Skocz do zawartości
RinTinTin

512MB vs 2x512 Dual, a wydajnosc w grach...

Rekomendowane odpowiedzi

Chce sie pozbyc moich "swietnych" Twisterow 400, ktore nie trzymaja stabilnie cl2 prz 200mhz - oczywiscie gwarancyjnie. Hhehe beda mieli problem, bo chyba wszystkie nie trzymaja cl2, wiec moze dadza mi lepsze ;) ale to ot...

Planuje zakupic sobie hynixy d43, 1x512, albo 2x512...

Czy w grach typu far cry, doom3, ut2004 jest jakas roznica miedzy takim dualem a pojedyncza koscia ? Jak to sie przklada na wydajnos i fpsy...

Ile sie zyskuje punktow w 3dmarku01/03

Moja konfiguracja to: NF-7 S v.2.0 xp-m 9800pro@xt, pamieci beda pracowac na fsbo okolo 240...

No to pozdrawiam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miedzy 1 GB a 512 MB IMHO w 3dmarkach nie zauwazysz zbytniej roznicy. w ut2004 pewnie tez nie (na 512 MB smiga) ale w doom3 raczej tak. i to spora.

u mnie po 30 minutach gry w ut2004 na 512 ramu potrafi przymulić kompa.Dokupiłem na allegro kostke 512 hynixa 4.3ns i teraz mam jeden giga i jest elegancko.Chociaż jak grałem w dooma to po godzince , jak wychodziłem z gry też potrafił przymulić troche.Ale moze to wina tego ze jak system mi się załąduje to 200 mb jest pamieći zajętej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RaKLeZ, jaka masz plyte i pamieci? bo ja juz od jakiegos czasu zbieram sie zeby kompa kupic i wlasnie nie wiem co brac. plyte mam na oku nf7s 2.0 a nad memorkami sie zastanawiam. chce 1 GB, min. 200 MHz w dualu a tu widze ze masz nawet 240.

No przeciez masz w podpisie jego config ;)

Jak chcesz dual na 200 mhz do Hynixow sie nie oplaca - duze timingi... Wez jakis gotowy zestaw dual, z cl 2... Pelno w sklepach, czy na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..pamieci beda pracowac na fsbo okolo 240...

powodzenia jak poleca ci na 240 :)

z tym teraz ciezko .. szczegolnie na 512-tkach

Wiem, ze ostatnio jest ciezko ;) ale nie mozn za wczasu sie dolowac !

Pozatym ostatnie moje pamieci byly do kitu i poszly na gwarancji, a reczej na koreke - udalo mi sie wyciagnac kase, wiec, teraz te beda na 100 % dobre ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi