Moog Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Witam moge zakupić ramki co w temacie za 760 zł moja płyta główna to Abit NF7-s po przeczytaniu kilku tematów o problemach z kościami 512 x 2 chciałem się dopytać . Czy jest jakaś pewność że owe ramy mi ruszą? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 pomoże ktoś bo musze już się decydować a nie wiem co robić :( Czy lepiej może kupić 2 x 256 + 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 moze rusza a jak nie to sciagniesz tego biosa od merlina z cpc off ktory luzuje jeden wazny timing i spokojnie bedize dzialac. (chyba bo tylko o tym czytalem sam nie mam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Witam. Kupiłem tydzień temu 2x512 D-43 co z tego wyszło masz w podpisie. Dodam że od razu wgrałem bios D25 rev.2.0.1C 03.08.2004 CPC Off 3.19 Bpl by Merlin. Pamięci chodzą oczywiście w dualu testowałem prime95 i goldmemory z timingami - 2,5 3 3 11 z napięciem u stawionym na 2,8V fsb 225 i zero błędów. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Witam. Kupiłem tydzień temu 2x512 D-43 co z tego wyszło masz w podpisie. Dodam że od razu wgrałem bios D25 rev.2.0.1C 03.08.2004 CPC Off 3.19 Bpl by Merlin. Pamięci chodzą oczywiście w dualu testowałem prime95 i goldmemory z timingami - 2,5 3 3 11 z napięciem u stawionym na 2,8V fsb 225 i zero błędów. pozdr czy jest jakieś ryzyko podczas wgrywania owego biosu ? oraz gdzie można o nim poczytać na czym polega itd .. bo nie znzlazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=542...02f992d45143250 to jest topic o biosach do NF7 v2.0 tam masz wszystko opisane na temat biosów i ich wgrywania a co do ryzyka to pewnie jakieś jest chociaż ja do swojej wgrywałem już tyle biosów i jak narazie jeszcze nic nie zwaliłem. Jest jeszcze jeden temat o biosach od Merlina gdzie on sam tam sie udziela http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=851...er=asc&&start=0 więc poczytaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desperat Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Ja rowniez mam hynixy 2x512mb i bios merlina z cpc off i wszystko chodzi mi dobrze na fsb i timingach jak na zalaczonym ponizej obrazku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 desperat a na jakim napięciu chodzą twoje hynixy bo u mnie aby goldmemory nie wywalał błędów na fsb 225 musiałem ustawić 2,8V a mój barton ma zablokowany mnożnik także z fsb za wysoko nie zajade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 czy pan merlin ma już jakąś stabilną wersje biosu ? jeżeli tak to jaką? najbardziej dopracowany itd ... Czy bezpieczniejsze jest flashowanie z poziomu biosu czy dosu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Ja uzywam biosu tego co ci napisałem prime95 chodził 9 godzin a goldmemory 2 godziny więc jak dla mnie jest stabilny a flasciach!e z poziomu dosu czyli z dyskietki już tak sie przyzwyczaiłem. Z tego co czytałem na tym forum to bios trzeba dopasować do swojej płyty ale przy 2x512 każdy ci poleci z CPC Off. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 wiesz tylko że u mnie komp pracuje 24 h / dobe a wyłączam kompa raz / dwa razy na tydzień .. :( dlatego potrzebuje pomocy w doborze odpowiedniego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 napisałem co mogłem ale nawet sam Merlin napisał w swoim poscie na temat biosów mimo posiadania przez niego pamięci 2x256 że działa na biosie z CPC Off bo jest najbardziej stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...