stranger Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 EXPERTOOL umożliwia zmianę predkości wentylatora w 2D i 3D.Działa idealnie na Leadteku. 1360711[/snapback] thx man ale nie pomoglo podpialem go do panelu sterujacego zalmana i dalem na low obroty i jest cisza wreszcie ale nei wiem jak z temp w 3d teraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Ja mam GeForce 6800 Gainwarda z 325/700 udalo sie podkrecic na 400/885 wiecej nie da rady :sad: , musze kupic jakies lepsze i cichsze chlodzenie. Potoki i vertexy odblokowaly sie bez problemu. W 3DMarku05 mam 4697, w 03-11068, w 01-18648 a w aquamarku 59285, zmiana zasilki duzo dala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fxsystempl Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 a tak z ciekawości...wiesz może jaki jest (o ile jest) spadek temp. GPU po zdjęciu tego plastiku??? 1360599[/snapback] około 2/3 'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velvet-1978 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Witam. Mam dylemat. Chciałem kupić nową kartę graficzną. Znalazłem dwie oferty: Galaxy Geforce 6600GT: 1353653[/snapback] Ponawiam pytanie. Czy ktoś jest mi w stanie pomóc? PROSZĘ !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Czy ktoś wie jak rozwiazać problem zwalniania zegarów karty przy nikskich temp. :?: 1353143[/snapback] Może tu Ci pomogą. Śmiać mi sie chce, bo też to miałem przy takiej jednej gierce która korzysta prawie tylko z CPU. W swoim biosie zmieniłem ten próg na 100*C już dawno, ale z zupełnie innego powodu :D Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Mam pytanie, czy w mojej karcie mozna wymienic coolerek(nie chodzi mi o cale chlodzenie z radiatorami, tylko cooler), bo chcialbym zwiekszyc wydajnosc chlodzenia i wyciszyc ja bo na podkr. (tak jak w podpisie) w grach mam dosc wysokie temperatury, czy to jest mozliwe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOWY_2005 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 mój GF6800GT kręci sie bezproblemowo na 435/1150 automat w RIVA TUNER sam tyle podkręca - chyba przyczyna tkwi w zasilaczu Tylko mam problem bo nie wiem jak podmienic biosa z GT na ULTRA programikiem ze stronki WINFASTA nie daje rady - wywala mi jakiś błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 mój GF6800GT kręci sie bezproblemowo na 435/1150 automat w RIVA TUNER sam tyle podkręca - chyba przyczyna tkwi w zasilaczu Tylko mam problem bo nie wiem jak podmienic biosa z GT na ULTRA programikiem ze stronki WINFASTA nie daje rady - wywala mi jakiś błąd. 1365782[/snapback] Pytanko - mam RivaTuner v2.0 15.4 - gdzie znajduje się owy automat do szukania max OC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk555 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Moze ktos odpowie na moje wczesniej zadane pytanie, czy mozna wymienic w mojej grafie sam coolerek?? Chcialbym zeby karta chodzila ciszej i byla wydajniej chlodzona! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 mozesz zamontowac 120mm :) tamten wymontowac. Tak jak zrobil to Luks_pl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOWY_2005 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Pytanko - mam RivaTuner v2.0 15.4 - gdzie znajduje się owy automat do szukania max OC? 1365812[/snapback] Odpalam RIVE, z opcji "driver settings" wybieram system settings otwiera się "System Tweaks", wybieram opcje "performance 3D",zaznaczam ""Enable driver-level hardware overclocking" i biore reset i po wstaniu systemu zapuszczam z RIVY hadrware monitornig. Odpalam np. jakiegoś marka lub giere, a w rejestratorze RIVY sprawdzam zegary i podczas 3D stoi 435/1150 - u mnie tak to chodzi ps. pewnie to nie jest max tej grafy ale chcę przed dalszymi próbami najpier zmienićbios od ULTRY, może mi ktoś powiedzieć jakim programikiem to zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Mam takie troche głupie pytanie, hehe co można zrobić z kartą żeby wyświetlała artefakty? (bez tekstów w stylu porysuj czy takie tam) no i żeby było na stałe... ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 trzeba karte przegrzac.. najlepiej podkrecic rdzen az zaczna sie pojawiac i zapuscic petle 3dmarka okolo 10testów.. WSZYSTKO ROBISZ na wlasna odpowiedzialnasc!!! kiedys tak se zepsulem rive tnt2 ;) podkrecilem i chcialem sparwdzic ją czy bedzie dzialac, puscilem petle 3dm i nie bylo atefaktów.. i chyba wyszedlem gdzies, jak przyszedlem ekran sypał artami.. mysle za mocno podkrecona.. wiec odkrecilem.. i niestety, arty nawet na defaultowych ustawieniach byly. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 A da rade coś zrobić żeby arty były tylko w grach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 no ja mowie ze w grach byly na defaultowych, w 2d bylo spoko.. ale ja tylko informuje, pamietaj wlasna odpowiedzialnosc. moze jeszcze ktos sie wypowie z innym sposobem. pytanko: po co ci arty w grach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mam takie troche głupie pytanie, hehe co można zrobić z kartą żeby wyświetlała artefakty? (bez tekstów w stylu porysuj czy takie tam) no i żeby było na stałe... ?? 1370793[/snapback] Widze, ze chcesz uwalić kartę aby Ci wymienili na gwarancji na inny egzemplarz bo trafiła Ci się niemodowalna :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 coś w tą mańkę... najgorsze jest to że trzeba będzie czekać najdłużej 21 dni... :( ale na szczęście jest laptop :) no i podczas tej wymiany karty zakupie A64 + mobo i powstanie (mam nadzieję) całkiem fajny sprzęt do wymiatania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregosnl Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 (edytowane) siemka mam takie pytanko, mam 6800gt od bfg niby fabrycznie krecony na 370/1000, kuppilem tylko dlatego go bo myslalem ze sie bedzie dobrze krecil, jesli producent fabrycznie kreci gpu moim zdaniem to powinien on byc dobrej jakosci, a u mnie max to 435/1150. pytanie jest takie jak go podkrecic wiecej na innych forach widzialem staski kreca 6800gt az do 480/1230 moze jakies mody, biosy, sterowniki jak macie jakies pomysly piszcie Edytowane 8 Kwietnia 2005 przez gregosnl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Człowieku to zależy na jaki egzemplarz trafisz. Mój GeForce po odblokowaniu 4 potoków dodatkowo, może nie sypie artefaktami , ale nieraz widac takie zielonkawe przeklamania w grafice, wiec musialem powrócić do 12 potoków ;) a niektórym dziala 16 potoków, wiec wiesz wszystko zalezy od egzemplarza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 czy nie sprawne potoki skracaja zycie karcie? bo u mnie na 16/6 widac niekiedy falowania albo przy wlaczeniu latarki drobne artefakty...mi to jak najbardziej nie przeszkadza, a co na to karta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 thx man ale nie pomoglo podpialem go do panelu sterujacego zalmana i dalem na low obroty i jest cisza wreszcie ale nei wiem jak z temp w 3d teraz 1360815[/snapback] u mnie expertool wywala bsody :unsure: a szkoda, bo bardzo fajne narzedzie :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 A bez odblokowanych potoków karta sobie nie radzi z grami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ggrydza jeżeli chodzi ci o 6800LE bez odblokowanych potoków to zobacz tu: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_118839.html i porównaj sobie z odblokowanymi ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Ja się orientuje w wydajności takich kart, poza tym soltys ma 6800 i odblokowuje 4 potoki.I jeszcze jedno, wyniki 6800 12/16 zawarte w artykule są "troszeczkę" za niskie.Napisz jak u Ciebie z tą kartą. Tak sobie myślę, że jeżeli praca na odblokowanych potokach miała by wpływ na ich żywotność lub sprawność, to tylko na te już uszkodzone. "A bez odblokowanych potoków karta sobie nie radzi z grami?" W zasadzie pytanie retoryczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 radzi sobie bez problemów:) ale to Tweak, wiec chcemy wyciskać soki;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 8x4 - 7100 3Dmarks03 12x6 - 8000 3Dmarks03 16x6 - około 8400 (mało ze względu na słabego proca i mobo) z tym że z odblokowanymi potokami jest wysyp ładnych artefakcików :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 A próbowałeś odblokować tylko potoki bez vertex'ów?Może one są skopane, w wielu przypadkach właśnie one są winne. A jak w 3dmark05? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Wie ktoś jak można zmienić bios na karcie nie posiadając stacji dyskietek ani cd-rom'u :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 luks pl -> poprze oprogramowanie ktore dostales z karta, mianowicie te od winfasta, ja caly czas tak robie i zawsze dziala :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 luks pl -> poprze oprogramowanie ktore dostales z karta, mianowicie te od winfasta, ja caly czas tak robie i zawsze dziala :) 1376353[/snapback] To powiedz mi jak to się nazywa lub skąd mogę to ściągnąć bo moja nagrywara zdechłą po modzie na wyższy model ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...