GTR i potem np po 3 miechach nie grania zasiadam do RBR w ktorego nigdy nie maniaczylem czyt. hotlapowalem (bo uwazam ze mija sie to z sensem rajdow) to zawsze nie mialem problemu z opanowaniem auta ,bo w obu tytulach jest tak zrobiona fiza ,ze bardzo latwo sie przestawic. W LFS natomiast jest calkowicie inaczej ze wzgledu na to tracenie przyczepnosci. Moze pomecze jutro S2 alphe, zwlaszcza setupy ,bo sa bardzo nadsterowne, na nich to z gazem jak z jajkiem. Musze tez poprobowac inne autka bo slyszalem ze GTRami sie jezdzi nawet spoko, ale f3000 jakos dziwnie... Edytowane 27 Czerwca 2005 przez Karas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) fo8 czyli formuła jest niesamowita, robie sobie jaja z zakrętów itd, jedziesz ile wlezie ;) BTW jak chcesz sprawdzić inne auta?:> unlocera nie ma i prawdopodobnie nie będzie ;p Edytowane 27 Czerwca 2005 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 Czy jest możliwość zkupu licencji S2 na terenie RP? - brak karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 http://forum.liveforspeed.pl/viewtopic.php?p=13625#13625 tu znajdziesz info, jednak Kemot jest teraz zajęty i nie mam pewności czy załatwia licencje, jest jeszcze Lukas załatwił już chyba z 50 licencji, wrazie co skontaktuj się ze mną dam namiary. Co do licencji to by mieć s2 trzeba mieć i s1, tak więc koszty to na dzień dzisiejszy 170 zł (zależne od kursu funta) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) Jak narazie S2 jest "sprzedawane" tylko przez internet i raczej szybko to sie nie zmieni. Popytaj znajomych czy nie maja karty MasterCard lub Visa ( nie Electron) i problem rozwiazany. btw. Bobson , koszty jak na dzien dzisiejszy to 145 zł :> Edytowane 27 Czerwca 2005 przez SPY_NET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 27 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2005 (edytowane) TU można zakupić "fizycznie" S1 i S2 z tym, że S2 CD będzie dostępna od wersji non-ALPHA. Swoją drogą fajnie mieć S2 BOX-a na półce... :razz: Edytowane 27 Czerwca 2005 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 btw. Bobson , koszty jak na dzien dzisiejszy to 145 zł :> 1518660[/snapback] Slug tak przypuszczałem, że cena zmalała, wszystko jest zależne od kursu waluty itd. Jak kupowałem S1 w kwietniu 04 to dałem 95 zł, w lutym 05 za s2 zapłaciłem już tylko 80zł. 145 zł to moim zdaniem strasznie tanio jak za 2 części gry. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) Własnie grałem sobie w LFS S2. Jadę sobie XF GTI (ustawienia [Race1]) po Blackwood i całkiem nieźle mi szło, sciąłem średnioostry lewy (ten lekko pod górkę, przy końcu okrążenia) po wewnętrznej i najechałem na biało-czerwone paski okalające zakręt. Efekt: Auto zaczęło turlać się w bok i zatrzymało się na dachu. :lol: Chyba jeszcze muszą popracować nad tą grą. Edytowane 28 Czerwca 2005 przez Sysak13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 (edytowane) To jest zapewne bug, w s1 takich jaj nie ma, w s2 już wyłapałem kilka wrednych bugów ale czego spodziewać sie po alphie ;] http://setupfield.teaminferno.hu/ - kopalnia setupów, narazie mało ale do gti, gt i gtt na bl gp jakieś się znajdą. BTW jak chodzi Ci LFS? Ogólnie gra wymaga mocnego proca z uwagi na obliczanie fizyki, bardzo zauważalne jest to w single przy full stawce, na multi jest o wiele lepiej. Edytowane 28 Czerwca 2005 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...