Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam dziwny problem, a minaowicie: w grze Far Cry, w trybie CryVision (cos ala podczerwien) na forceware 61.xx postacie sa w odcieniach fioletu, zas na Omegach 1.5672 sa biale z czarnymi kropkami (sniezacy tv) o co chodzi ?

czy omegi w jakis sposob oszukuja ? dodam , ze i trybie Perform. i Quality jest identiko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(Gdy miałem 5900XT)

Perform i Quality są identico ? u mnie wręcz przeciwnie...

Najlepiej ukazywała różnice gra Legacy of Kain Defiance.

Quality było jak Anizo :)

Hmmm... ale na omegach 1.5303 było ok...

Masz dodatek 1.1 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jestes 100% pewien, że chodzi wyłącznie o Far Cry? Jeśli tak, to być może to wina FarCry, a nie sterowników, jak piszesz w tybie cryvision w obu sterach jest nieprawidłowo. Być może to też wina karty, no ale tu można się tylko domyślać, musisz potestować kartę w innych grach. Ja mam dokładnie te same Omegi i we wszystkich grach jest zarówno obraz super jak i wydajność, jestem z nich bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jestes 100% pewien, że chodzi wyłącznie o Far Cry? Jeśli tak, to być może to wina FarCry, a nie sterowników, jak piszesz w tybie cryvision w obu sterach jest nieprawidłowo. Być może to też wina karty, no ale tu można się tylko domyślać, musisz potestować kartę w innych grach. Ja mam dokładnie te same Omegi i we wszystkich grach jest zarówno obraz super jak i wydajność, jestem z nich bardzo zadowolony.

Karta jest ok, a na ForceWare (jakimkolwiek) nie pojawia sie ten bug - tylko na Omegach.

trzeba patcha 1.1, on likwiduje wszystkie błędy związane z grą na kartach NV30

napisalem juz jaka mam wersje, zreszta nie mam GPU NV30 tylko NV25 - patrz podpis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez zaobserwowalem podobne przebarwienia tekstur tylko tyle, ze na Radeonie 9500@pro i w Americas Army. W tych samych miejscach tekstury np sniegu sa takie fioletowo-rozowe, nie wiem czym to moze byc spowodowane :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...