Homer Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 No właśnie, padł mi winXP, wyświetla brak jakiegoś pliku. Wkładam CD z instalką, bootuję system z płytki, daję napraw, wpisuję hasło administratora i co dalej? Mam dostęp tylko do katalogu windows. Odmowa dostępu do innych katalogów które stworzyłem. Oczywiście brakującego pliku nie mogę zgrać z dyskietki bo odmowa dostępu. W jaki sposób uzyskać pełny dostęp do dysku tak jak to było w win98. Zaznaczam że mam podobny problem zarówno pod Fat32 jak i NTFS. Wie ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Witam. Czytajac takie pytania, mam mieszane uczucia.. Recovery Console nie sluzy do "kopiowania plikow", ale albo do "odzyskania systemu" (z backupu, jesli jest ustawiony), albo do naprawy dysku (partycji). Zestaw dostepnych spod niej polecen uzyskasz wklepujac tam: "help". Problemow z FAT32 nie rozumiem - przeciez tam nie masz zadnych ograniczen uprawnien, mozesz kopiowac co chcesz, i gdzie chcesz, nawet pod XP. Najwyzej "nie wstanie".. A teraz - czemu mam mieszane uczucia. Wszystkie funkcje Recovery Console sa scisle opisane w kazdym manualu, w tym tym od wersji home. Albo to wstret do czytania, albo ktos tu ma "lepkie rece".. Wstyd :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Fat 32 bez problemu? A to ciekawostka, przed chwilą specjalnie to sprawdziłem. Mam system plików fat32 i uruchomiłem konsole odzyskiwania systemu z CD, oczywiście ODMOWA DOSTĘU do katalogów innych niż systemowe (windows). W takim razie skoro konsola odzyskiwania nie służy do kopiowania plików, to może podasz mi jakiś prosty sposób dostępu do innych katalogów w przypadku awarii "super systemu" winXP (wiem, mogę pewnie to zrobić dyskietką startową win 98, ale mi chodzi o narzędzia WinXP). Na koniec: "ktoś ma lepkie ręce", szkoda że nikt jakoś nie ma pretensji do tych wszystkich ZACHODNICH koncernów i firm które od lat "rypią" Polskę nie płacąc podatków... jasne oni nie mają "lepkich rąk". Złodziejem to jest Kowalski zarabiający 800zł miesięcznie, posiadający pirackiego windowsa. Kurcze, przecież ten Gates przez tego Kowalskiego ta niedługo z głodu umrze... biedak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Piszac o FAT32 nie mialem na mysli Recovery Console. Ona nie jest do tego celu po prostu (sprawdz zestaw jej komend poleceniem "help"). A dyskietke startowa WinME mozesz sformatowac spod XP bez trudu: przy formatowaniu zahacz "Utworz dysk MS-DOS". Co do spraw moralnych - wypowiedzialem sie tylko, jak ja mysle. Przepraszam Cie. Jestem emerytem, ale OS kupilem. Wiem, ze kradna inni, ale staram sie ich nie nasladowac. Zyje dla siebie. Powtornie Cie Przepraszam, i Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 10 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2002 Dzięki Pitur, co do tego fata32 to masz rację, faktycznie mogę zrobić dyskietkę spod Xp. Chodziło mi o to że użytkowanie winXP i dostęp do danych na "padniętym" XP-eku jest nieco bardziej skomplikowane niż w win98. Pewnie dlatego by pierwszy lepszy serwisant przychądzący do firmy w celu naprawy XP-ka nie miał łatwego dostępu do poufnych plików. Aha, nie chciałem się kłócić z Tobą na "wiadomy" temat. Mnie też wkurzają dresiarze którzy dorobili sie fortun w nieuczciwy sposób (np. kopiując płytki) Wybacz moje rozżalenie ale w lipcu skończyłem studia (informatyka nomen-omen), a wczoraj byłem zarejestrować się w urzędzie pracy. Jestem młodym bezrobotnym bez prawa do zasiłku, niezłe... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...