Skocz do zawartości
Włodi

Programy typu SpyWare

Rekomendowane odpowiedzi

Wcisnął mi sie jakiś śmieć do IE, który zmienia mi co chwile strony startowe, do tego zablokował całkiem możliwość ręcznego ustawiania strony głównej w "opcjach internetowych".

Potrzebuje jakiegoś w miare dobrego softu do zwalczania tego typu śmieci. Najlepiej DARMOWY, bo z tymi półpełnymi wersjami co to najpierw znajdują, a później nie pozwalają usunąć mam już dosyć zabawy, tymbardziej dosyć mam emulo-kazzowo-podobnych wynalazków.

Jeśli macie jakieś propozycje to byłbym wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpyBot ma ochronę rezydentną jak antyvirusy, i blokuje ponad 1000 syfów.

... z których większość to cookie, a reszta wciska się tylko przez IE, po przez 5 lat używania opery odnotowywane spyware miałem tylko typu instalowane z jakimiś aplikacjami (DAP, divX)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

No a ja odkąd używam SpyBota cały czas mam jedynie DSO Exploit i tego nie wywale, nie wiem co to jest nawet, ale usuwam a to cały czas zostaje.

Na początku miałem tego sporo, ale wywaliło i teraz nic nowego nie dochodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcisnął mi sie jakiś śmieć do IE, który zmienia mi co chwile strony startowe, do tego zablokował całkiem możliwość ręcznego ustawiania strony głównej w "opcjach internetowych".  

Potrzebuje jakiegoś w miare dobrego softu do zwalczania tego typu śmieci. Najlepiej DARMOWY, bo z tymi półpełnymi wersjami co to najpierw znajdują, a później nie pozwalają usunąć mam już dosyć zabawy, tymbardziej dosyć mam emulo-kazzowo-podobnych wynalazków.

Jeśli macie jakieś propozycje to byłbym wdzięczny.

Mi pomógł PANDA. Przy otwarciu IE wykrył go i załatwił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ale co vby nie mówić to alternatywne przeglągraki sa lepsze od IE, nie będą sie tu wdawał w dyskusje Opera vs. Mozilla. IMO Firefox rządzi i każdy kogo przekonałem do właćzenia tej przeglądarki już przy niej został :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry, że odkurzam, ale mam problem z tym "DSO Exploit", chodzi o to, że gdy jest to właczone, zamula mi nieco kompa (gry chodza neico wolniej, gdy otwieram jakiś folder to słychac prace dysku, a ikonki powoli się zmieniają na takie jakie mają być), używam spybota, usuwa to, wszystkie probelmy z otwieraniem folderow, grami znikają ale tylko na jakiś czas, póxniej znowu zamula i musza znowu usuwać go, nie idzie jakoś na stałe tego usunąć ?

Dodam jeszcze, że używam FireFoxa i np dziś rano zrobiłem scana spybotem, posiedziałem jedynie na tweaku, allegro i dzikie.net i znowu mam to dziadostwo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The confusion arises from a bug in Spybot Search and Destroy that continues to report the DSO Exploit problem, anyway. There are ways to force the report to go away, but it’s more trouble than it’s worth.

Źródło.

SpyBot ma/miał bug'a - nie potrafi do końca usunąć DSO Exploit. To nie wina Firefox'a.

Zainstaluj dla pewności Ad-Aware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad-aware nic nie daje na to, przynajmiej u mnie, ale mozna to usunąć ręcznie, lokalizacje w rejestrze już mamy (podaje nam go spybot), wchodzimy tam, wszędzie gdzie jest wartość 1004 (REG_DWORD) ustawiamy na 3 o po kłopocie, dla pewności scan spybotem i już :)

Aha to że używam FireFox'a to była wiadomośc na wszelki wypadek, żeby nie było textów w stylu: "wywal to śmierdzące IE itp" 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi