Skocz do zawartości
Dalton

Wiatrak 80x80x32 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie poszukuje samego wiatraczka o tych wymiarach bo chce go zalozyc na radiator z thermalteka extreme volcano 12 a ten co jest w oryginale jest strasznie glosny :) szukam czegos cichego i w miare wydajnego za pomoc dzieki z góry.

P.S - z tego co szukałem wszystkie miały 80x80x25 :( chyba ze mozna na ten radiator zamontowac o innych wymiarach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co jeszcze poleciacie ?? moze jakiegos sunona lub papsta ?? a jeszcze na dodatek nie potrzebuje zadnych swiecących migajacych grających i innych cudów on ma cicho chodzic i w miare byc wydajny znalazłem cos takiego http://www.csklep.pl/product_info.php?cPat...products_id=165

moze bedzie okej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz mieć cicho i wydajnie to ja radzę Ci tak:

Kup przejściówkę z 80x80 na 120x120, przykręć ją do radiatora i na nią jakiś fajny, cichy duży wentyl!

Jeżeli posiadasz kontroler do wentyli polecam takiego http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=29831632

startuje od 4V, przy 12V jest poprostu przeciąg (151cfm) ale też jest głośny! Optymalne V jego pracy to ok 7V (w miarę cichy i bardzo wydajny) Mam takie dwa i jestem z nich zadowolony.

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwole sobie odswiezyc temat bo rowniez szukam zamiennika za wentyl od Tt V 12 eX.

Niestety przejsciowka 80->120 nie robi roboty gdyz poprostu nie mam miejsca.

Co w takim razie z 80 polecacie cichego, wydajnego i we w miare rozsadnej cenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

walnij 120 ale tak żeby był wkręcony jedną śrubą i częściowo owiewał dookoła ;] male martwe pole i chyba łatwiej dobrać dobre 120mm,, droższe też specjalnie nie są, temp też pewnie na +

Edytowane przez forest kila zbila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi