Sewer Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 A jak jest z grami?? Slyszalem wiele gadek o niekompatybilnosci nowego radka.. Czy mozesz zainstalowac jak najwiecej gier i potestowac?? No i pisz dalej co i jak jak najwiecej :) ! Aha i jak jest z jakoscia obrazu w wysokich rozdzielczosciach??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Jak do tej pory nie miałem żadnych problemów z grami (sporo ich już sprawdziłem - tych najbardziej wymagających). Grafika w najwyższych rozdzielczościach teraz dopiero nabiera skrzydeł. Jest mnóstwo opcji poprawiających grafikę. Przy ustawieniu jakości na max. gry chodzą bardzo szybko. Przy ustawieniu na max. wydajność - gry chodzą szybciej, ale jakość w dalszym ciągu jest super. Co ciekawe nie ma istotnej różnicy (dużego spadku wydajności) przy ustawieniu jakości grafiki na maxa. No i karta wydziela znacznie mniej ciepła niż Geforce3 Ti500 (przy intensywnym graniu). Wyglądem karta nie różni się niczym od built by ATI. Aha filmy DVD w najwyższych rozdzielczościach wyglądają super i obraz jest bardzo płynny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Troszeczke słaby ten wynik ja na swoim GF4 4600 Gianwarda wyciągam 12785 na P42,5GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 heh fajnie :) a co z ceną? bo tesh chce kupić tylko nie chce brać w wysyłkowej bo za jakieś 3 tygodnie będe miał w cenie netto, poza tym wie ktoś może czy jush ją można dostać w wawie? bo w krakowie nie ma... dopiero za 3 tygonie, gadają że im sie nie opłaca... GDZIE JĄ KUPIŁEŚ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 ta karta to monstrum .......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Troszeczke słaby ten wynik ja na swoim GF4 4600 Gianwarda wyciągam 12785 na P42,5GHz Wlacz sobie max jakosc obrazu i wieksza rozdziale , a pozatym 3dmark nie sprawdza w pelni wydajnosci tej karty . Polecam wszystkim test na Benchmark.pl naprawde ladnie opisane . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Panowie, zbierajcie kasę i kupujcie Rada 9700 PRO, naprawdę warto. Za jakiś czas potanieje (w tej chwili trochę podrożała). Pisałem wcześniej, że karta wydziela mało ciepła, u mnie dzięki temu spadła też temp. w obudowie o kilka *C w porównaniu do stanu gdy miałem GF3Ti500. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Troszeczke słaby ten wynik ja na swoim GF4 4600 Gianwarda wyciągam 12785 na P42,5GHz Masz slaby wynik jak na ta maszyne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Troszeczke słaby ten wynik ja na swoim GF4 4600 Gianwarda wyciągam 12785 na P42,5GHz Przy takiej konfiguracji sprzętu jaką podajesz, nie wyciągasz 13.000 :?: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Do wszystkich tu zgromadzonych ! Drodzy Panowie. ten oto człowiek, który stał się szczęśliwym posiadaczem Radeon 9700 PRO firmy HiS nie ma większych powodów do zadowolenia ! Proszę podać mi choć jedną grę, która sprawaia trudności na GF4 (nieważne jaki model, byle byłby to Ti) ? NIEMA TAKIEJ GRY ! Karty graficzne tworzone są przede wszystkim dla graczy, a przedwczesny zakup tegoż sprzętu, tylko po to by pochwalić się wynikiem w 3DMarku (choć faktycznie nie jest oszałamiający) to bardzo złe podejście. Oszem, można sobie potestowac w mareczku, ale nie dajmy się zwariować. Ja znam kumpla, który tak katuje tego Marka, że nawet 10ptk robi mu różnicę. Czy to nie chore ? Rożnica między GF4 a Radeonem 9700 jest niestety za mała. To nie jest żadna rewelacja i żaden przełom. Po prostu wysokiej klasy grafa i tyle. Cóż z tego, że posiada ten support dla DX9, jak przecież wujek Bill jeszcze zwleka. Pieniądze rzędu 1500-2000 wydaje się na kartę, która rzeczywiście zrobiła jakiś przełom na rynku i będzie służyć na długi czas. No bez jaj, 2k zł nie chodzi drogą ! Z taką kasa można myśleć o jakimś monitorze czy innej długoterminowej zabawce. ALE NIE KARCIE GRAFICZNEJ ! Przecież mądry człowiek, nawet ten z grubym portfelem nie poleci odrazu do slklepu bo widzi nowego Pentiuma. Niektórzy zachowują się naprawdę dziecinnie. "ja mam siamochodzik z otwieranymi dźwićkami, a ti ie, he, he !" ] _________________________ Palomino 1700+@2000+ (FSB 147), ECS K7S5A, 256 MB DDR Elixir 2 CL, Prolink GF4 Ti4200 64 MB TV, Pinnacle Studio DC10plus V7, IBM 41 GB ATA100, Belinea 19" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Idz na drzewo liscie pompowac poczytaj sobie tekst na Benchmark.pl Jak wyjdzie nowa karta Nvidi to pewnie pierwszy sraczki dostaniesz . A ze koles sobie kupil ta karte to g.... to ciebie obchodzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Przy takiej konfiguracji sprzętu jaką podajesz, nie wyciągasz 13.000 :?: :!:a znasz jakieś sposoby wyduszenia więcej w 3d mark(mam detonatory 40.41, fbs 118 na solteku, a GF na 323 core 737 pamięć więcej jak ustawie to się zabardzo grzeje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 heh wyczówam tu trochę zazdrości... ja na przykład sobie planuje zakup karty od czerwca na początku czekałem na parhelie teraz radek, pojebie mnie jak wydam 800 zyla na karte która pod koniec roku będzie za słaba, co by odpalić doomika ze wszystkim na max'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Do wszystkich tu zgromadzonych ! Drodzy Panowie. ten oto człowiek, który stał się szczęśliwym posiadaczem Radeon 9700 PRO firmy HiS nie ma większych powodów do zadowolenia ! Proszę podać mi choć jedną grę, która sprawaia trudności na GF4 (nieważne jaki model, byle byłby to Ti) ? NIEMA TAKIEJ GRY ! Karty graficzne tworzone są przede wszystkim dla graczy, a przedwczesny zakup tegoż sprzętu, tylko po to by pochwalić się wynikiem w 3DMarku (choć faktycznie nie jest oszałamiający) to bardzo złe podejście. Oszem, można sobie potestowac w mareczku, ale nie dajmy się zwariować. Ja znam kumpla, który tak katuje tego Marka, że nawet 10ptk robi mu różnicę. Czy to nie chore ? Rożnica między GF4 a Radeonem 9700 jest niestety za mała. To nie jest żadna rewelacja i żaden przełom. Po prostu wysokiej klasy grafa i tyle. Cóż z tego, że posiada ten support dla DX9, jak przecież wujek Bill jeszcze zwleka. Pieniądze rzędu 1500-2000 wydaje się na kartę, która rzeczywiście zrobiła jakiś przełom na rynku i będzie służyć na długi czas. No bez jaj, 2k zł nie chodzi drogą ! Z taką kasa można myśleć o jakimś monitorze czy innej długoterminowej zabawce. ALE NIE KARCIE GRAFICZNEJ ! Przecież mądry człowiek, nawet ten z grubym portfelem nie poleci odrazu do slklepu bo widzi nowego Pentiuma. Niektórzy zachowują się naprawdę dziecinnie. "ja mam siamochodzik z otwieranymi dźwićkami, a ti ie, he, he !" ] ble ble ble _________________________ Palomino 1700+@2000+ (FSB 147), ECS K7S5A, 256 MB DDR Elixir 2 CL, Prolink GF4 Ti4200 64 MB TV, Pinnacle Studio DC10plus V7, IBM 41 GB ATA100, Belinea 19" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 11 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2002 Do wszystkich tu zgromadzonych ! Drodzy Panowie. ten oto człowiek, który stał się szczęśliwym posiadaczem Radeon 9700 PRO firmy HiS nie ma większych powodów do zadowolenia ! Proszę podać mi choć jedną grę, która sprawaia trudności na GF4 (nieważne jaki model, byle byłby to Ti) ? NIEMA TAKIEJ GRY ! Nie ma? a wrzuć FSAA i Anizo w wyższej rozdziałce :P chyba że nie używasz bo za bardzo wygładza krawędzie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coil Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Do wszystkich tu zgromadzonych ! Drodzy Panowie. ten oto człowiek, który stał się szczęśliwym posiadaczem Radeon 9700 PRO firmy HiS nie ma większych powodów do zadowolenia ..." 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Lecz się człowieku, po prostu się lecz. Coil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Do wszystkich tu zgromadzonych ! Drodzy Panowie. ten oto człowiek, który stał się szczęśliwym posiadaczem Radeon 9700 PRO firmy HiS nie ma większych powodów do zadowolenia ..." 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O Lecz się człowieku, po prostu się lecz. Coil jemu już nic nie pomoże, beznadziejny przypadek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Do wszystkich tu zgromadzonych ! <ciach> Widzisz - masz rację, ale zapominasz o jednym problemie.... Jak myślisz dlaczego goście z 2.5 ghz pentium IV dokręcają je? Przecież spokojnie procek wystarczy na dłuugo...? Dlaczego forumowicze chwalą się, ze udało im się dokręcić procka z 600mhz do 1200? Dlaczego była ty niedawno relacja człowieka który władował 1kpln na chłodzenie które zjada 500 W prądu? ODP: bo to szaleńcy którzy podkręcili sobie zegarki bo były za wolne :twisted: i zawsze chcą szybszego sprzętu :twisted:. Zasady: 1. O/C 4 ever 2. More power to us! 3. Keep it cool - keep it safe :D Moje wyniki to: Pentium 60@66 SiS 6210 55@60 AMD K6 233/66 @ 225/75 @ 262/75 AMD K6-2 350/100 @ 400/90 (płyta nie dzialałą z 100 mhz szyną :( ) Riva 128 100@110 AMD K6-2 450 @ 500 @ 525 @ 533 @ 550 @ 600 --> zjarka AMD duron 750@840 a jak się zmobilizuję to zewrę L7 (czy które tam są od napięcia) i puszczę na 1000 8) GF4 mx 440 270/400 @ 340/540 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Na stronie benchmark.pl ukazał się programik Rage3D Tweak 3.6 z dodaną obsługą najnowszych kart Rad 9000 i 9700, może on to umożliwi (włączenie Fast Writes). Jeszcze nie próbowałem, ale wieczorem zobaczę co da się z tym Fast Writes zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Zasady: 1. O/C 4 ever 2. More power to us! 3. Keep it cool - keep it safe :D Swiete slowa. Mania to mania kasa sie nie liczy. :wink: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Keep it cool - keep it safe Tez jestes fanem LOTR ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Chlopaki, koles na tej stronce podkrecil tego radka do 430/800 mhz 8O 8O 8O W dodatku koles jest polakiem :) Polak potrafi :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 U mnie ten Rage3DTweak nie dziala. Rozwalil mi system :? Wywalilem go z autosartu i udalo mi sie winde doprowadzic do porzadku. Zakladki sie pokazaly w sterownikach ale po ich kliknieciu znikaja a jak sie wychodzi z ustawien pulpitu to pokazuje mi okno ze blad ble ble. Karta R9000PRO. Shit nie pokrece sobie :cry: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Do wszystkich tu zgromadzonych ! Drodzy Panowie. ten oto człowiek, który stał się szczęśliwym posiadaczem Radeon 9700 PRO firmy HiS nie ma większych powodów do zadowolenia ! Proszę podać mi choć jedną grę, która sprawaia trudności na GF4 (nieważne jaki model, byle byłby to Ti) ? NIEMA TAKIEJ GRY ! Karty graficzne tworzone są przede wszystkim dla graczy, a przedwczesny zakup tegoż sprzętu, tylko po to by pochwalić się wynikiem w 3DMarku (choć faktycznie nie jest oszałamiający) to bardzo złe podejście. Oszem, można sobie potestowac w mareczku, ale nie dajmy się zwariować. Ja znam kumpla, który tak katuje tego Marka, że nawet 10ptk robi mu różnicę. Czy to nie chore ? Rożnica między GF4 a Radeonem 9700 jest niestety za mała. To nie jest żadna rewelacja i żaden przełom. Po prostu wysokiej klasy grafa i tyle. Cóż z tego, że posiada ten support dla DX9, jak przecież wujek Bill jeszcze zwleka. Pieniądze rzędu 1500-2000 wydaje się na kartę, która rzeczywiście zrobiła jakiś przełom na rynku i będzie służyć na długi czas. No bez jaj, 2k zł nie chodzi drogą ! Z taką kasa można myśleć o jakimś monitorze czy innej długoterminowej zabawce. ALE NIE KARCIE GRAFICZNEJ ! Przecież mądry człowiek, nawet ten z grubym portfelem nie poleci odrazu do slklepu bo widzi nowego Pentiuma. Niektórzy zachowują się naprawdę dziecinnie. "ja mam siamochodzik z otwieranymi dźwićkami, a ti ie, he, he !" ] _________________________ Palomino 1700+@2000+ (FSB 147), ECS K7S5A, 256 MB DDR Elixir 2 CL, Prolink GF4 Ti4200 64 MB TV, Pinnacle Studio DC10plus V7, IBM 41 GB ATA100, Belinea 19" MICRO$OFT flight simulator 2002 ,tu nawet z GF4Ti4600 mozesz miec momentami 5 klatek/s 8O ,a z tym Radeonem to pewnie z 7 wtedy wyciagniesz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 heh bo lole z mikroszitu kodu nie potrafią zoptymalizować... robin64 w jakim mieście kupiłeś tego radka??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Tez jestes fanem LOTR ? :) Fanem? Nie. Ale film widzałem parę razy i się mi podobał :) bardzo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 W Micr$soft Filgt Simulation nie grałem, ale grałem w MS Train Simulation i powiem tak: Microsoft niech siedzi przy Windach, bo z graczami po prostu się nie liczą. Ciekawe czym się kierowali ci kretyni przy tworzeniu obu tych gier. Przecież to bez sensu - GF4 Ti4600 to na tyle szybka karta, że taka gra nie ma prawa mieć 5 fps do cholery jasnej !!! Nie wiem skąd oni biorą tych programistów, ale jak ty mi mówiesz, że moze na tym Radku wyciągnie 7 fps, to wniosek jest tylko jeden: TAKIE GRY NIE POWINNY WYCHODZOĆ. Ciekawe na czym oni testowali te Symulatory, ale przecież nic lepszego niż R-300 nie ma ! Jak ja mam kupić R-300 tylko po to, by przesiąść się z 5 na 7 fps to w [gluteus maximus] z taką robotą ! Tam ktoś napisał, że niektórzy czują tu zazdrość. Nie czuję takowej, gdyż stanowczo za mała jest rozpiętość między GF4 i R-300. Mało tego ! Ja spoko jechałbym jeszcze na GF3 Ti200, ale w koncu ten DOMM się pojawi, więc nie ma co pakować się w bagno. Mój stosunek do Radeona9700 mocno opadł. 1. Jest za mała różnica w wydajności. To nie jest ten demon zapowiadany przez ATi. Być może kwestia lepszych sterowników i AGP8x 2. Nie ma DirectX 9 więc nie ma sensu mieć takiego sprzętu (chyba, że ma się sporo kasy i nie wystarcza już GF2 Ti, to OK) 3. Karta jest stanowczo za droga. Po prostu trzeba odczekać TRZEBA ZACZEKAĆ NA WSZYSTKO: Wydajność, możliwości i KASA ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Moim zdaniem karta dostanie kopa jak wyjdzie DX9. Narazie to działa troche na pół gwizdka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Słyszałem że te cudo może nawet przebić najszybszego gf4 ponad 50% i tylko 400$ >>>> kurcze!!! ja się pospieszyłem i kupiłem sobie leadtek win fast a250 td i mam problam z tą karteczką>>morzna kręcić do oporu ale na moim xp1500 shutle ak31 256ddr kingston i win 2000 przy włączeniu T&L szlak trafia wszystkie tekstury !!! prubowałem NAJNOWSZYCH DETONATORÓW I STEROWNIKÓW I NIC przeinstalowałem win na 98 i NIC!!!! :( )))może bios akyualizować ((( proszę o radę ???? dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 ehhh niestety nie "tylko" 400$ ;( w polsce przez pieprzone... no właśnie... czemu w polsce ta karta jest o 600 zł droższa niż w stanach? qrwa jush mam 16 baniek uzbierane ale w cenie netto moge miec dopiero za miesiąc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...