MadMat Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Witam mam lącze 10/mb na 12 osób i dotego ip zewnętrzne trojany atakują mnie cholernie nie chem włączac firewalla a anty virusy nie widzą tych cholerstw. Aktualnie mam w kompie trojana ddosnet no i antyvir zadnej reakcji a administrator sieci mówi ze mam trojana, (wlasnie tego - trojana ddosnet) który obciąza sieć. Znacie jakis skuteczny sposób na te cholerstwa :?: jesli tak napiszcie :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 ...nie chem włączac firewalla...Nie chcem, ale muszem. IMHO lepiej zablokować drogę trojankowi, niż walczyć z nim dopiero na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 pare podstawowych zasad: blokada portow (zwlaszcza jak ma sie zewn. IP), anty vir dzialajacy w tle, program ktory blokuje dostep do rejestru, zeby bez twojej wiedzy nic sie nie dodalo do autostartu (np: ad-watch). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...